web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Tapiolaa murennetaan

Tapiolaa murennetaan

Lehtenne käsitteli 8.10 Tapiolan Heikintorin kohtaloa. Asukkaat ovat esittäneet kirjaston siirtämistä näihin tiloihin. Citycon saisi turvallisen vuokralaisen ja kirjasto palauttaisi asukasvirtoja Heikintorille. Kulttuurikeskusta ei tarvitsisi purkaa kirjaston tilantarpeen vuoksi.

Tapiolaa on murennettu pala palalta. Uimahallia puolustavat asukkaat vetosivat kansalliseen kulttuurimaisemaan. Mutta Uimahalli ei ole ainoa osa Tapiolan kansallismaisemaa. Se koostuu seuraavista: Tapiolan kirkosta (suojeltu), Uimahallista (virkamiesten mukaan korjauskelvoton, asiantuntijoiden mukaan voidaan korjata), Kulttuurikeskuksesta (jota on esitetty osittain purettavaksi kauneimmilta ja arkkitehtonisesti keskeisiltä osiltaan), Marimekkotalosta,  (jota on esitetty purettavaksi), Keskustornista (jolle on etsitty erilaisia uusia käyttötarkoituksia), Hertzenin aukiosta ja kuihtuvasta Heikintorista (suojeltu). Myös Tapiolan Garden hotellin voi laskea nykyään kansallismaisemaan.

Kun kyse on kansallismaisemasta, ei päätöksiä voi tehdä Espoon omien lyhytnäköisten yksittäisten tonttien rahastamiseen liittyvin perustein. Tarvitaan kokonaisvaltainen koko kansallismaisemaa koskeva arkkitehtonisiin ja kaupunkikuvallisiin arvoihin perustuva suunnitelma.

Teatteritalon rakentaminen on ollut Espoossa vuosikymmenien farssi. Samana aikana on noussut monta sinänsä tarpeellista urheiluhallia. Luottamushenkilöistä ei ole löytynyt tukea kulttuurille. Virkamiehet tukevat liikuntahankkeita. Saimme teatterille vain salin, jossa ei ole yleisö- eikä työtiloja. Teatteritalo olisi luonut omalta osaltaan uutta kansallismaisemaa Tapiolaan jo tuhotun tilalle. Espoolaiset olisivat ansainneet kunnon teatteritalon.

Juhani Hakala
Kulttuurikeskuksen suojeluhakemuksen laatija