web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energia virtaa Neljässä Tuulessa

Energia virtaa Neljässä Tuulessa

Vietimme viikonloppua Charles Lawrencen, hallituksen ja Uusien Tuulien kanssa. Kun tulin kotiin oli tunne kuin hakattu. Syvä väsymys iski, kun avasin kotioven. Nukuin 12 tuntia.

Ei, ei me juhlittu, vähän vaan rummutettiin, laulettiin ja jammailtiin luonnon-kauniissa saaressa Pellingin saaristossa.

Miksikö olin niin väsynyt. Energia, energia se väsyttää. Se oli hyvin voimakasa, kuten Charlesin läsnä ollessa aina, mutta myös oma energiani oli korkealla ja taisi vähän säteilläkin. Ruumiini ei vielä ole tottunut tähän energiatasoon. Siksi opettajat painottavat jatkuvasti: älä kiirehdi, kaikki tapahtuu kun olet valmis siihen, niin henkisesti kuin ruumiillisestikin.

Joku kysyi että mitä sitten kun joskus tulevaisuudessa Charles ei enää ole täällä. Charles yhtyi vastaukseeni. Tuleva opettajamme on läsnä. Ei meissä, ei siis fyysisesti eikä havaittavasti. Hän on läsnä henkisesti ja odottaa oikeaa ajankohtaa ja ihmistä, tullakseen enemmän julki, nyt hän on henkinen tukiemme, joka jo on lähettänyt viestiä työmme tärkeydestä Isarin muodossa. Kaikki osoittaa, että tämä ajankohta on yhä lähempänä, kuten blogissani olen aiemmin kertonut. Merkkejä on useita työmme tarpeellisuudesta ha arvokkuudesta. Sitä korosti myös Charles.

Sopivia ihmisiä meissä on varmaan monta. Suurin osa tuntuu aistivan ja näkevän henkiä. Esim. minä en sitä tee, aistin vain energioita.

Charles sanoi taas, että ole uuden edessä. Hän katsoi usein pääni päälle, ehkä hän tietää tai arvaa. Hän on kertonut siellä olevista opettajistani (ei muuta kuin, että kuin hän näkee siellä myös Laman). Hän muistutti meitä maaliskuun kurssista, jossa hän opetti löytämään meissä olevan matelijan, joka minulla on käärme. Sanoi tekevänsä sitä myös itse ja löytävänsä aina uutta.

Teimme myös kovasti töitä. Useamman työn lopputulos oli, miten löytää ja levittää suomalaista muinaista henkisyyttä, rituaaleja ja yhteyttä henkiin, jumaliin energioihin (minusta ovat sama asia). Tietoa on paljon, mutta ei tietoa siitä mitä muinainen henkisyys oli, yhteiseloa henkien ja jumalien kanssa. Meidän täytyy löytää se itsestämme sisältämme, juurichakrasta. Tieto on siellä, meillä kaikilla. Sen löytäminen on vain pitkä ja raskas prosessi. Meidän on vaimennettava egon ääni kuullaksemme paremmin kaiken yhteyden äänen.

Henkilökohtainen tie on välttämätön. Mutta me voimme edistää sitä yhdessä. Mitä jos ensi kesän leirin idea on muinaisen suomalaisen henkisyyden löytäminen? Leiriä valmisteltaessa me joutuisimme ensin puhumaan, mitä tämä henkisyys tarkoittaa kullekin ja mikä on yhteinen näkemys. Seuraavaksi me harjoittelemme itse sen löytämistä. Itse haluan olla mukana prosessissa.

Tämä prosessi ei edellytä hirveästi ulkopuolisia luennoitsijoita, mikä nyt on ollut leirin tarkoitus, niin ettei vapaa-aikaa jäänyt. Voimme kuitenkin pitää Charlesiin kiinteää yhteyttä ja konsultoida hänen kanssa. Myös muutama rumpumatka Johanneksen kanssa on hyvin tarpeellinen.

Tehdään kurssi sillä tavalla, että toteutamme sen mahdollisimman hyvin sen käsityksen varassa miten luulemme muinaisen henkisyyden toimivan.

Mielikuvissani näen leirin, jossa ensin valmistelutyöryhmä kertoo sanoin muinaisesta henkisyydestä. Sen jälkeen yhdessä lähennymme sitä työryhmän opastuksella. Keinoja hiljentymiseen on monia. Aluksi vain meditaatiota, jota syvennetään erilaisin harjoituksin. Kysyn jos toinen muinaisista pääjumalistamme Karhu vierailisi leirillä. Valmistelisimme ja toteuttaisimme leirin kyläyhteisönä, ilman naapurikylien väkeä.

Tämän prosessin pitää olla hyvin kurinalainen, jotta pääsemme tavoitteeseen. Siinä ei sooloilla vaan kaikki tapahtuu yhdessä. Muuten tavoitetta ei saavuteta. Minä uskon erityisesti nykyiseen leiriä valmisteleviin uusiin tuuliin ja erityisesti sen nuoriin jäsennin. On Uuden aika. Se on jo alkanut, joten vanhempien ei ole syytä ollenkaan loukkaantua. Me aloitimme muutoksen. Uudet Tuulet on hyvä sekoitus uutta ja vanhaa. Valitan, ryhmän toimivuuden kannalta ryhmää ei ole syytä hirveästi kasvattaa. Ne jotka tunsivat kesäleirillä kutsumuksen ovat ydinryhmä.

Jos vain hallitus suo, näen tämän prosessin muutenkin hyvin keskeisenä Neljän Tuulen toiminnassa. Esim. yliopistoseminaarimme muinaisesta henkisyydestä tulee edesauttamaan työtämme paljon.

Kunnianhimoinen haave, jolla on nyt riittävä ymmärrys ja kannatus. Se on palvelus meille, hengille, muta myös suomalaiselle yhteiskunnalle juurien löytämisessä. Tämän prosessin jälkeen meillä on todella painavaa itse koettua asiaa juuristamme.

Totta tai ei, minä uskon.