web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Harjoitusta kerrakseen


Me buddhalaiset otamme vastoinkäymiset harjoituksina. Aina jälkeenpäin on vahvempi. Tänä syksynä on ollut harjoitusta kerrakseen. Kiitos siitä.

Charles ja Gitta sanoivat, että ei ihme, tähtien asento oli sellainen.

Tosin revohka alkoi jo keväällä, kun minut valittiin Buddhalaisen Unionin puheenjohtajaksi. Oma yhdistykseni sanoi, ettei se voi liittyä Unioniin niin kauan kun olen puheenjohtaja. Olin ällikällä lyöty. Puheenjohtajamme Rinpoche oli sanonut, että Unionin toimintaa seurataan rakentavalla mielellä, mutta ei vielä liitytä jäseneksi. Syy on paikallisen edustajan mukaan oli se, että olen Buddhana opetuksien mukaisesti sanonut, että minun on hyvin vaikea tuomita ketään vilpittömästi uskovaa ihmistä. Se että Kiinassa tai Tiibetissä on tapahtunut jotain ikävää, ei ole hänen vikansa. Jos hän valaistuu uskollaan, en voi sanoa, että väärin valaistuttu. Tämä on oman entisen yhdistykseni mukaan väärä mielipide. Unionin puheenjohtajana olin sanonut noudattavani yhteistä demokraattista tahtoa, joka vastasi yhdistykseni kantaa.

Tämä yhdistys ei saa tehdä yhteistyötä saman perimyslinjan sisällä, eikä meitä lähimmän tiibetiläisen perimyslinjan kanssa, osin henkilötason antipatioiden vuoksi.. Eräs tunnettu Tulku sanoi Euroopan buddhalaisen Unionin kokouksessa, että meillä on paljon enemmän ristiriitoja  sisällämme kuin esim. kristityillä.

Kyseisen yhdistyksen sivuilla on parisensataa mahtavaa opetusta. Euroopan Unioni olisi ottanut ne mielellään sivuilleen suomen- ja englanninkielisenä. Vaan ei saanut kun kokouksessamme puhui yksi väärä Rinpoche.

Itse olen pyytänyt apua yhdistyksestä omalle tielleni useamman kerran vuosien saatossa. Yleensä on enemmänkin tullut arvostelua, että olen väärällä tiellä. Minä en saisi ”leikkiä” energialla, se kuuluu kolmen vuoden retiriittiin. Olen mennyt kahden Laman luvalla shamanistisiin kuvioihin, joka oli oikotie energiaan. Juurilamani ohjaa kehitystäni, mutta hänkin on siis väärässä.

Olen pyytänyt neuvoa, miten päästä eroon energiasta, jos se on väärä tie. Kirjojen mukaan prosessi on automaattinen, ei siitä pääse eroon. No seuraava moite oli, ettei siitä saa puhua. Kuitenkin henkinen prosessi perustuu juuri avoimuudelle ja prosessi lisää avoimuutta. Ei ole hävettävää eikä salattavaa.

Tämä on hyvä esimerkki miten kaksi tiibetiläistä linjaa törmää toisiinsa. Toinen on hyvin tiukka tiibetiläisiin perinteisiin ja harjoitukseen perustuva linja. Toinen linja haluaa muokata oppia niin, että se paremmin sopii länsimaihin. Lamani sanoivat että voin tehdä mitä tahansa, jos motivaatio ja Dharma (oppi) ovat vahvoja ja meditaation syvyys lisääntyy. Näin kävi.  

Minun tieni on em. Rinpochen mukaan akateeminen ajattelun ja analyysin tie, jota harjoitukseen perustuva linja ei hyväksy. Eläköön buddhalainen suvaitsevaisuus.

En voinut kuulua yhdistykseen joka etsii yhteistyön esteitä, kun itse etsin asioita, joilla edistää yhteistyötä.

Neljän Tuulen ongelmista jo kirjoitin, olin vain yksi pitkässä jonossa joka erosi luottamustoimesta todella turhautuneena. Puoli vuotta yritin tuoda Suomessa yleisesti sovellettuja menettelytapoja, epäonnistuin. Pari jäsentä vaati eroani, vaikka olimme juuri tuulettaneet ja sopineet erimielisyydet.

Ikävintä oli että, hallitus ei usko sanomaansa. Henkien ja esivanhempien apua pyydetään. Seurauksena meille kanavoitiin hengen todella motivoiva sanoma ja seminaarissa henkien avulla yksimielisesti asetimme tehtäväksemme henkisyyden elvyttämisen, mikä merkitsee vuoropuhelua henkien kanssa.  Henget ovat ilmoittaneet monella tavalla, että ovat esim. Ylisessä vain meitä varten, kunhan pyydämme apua. Apua luvattiin, mutta se ei kelvannut. Kaiken seurauksena meille olisi syntynyt sisältöä toimintaan, tavoitteet ja ohjelma. Jäsenet olivat kyllä ihastuksissaan mutta ei itseään edustava hallitus. Eli Neljä Tuulta haluaa olla edelleen pääasiassa kesäleirejä järjestävä yhdistys.

Ja kuinkas ollakaan myös Unionin hallituksen sisällä syntyi ongelmia. Koko homma on aivan liikaa minun varassani ja kun sain toistuvaa arvostelua oli mitta täysi. Olin sanonut, että minua motivoi jatkamaan ensi vuonna se, että voisin olla mukana buddhalaisessa maailmanlaajuisessa kokouksessa. Hallitus päätti, että emme osallistu ja sinetöi minun jatkoni. Nyt olen kahden vaiheilla.

Taustalla em ongelmiin on ollut myös henkilökohtainen ongelma. Olen ollut harvinaisen lyhytpinnainen. Se johtuu siitä, että energiatasoni nousee nopeasti. Fysiikka ei aina oikein pysy mukana. Se aiheuttaa jatkuvaa väsymystä ja saamattomuutta ja tunteen. Siksi minä tätäkin kirjoitan, kun pitäisi rakentaa parvekkeen kaide, pestä ja maalata talvirenkaat, hoitaa Unionin asioita, huoltaa autoa, hankkia vaimon synttärilahja jne jne.

Mietin, että miksi minä turhaan pahoitan mieltäni, parempi erota. Ero Neljästä Tuulesta toi heti valtavan helpotuksen tunteen. Ajattelin myös, että olen jo sen verran vanha ja ollut mukana järjestöelämässä kohta 35 vuotta, että enköhän ole tehnyt jo tarpeeksi.

Ja kaiken tämän päälle paukahti epäily eturauhassyövästä. Onneksi ei ollut, mutta sekin vei energiaa.

Sen verran myös verestin vanhoja silmiäni, että oli pakko puuttua Espoon demareitten tilanteeseen. Jo pitkään jatkunut johtohenkilöiden omaan napaan tuijottaminen on alentanut kannatusta rajusti, kun entiset kansanedustajat ja pitkäaikaiset valtuutetut luopuvat turhautuneina.

Ja kaiken kukkuraksi sain taas voimakkaan arvosteluryöpyn naapureiltamme ensin hallituksen jäsenenä ja sitten yksityishenkilönä.  Suostuin hallitukseen vain koska sitä ei muuten olisi saatu koottua ko perheen jatkuvan ja ikävästi esitetyn arvostelun vuoksi.  Kukaan ei suostu enää isännöitsijäksi, mikä olisi yhtiölle paras ja halvin ratkaisu. Tämä on ollut pitkäaikainen ja hyvä harjoitus, vaikka hermot ovat kyllä joskus pettäneetkin kun puita kaatuu tai kuolee muuten yllättäen yhtiön kielteisen ko puita koskevan päätöksen jälkeen.
On ollut syksyä kerrakseen, vaikka muille jakaa.Mitä tästä eteenpäin?  Sanoin Tean ja  Mounan sydänmeditaatiossa, että valtavan itserakkauteni vuoksi, olen epäillyt näitä energiakuvioita, että ne ovat vain pohjattoman egoni kuvitelmia. Nyt kuitenkin olen saanut sen verran palautetta, että uskon energiani parantavaan voimaan. Siksi aion olla mukana Tean ja Mounan healingeissa ja Susannan ja Johanneksen rummutuksissa.

Neljän Tuulen osalta olen ristiriitaisissa tunnelmissa. Hallitukseen en enää mene. Odotan ensin vuosikokouksen (johon en osallistu) ja mietin sitten tarvitaanko minua ja voinko olla hyödyksi. Nykyiselle hallitukselle olin vain haitaksi, kun sotkin mukavia ja totuttuja kuvioita.

Unionin vetourakka on ollut raskas. Haukkumista on tullut tähän syksyyn saakka (henkilö, joka ainoana vastusti Unionin perustamista). En ole saanut puhallettua hallitukseen yhdessä tekemisen henkeä. Viimeksi kuulin, että vain aivan muutama jäsenmaksu oli maksettu 20 jäseneltä. Olin ajatellut, että Unioni on kaikkien kunnia-asia.

Puoli vuotta on jo mennyt, eikä meillä ole vieläkään Unionin nettisivuja, joka on minun saamattomuutta tai pikemminkin asiantuntemattomuuttani. Unionin asia on kuitenkin niin tärkeä, että pakko jaksaa kai ensi vuosi, jos kannatusta löytyy. Hommia on pakko delegoida, että motivaatio säilyy, onneksi hallitukseen tulee pari uuden järjestön edustajaa.

Siitä vain olen hyvin, hyvin murheissani, ettei maassa ole toimivaa (säännöllisiä harjoituksia järjestävää) Kagye-linjan keskusta. Omaan prosessiini sitä en tarvitse, mutta pitäisi olla joku kanava, johon ohjata ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita Tiibetinbuddhalaisuudesta. Onneksi Nyingmoilla on toimiva yhteisö.