web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tammisunnuntai 2018

                                        6.1.2022

Loppiaisena Yle esittifilmin ”Tammisunnuntai 2018”. Ylen esittelyn mukaan ”Dokumentti tuo päivänvalonitsenäisyyden alkuajan tapahtumat, joista on pitkään vaiettu. Elokuva kytkeepaikalliset tapatumat … maailman traagisiin tapahtumiin”.

Tasavallanpresidentti puhui Uuden Vuoden puheessaan kansan yhtenäisyydestä ja korosti oikeantiedon merkitystä. Ja sitten Yle esittää täysin yksipuolisen filmin sisällissodasta,eli ”Vapaussodasta”, kuten filmi asian ilmaisee.

”Paikallisettapahtumat” kuvaavat Valkoisten toimintaa Etelä-Pohjanmaalla. Jos tämä olisikerrottu filmin esittelyssä, ongelmaa ei olisi. ”Dokumentti”-sanalla annetaanymmärtää, että kyseessä on puolueeton totuus sisällissodan synnystä. ”Alkuajantapahtumat” ovat paljon enemmän, kuin vain venäläisten riisuminen aseista. ”Paikalliisiintapahtumiin” olisi kuulunut myös kertoa punakaartien synnyn syistä ja tapahtumistamuualla Suomessa.

Sisällissodantapahtumista ei ole ”pitkään vaiettu”.  Se on valhe, jolla yritetään houkutellakatsojia.

Ylellä on kaupallisiatoimijoita suurempi vastuu objektiivisuudesta, totuudessa pysymisessä ja asioidentasapuolisesta käsittelystä. Varsinkin nyt kun vääristeltyä tietoa liikkuupaljon.

Filmi esittää vainyhden totuuden, jolle löytyy kannatusta äärioikealla.