web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kundaliini ja chakrat

KUNDALIINI JA CHAKRAT                   15.1.10


Vihdoin vähän helpottaa. Ei enää väsytä jatkuvasti. Jaksaa taas pakottamatta jokapäiväisiä hommia. Eikä ole jatkuvia kremppoja eri puolilla vartaloa. Ja joogakin taas maittaa ja etenee sanoo salin toiseksi vanhin.

Kaksi vuotta sitä kesti. Prosessi alkoi, kun Lamani näytti mieleni luonnon kaksi vuotta sitten itsenäisyyspäivänä. Ja nyt itsenäisyyspäivänä alkoi helpottaa. Shamaaniopettajani Charles Lawrence kertoi, että hänellä prosessi kesti 2-3 vuotta. Se oli ainoa tuki ja osviitta koko aikana.

Ennen mielen luonnon näyttämistä tapahtui kyllä muutama tärkeä prosessin edellytys. Tosin nyt tajuan, että prosessi on ollut käynnissä jo pitkään, mutta paljon miedompana. Muistan ne monet hetket kun väsytti, vaan ei nukuttanut, eikä oikein mitään saanut aikaan. Oli siinä vaimolla kestämistä.

Noin kymmenen vuotta sitten aloitin Astangajoogan, joka oli edellytys energiakanavien aukeamiselle.

Olen aiemmin kirjoittanut miten minut huijattiin syntymäretriittiin selvittämään lapsuuden suurinta mielen lukkoa. Siten oli Akong Rinpoche, jonka Lääkäri Buddhan puja oli todella voimakas. Ja sitten tapasin Charlesin ja energia alkoi nousta.  Ja sitten Lama Rabsang näytti mielen luonnon ja sitten on menty lujaa.

Ehkä vaikein ja kivuliain prosessi oli pari vuotta kestänyt ryhdin oikaisuprosessi. Sillä energian kulku varmistettiin. Nyt ymmärrän, että pää ja olkapäät roikkuen, ei energia olisi päässyt kulkemaan kehossani.

Ensin tunsin aivoni. Aivan fyysisesti. Jännä tunne. Ja sitten alkoi väsymys. Jatkuva väsymys. Aamulla rojahdin takaisin vuoteeseen aamiaisen jälkeen. Vuoteesta on tosi vaikea päästä ylös, ruumis oli kuin hakattu. Ei nukuttanut, väsytti vaan. Väsymyksen vuoksi lopetin luottamushommat shamanistisen ja buddhistisen järjestöjen puheenjohtajuudet.

Tätä prosessia kutsutaan Kundaliinin nousu- ja chakrojen puhdistusprosessiksi. Lähes kaikki kokemani löytyy kyllä aiemmissa jutuissa mainitsemasta kirjasta, jonka kirjoittaja on kristitty.

Väsymys johtuu siitä, että ruumis sopeutuu yhä uusiin energiatasoihin. Charlesin mukaan väsymys kyllä jatkuu, koska kohtaan yhä hienompia energiatasoja.

Toinen leimaa-antava piirre on ollut jatkuvat terveysongelmat. Kirjasta luin, että ne liittyvät kunkin chakran puhdistumiseen. Esim. kirjassa lueteltiin kakkoschakran puhdistumiseen liittyvät sairaudet. Minulla oli melkein kaikki. Lonkka meni niin jumiin, että oli pakko keskeyttää jooga. Magnus hieroi pitkään lonkkaa auki. Huippuna oli eturauhasyöpäarvojen nouseminen, onneksi ei ollut syöpää.

Aloitin 7 vuoden Mahamudrakurssin Sherablingin luostarissa. Minulla oli paluulippujen kanssa niin paljon päällekkäisiä ongelmia, että en saanut kaikkia valtuutuksia harjoituksiin. 110~000 ensimmäistä täyskumarrusta olivat täysin mahdottomia sillä väsymyksellä ja lonkalla. Ajattelin jo silloin ja nyt olen varma. että kyse oli johdatuksesta.

Tai Situpa sanoi luennolla, että energia on ”täydellisen moraalisuuden voima”. Ei oikein kolahtanut. Joten pyysin henkilökohtaista haastattelua ja kysyin uudestaan. Nyt hän vastasi: ”energia on mielen voima” ja kun se on riittävän voimakas se säteilee ulospäin. Kun ihminen on tasapainossa hänen mielensä tyyneys ja parantava voima auttavat muita. Shamaanikuvioissa minulla on vähän kokemusta tästä.

Jos haluat tietää lisää aiheesta miten Jeesus paransi energialla ja miten Buddha opetti parantamaan energialla, ja miten loppusuoralla kaikki uskonnot ovat yhtä niin lue vanhempia juttujani. Energia ja henkinen kasvu ovat sidoksissa toisiinsa. Jeesuksen käsiliikkeet ovat tyypillisiä energiaparantajalle tänäkin päivänä.  Em kirjan mukaan Kundaliinin nousu voi tuoda tavallisellekin ihmiselle Jeesuksen ”yliluonnollisia” ominaisuuksia (mm. vetten päällä kävely).

Kun tapasin shaaaniopettajani ensi kertaa hän kolmesti kysyi missä olemme tavanneet. Rummutuksessa hän tuli makaamaan aivan kiinni minuun ja joutui lähtemään heti kentälle. Kun tapasimme seuraavan kerran hän sanoi, etten minä ollut hänelle tuttu vaan energiani.

Energia-asiat kuuluvat tiibetinbuddhalaisuudessa kolmen vuoden retriittiin. Minä otin shamanismin oikopolun energiaan kahden Laman luvalla. Heidän mukaansa kunhan Dharma (oppi) on riittävän vahva ja se vahvistaa meditaatiota, niin mitä tahansa. Suomalainen nunna on tasan päinvastaista mieltä.

Meditaationi luonne on muuttunut. Se on miellyttävämpää ja syvempää. Joskus energian aallot huojuttaa. Myös muunlaisia muutoksia mielessä on tapahtunut ja ne heijastuvat myös ulospäin. Muutokset ovat vain niin hitaita, että ne hyväksyy luonnollisina, ei ahaa-elämyksinä.

Huomasin juuri miten vaikea minun oli aiemmin muistaa numeroita tunnuslukuja jne. Nyt vain yksi vilkaisu riittää ja numerosarja on mielessä. Hyvä esimerkki siitä mitä mielen selkiytyminen vaikuttaa muistiin. Jatkuvasti myös arvaan etukäteen mitä joku kohta sanoo. Myös jooga on lähtenyt vauhdilla etenemään, kun mieli ei enää sano, että ”se on niin vaikea asana. En minä osaa/jaksa/viitsi”.

Tajuan myös Kundaliinin ja seksuallisuuden miellyttävän kytköksen, vaikken vielä sitä ymmärrä. Mutta energia virtaa vapaana ja vahvana, kun ei ole patoja matkalla.

Olen ajatellut niin, että autan ihmisiä vasta kun olen valaistunut muutaman sadan elämän jälkeen ja minulla on riittävät välineet auttaa. Eli en takerru. Toisaalta taas unessa minua kehotettiin auttamaan energialla. Shamaanipuolella energialla auttaminen ja puhdistaminen ovat luonnollisia asioita.  

Olen ajatellut eläkkeellä auttaa kärsiviä nuoria ja lapsia. Unessa parvekkeemme alapuoli oli täynnä nukkuvia lapsia rääsyissään.  Eli kun tiedän missä vietän loppuelämäni, niin rupean katsomaan ympärilleni. Tiedän, tiedän: tekosyita, tekosyitä…