web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Espoon teatterista on tehty harkittu päätös

Espoon teatterista on tehty harkittu päätös                   1.7.16

Valtuutettu Mikko Peltokorpi väittää otsikossaan (HS 27.6)  että ”Teatterista tehtävä harkittu päätös”. Vesiputoustalon viereen tulevasta teatterista päätös on tehty mm. kaupunginhallituksessa. Paikalla on ollut jo kaksi vuotta valmis asemakaava, jota virkamiehet kieltäytyvät tuomasta valtuustoon. Asiasta on tehty 20 valtuutetun toimesta valtuustokysymys.

Väite että ” rahoitusta ei löytynyt” ei pidä paikkaansa. Suoritettuun kilpailutukseen osallistui n 10 rahoittajaa. Peltokorpi tarkoittanee aiemmin esillä ollut hotellihanketta.  Teatterille löytyy elinkaarirahoittajia Suomen toiseksi rikkaimmassa kunnassa.

Kulttuurikeskus on ”Rakennustaiteen monumentti ja kansainvälinen nähtävyys”, näihin Peltokorven väitteisiin yhdyn. Ne eivät kuitenkaan hänen mukaansa estä Kulttuurikeskuksen tuhoamista. Kulttuurikeskuksen kaunein ikkunaseinä on Keskusaltaalle. Tämä seinä ja ikkunat revitään. Taloon kuuluva amfiteatteri ja vesiputous puretaan. Kirjasto sijoitetaan maan alle. Kulttuuriaukio rakennetaan. Asukkaita edustavien Tapiolan Asukasfoorumin ja Tapiolan Killan kokouksissa mielipide oli yksimielinen: teatteri ja kirjasto maan päälle.

Kulttuurikeskusta ja sen ympäristöä on haettu suojelluksi. Ely-keskus myöntää, että hakemus ”katosi” kun Espoossa käsitetiin asiaa. Katomainen kerrottiin Espoon virkamiehille, mutta ei hakijalle. Asiasta on tehty hallintovalitus Ympäristöministeriöön.

Juhani Hakala

Kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Hallitus