web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Sateenkaari kiellettävä?

Sateenkaari kiellettävä?                                     11.6
'
Espoossa on noussut meteli sateenkaaripenkeistä. Mitä pahaa on kauniissa sateenkaaren väreissä, niitähän on kaikkialla luonnossa? Kyse ei olekaan itse väreistä, vaan siitä minkä sisällön värit saavat ihmisen päässä. Yhdelle värit kuvastavat rakkautta ja tasa-arvoisuutta, toisille inhottavaa ja tuomittavaa erilaisuutta; kaiken pitää olla ”oikeanlaisia”. Puistonpenkki väreineen on siihen aivan syytön.

Jos meidän kaikkien pitää ajatella ja pukeutua samalla tavalla, ei ole luovuutta, eikä kehitystä. Talous ja ihmiset taantuvat.

On kysytty miksi sitten saamelaisilla ja romaneilla ei ole penkkejä. Siksi, että sateenkaarikansaa on kaikissa etnisissä ja väestöryhmissä. Oman kulttuurinsa tai uskontonsa pakottamina he eivät aina uskalla olla oma itsensä. Väärin -ei kulttuuri eikä uskonto pakota, se on aina ihminen, joka pakottaa.

Saamen lipussa on sateenkaaren värejä. Onko se poistettava? Pitääkö vihreät penkit pitää poistaa Espoosta, kun se on yhden puolueen väri. Pitääkö sateenkaari kieltää, kun siinä on väärät värit?
Juhani Hakala