web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ääni ja henkinen tie


Neljän Tuulen leirillä Juan Lopera pyysi meitä lausumaan nauhalle nimemme ja kolme kertaa OM. Oli kaunis aurinkoinen aamu. Ihmettelin, miksi hän käänsi minut poispäin auringosta.

Kun muut olivat jo OMminsa lausuneet, hän pyysi minua uudestaan. Nyt kasvot aurinkoon päin. Sain sellaiset energiat, että sätkin maassa melkein puoli tuntia. Nyt tiedän, etten ollut vielä valmis siihen energiamäärään, siksi sätkyin.

Juan sanoi, että tällaiset ihmiset voivat auttaa muita. Tämä kaikki siis lähti äänestä???!!!

No äänihän on energiaa. Mutta se on yhteydessä muuhun energiaa. Olette varmaan kuulleet tiibetiläisten munkkien syvää kurkkulaulua. Itsekin luulin, kun en nähnyt laulajaa, että hän on iso olutmahainen vanha äijä. Ei ollut, oli nuori sutjakka mies.  

Olen huomannut, että kun esim. teen joogamantraa, äänin tulee syvältä ja rintakehä kumise. Äänen syvyys on ainakin joillain ihmisillä yhteydessä henkisyyteen. Sen opin Juanin myöhemmällä kurssilla, että henkinen taso ja kyky tuottaa yliääniä, ovat yhteydessä toisiinsa.

Siis ääni on energiaa. Juanin kurssilla me hoidimme toisiamme äänellä. OMmilla tai lausuen ko ihmisen nimeä ääneen. Tätä täydensi käsillä tehty energian välittäminen.

Sitä olen ihmetellyt miten Juan valitsee auttajat. Näkeekö hän aurasta kuka on oikea henkilö auttamaan ja/tai (sama asia) chakrojen väristä tai värähtelystä. En tiedä. Näin vain on. Tiedän sen siitäkin, että tiedän eräällä henkilöllä olevan samankaltaista energiaa ja me autoimme muutaman kerran yhdessä.

Paradoksi on se, että henkisellä tiellä kuitenkin käyttää ääntään yhä vähemmän. On enemmän hiljaa. Turha puhe vähenee, kun tunteet ja halut vähenevät.. Ei ole tarvetta puhua kaikesta mitä näkee tai tuntee.

Teimme yhtä harjoitusta. Eräs ihminen puhui hiljaa ja arasti. Häntä pyydettiin lisäämään tunnetta ja volyymiä. Hän ei pystynyt.  Se on hänen luonteensa. Se kuinka vapaasti, lujaa  ja esteettä ihminen uskaltaa huutaa  on kanssa tekemissä henkisen kehityksen kanssa.

No eipä tässä tullut paljonkaan tekstiä. Olen halunnut Juanin avulla oppia tuntemaan ääneni, energiani. Kyky tuottaa yliääniä oli mahtava kokemus. Ääni ja luovuus asuvat samassa chakrassa. Äänen sävyn laskeminen ja tummeneminen ovat varmaan kiinni siitäkin, että kaulan lihakset rentoutuvat, ääni ei ole kireä.

Juanin kurssilla huomasin, miten ihmisten, jotka pitävät toisistaan, ääni resonoi kauniisti. Saman huomaa joogan yhteismantrassa, jos on oikeat ihmiset paikalla.

Olen siis kirjoittanut vain ihmisäänestä. Aivan oma maailmansa on välinein tuotettu musiikki. Siitä voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Sen verran ehkä otsikon asiasta, että henkisellä tiellä herkkyys kokea musiikkia kasvaa. Musiikki vaikuttaa, liikuttaa, ilahduttaa enemmän.

Ja entäpä sitten tanssi. Vau. Musiikki tulee sisään ja laittaa raajat liikkumaan. Se on Nautinto. Siis eiku  - se rentouttaa, rauhoittaa. Se on meditaatiota. Kaikissa itseään arvostavissa laajemmissa terapiakirjoissa tanssi on yksi terapian muoto.

Kuten tiedämme, tietyillä taajuuksilla olevat äänet vaikuttavat keskushermostoon, chakroihin jne. Ne ovat useimmiten matalia ääniä. Kuten ihmisääni.