web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Anteeksi kirjaston ystävät

Anteeksi kirjaston ystävät


Kaupungin virkamiesjohdon budjettiesitys olisi sulkenut joka toisen kirjaston. Kulttuurilautakunnan budjettipäätös olisi pitänyt kaikki kirjastot auki, eikä aukioloaikoja olisi tarvinnut supistaa. Valtuusto myönsi rahaa vain puolet tarpeestamme ja edellytti, että aineistoraha pitää nostaa muun pääkaupunkiseudun tasolle. Tämä merkitsee, että kaikkien kirjastojen aukioloaikoja on supistettava keskimäärin 25 %. Jotkut ovat viikossa päivän kiinni, toiset siirtyy yhteen vuoroon.  

Kulttuurilautakunnalle ei ole osaa eikä arpaa syntyneeseen tilanteeseen. Syynä ovat ison Omenan ja Leppävaaran kirjastojen miljoonavuokrat. Lautakunnalta ei ole edes kysytty haluammeko näin kalliita yksityisiltä vuokrattuja tiloja käyttöömme. Kiinteistölautakunta voi syytää miljoonia euroja muiden lautakuntien budjetteihin. Emme ole saaneet senttiäkään lisärahoitusta uusien isojen kirjastojen kasvaneisiin henkilö- ja vuokrakustannuksiin. Jokainen uusi kirjasto heikentää olemassa olevien toimintaedellytyksiä. Näin ei voi olla, emmekä ota käyttöön yhtään uutta kirjastoa, jos rahoitusta niihin ei saada.

Pyydän anteeksi, että emme saaneet lautakunnan tahtoa lävitse. Töitä kyllä tehtiin ja kirjaston ystävät olivat kiitettävän aktiivisia varsinkin sen jälkeen kun sivistystoimenjohtaja Wikberg kertoi mitkä kirjastot lautakunta aikoo sulkea, vaikka olimme päättäneet aivan päinvastaista. Lautakunnan, kirjaston henkilökunnan ja asukkaiden viesti vain ei saanut riittävää ymmärrystä valtuustossa.

Asukastilaisuuksissa tuli hyvin ilmi myös Espoon kirjastohenkilökunnan ja asukkaiden lämpimät suhteet sekä kirjastohenkilökunnan kyky ja halu hyvään asiakasapalveluun jatkossakin, vaikka resursseja heikennettiinkin olennaisesti. Lautakunnan puolesta olen ylpeä Espoon kirjaston ammattitaitoisesta henkilökunnasta.

Juhani Hakala (sd)
Kulttuurilautakunnan
puheenjohtaja