web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Nuoriso ei Espoonlahden päättäjiä kiinnos

NUORISO EI ESPOONLAHDEN PÄÄTTÄJIÄ KIINNOSTA


Espoonlahden alueneuvottelukunnan alainen 3 P:hen kuuluva nuoriso- ja kulttuuritalohanke järjesti keskustelutilaisuuden paikallisille poliittisille päättäjille. Espoonlahden Hyökyvuoren lapsiteatterin nuoret esittivät koskettavan  otteen näytelmästä ”Crack”. Vähän vanhemmat lauloivat Merkinannon lauluja saman teatterin ”Kesäillan farssista”. Kumpaakin näytelmää esitetään Matinkylässä. Ja siitähän kokouksessa juuri oli kyse. Keskisuuren kaupungin kokoisessa Espoonlahdessa ei ole tiloja nuorten laulaa ja näytellä.

Kunnallisvaaleissa valtuustoehdokkaat pitivät tilojen järjestämistä nuorille yhtenä tärkeimpänä asiana. Vuosi on vierähtänyt vaaleista. Kokoukseen, jossa valtuutettuja  varten oli varta vasten järjestetty ohjelmaa, tuli vain kaksi demarivaltuutettua Johanna Värmälä Kivenlahdesta ja Aaro Peuraniemi Soukasta. Eli vain demarit sitoutuivat ajamaan nuorten asiaa valtuustossa. Päätimme jo, että asia on puolueemme budjettiesityksessä. Kutsun muut puolueet mukaan talkoisiin Espoonlahden nuorten puolesta.

Kyllähän minä demarina demareita kehun. Mutta sama kehumisoikeus olisi ollut muillakin paikalla olleilla ja eri puolueita edustaneilla.

Sama melkein yhtä suuri kato oli alueneuvottelukunnan verkkodemokratiatilaisuudessa, jonka tarkoitus oli lähentää asukkaita ja poliittisia päättäjiä toisiinsa. Tilaisuudessa oli todella korkeatasoisia ulkopuolisia alustuksia demokratiasta ja sen toteuttamisesta. Ei kiinnosta valtuutettujen enemmistöä.  

Nuoriso- ja kulttuuritalohankekokouksesta poissaolleilla vajaalla kymmenellä valtuutetulla oli varmaan lautakuntaa ja johtokuntaa, kokousta toisen jälkeen. Asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen. Aivan. Jos nuorisoasia olisi kiinnostanut olisi olettanut, että he olisivat lähettäneet sijaisen, että edes puolue olisi edustettuna.  Tai luvanneet etukäteen tukea asiaamme ja kysyä jälkikäteen mitä päätimme ja miten voisi olla avuksi.

Juhani Hakala (sd)
Espoonlahden osallisuushankkeen
ja alueneuvottelukunnan työvaliokunnan jäsen