web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Jospa kyse onkin energiasta?????

Jospa kyse onkin energiasta?????


Henkisellä tiellä on monia menijöitä. Harva on niin pitkällä, että voisi muille kertoa, mistä oikein on elämässä kysymys.

Seuraava on täysin puhdasta spekulaatiota, mutta aika mielenkiintoista sellaista – lupaan.

Minä olen henkisellä tiellä. Tällä hetkellä se ilmenee onnellisuuden ja energiatason nousuna. Minusta onnellisuus on myötätunnon edellytys ja päinvastoin.

Eilen olo mukava dokumentti, kun nuori kriittinen kaveri etsi Intiasta gurua. Tavallaan se mitä gurut sanoivat liittyy tähän juttuun. Hän löysi vain yhden gurun, joka todella vaikutti häneen: Äiti Amman.

Gurut ovat onnellisia. Se on mielen perusluonne, sanoo Lamani. Buddha on ihmisessä oleva hyvä. Kyse tiellä on tämän hyvän etsimisestä. Minulta on vaatinut ainakin pari ihmiselämää onnellisuuden löytäminen. Varmaan paljon enemmän elämiä. Olin edellisessä elämässä rabbi (näytän edelleen siltä) ja uskon hänen - siis minun olleen jo silloin henkisellä tiellä. Onnellisuus edellyttää, että mielellä ei ole menneisyyden tai tulevaisuuden painolastia. Tunteet ja halut eivät ohjaa elämää.

Mutta energiaan. Kerrataan vielä minun tieni tärkeät energiani lisäämisseikat. Syntymäretriitissä avasin mieleni lukot ja päästin irti lapsuuden painolastista. Seurauksena ryhti oikeni, mitä energian kulku edellyttää. Astangajooga avaa energiakanavia. Henkinen opettajani vei minut shamaanin polulle, koska buddhalaisella puolen ei ollut energiaopettajaa. Energia-asiat tulevat vasta kolmen vuoden retriitissä. Ja tietysti minun on kiitettävä henkiopettajaani, joka on antanut aina oikein kirjan oikeaan aikaan.

Minä tiedän vähän energiasta. Paras kirja, jonka olen lukenut, ja joka koskee nykytilaani, kertoo Kundaliinienergiasta ja chakroista. Eli Kundaliini nousee selän alaosasta energiakanavia kruunuchakran läpi, se sekoittuu kosmiseen energiaan ja palaa takaisin puhdistamaan chakrjoa.

Shamaaniopettajani Charles sanoi, että hänen vastaava prosessi kesti 2-3 vuotta, minulla on kestänyt runsas 1,5 vuotta. Energiatason nouseminen edellyttää, että ruumis sopeutuu uuteen tasoon. Se on hidas prosessi, joka vaatii paljon unta. Liian nopea prosessi vie mielisairaalaan, näin kävi hyvälle ystävälleni.

Vielä on paljon matkaa jäljellä. Pystyn meditaatiotilassa vastaanottamaan paljon enemmän energiaa kuin minussa on. Tila on niin voimakas, ettei ruumiini pysty kestämään sitä kauaa. Olisi kuin jokainen paikka olisi räjähtämäisillään. Energia tunkeutuu ruumiin joka kolkkaan.

Oikeastaan kaikki mitä tielläni nyt tapahtuu, liittyy energiatason nousuun. Rinpoche Tai Situpa sanoi minulle, että energia on mielen voima, joka säteilee. Säteily on aivan selvästi lisääntynyt, jos muita on uskominen. Myös rummutuksessa syntyy maaginen rytmi, joka auttaa ihmisiä.  Minä itse en tee mitään tietoisesti vaan kaikki tapahtuu.

Olen sanonut, että shamanismi ja buddhalaisuus ovat lähellä tosiaan, niin myös Charlesin mielestä. Jumaluudet ovat energioita, joilla on vain eri nimet. Olen myös sanonut, että Jeesuksen eleet ovat tyylipuhtaita energialla parantajan eleitä.

Entä jos kyse on vain energian lisääntymisestä? Kun se kasvaa riittävästi puhumme jumaluudesta, joka käyttää energiaa auttaakseen. Minulla menee varmaan vielä muutama tuhat elämää, mutta suunta on selvä.

Loppujen lopuksi energia on hyvin yksinkertainen asia, jonka Länsimaailma kieltää. Buddhalaisuuden tavoite on jumaluus, valaistuminen. Se on kaikille mahdollista. Energian saavuttaminen.

Mistä se energia tulee? Kosminen energia tulee kruunuchakran kautta. Se sanoo, että me kaikki olemme yhtä. Kaikki kohtaa yhdessä pisteessä. Meillä on yhteinen tietoisuus, kun vaiennamme egon.

Sitten mietin sitä, että minä koen vain energioita, en henkiä, En anna niille nimiä. Toisaalta meissä on kaikki valmiina valaistumista varten. Kundaliini lähtee meistä. Me luomme energiat. Me luomme henget. Uskon niin. Meissä kohtaa meidän oma kätketty energia ja kosminen energia.

Uskon myös, että kun shamaanimatkoilla kohtaamme erilaisia ihmisiä eläimiä ja olioita, ne tulevat meidän mielestä, jossa on vielä selvittämättömiä asioita. Alitajunnasta. Matka toimii kuten uni.

Mutta kuten sanoin. Tämä oli vain mielikuvitusmatka.