web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Maailma muuttuu Eskoseni, ehkä jo vuonna 21.12.2012

Maailma muuttuu Eskoseni, ehkä jo vuonna 21.12.2012                   5.5.10


Maailma henkistyy nopeasti. Henkisyyden kasvua tarvitaan vuonna 2012, jolloin Mayojen kalenterit loppuvat. Näin väittävät monet auktoriteetit, uskonnot ja alkuperäiskansat Australiassa, Afrikassa tai kaikissa Amerikoissa. Jopa kristityt laskevat (40 vuotta 7 päivän sodasta), että vuonna 2012 tapahtuu jotain. Viimeisessä Ultra-lehdessä on kaksikin artikkelia, toinen lähti Jeesuksen opetuksista, toinen Raamatusta ja lopputulos on sama: kaikki on yhtä ja 2012 tapahtuu jotain.

Mitä sanoo tiede? Sen mukaan vuonna 2012 ilmestyy niin voimakkaita auringonpilkkuja, että ne voivat katkaista sähköt ja tietoliikenteen koko maapallolla. Näin on jo tapahtunut rajatuilla alueilla.

Mitäpä mielii luonto? Se haluaa näyttää voimansa. Sitä on alistettu riittävästi. Maapalolla on tällä hetkellä jatkuvasti pahoja maanjäristyksiä. Kaikki alkoi kasvihuoneilmiöllä.  Islannin pieni tulivuoro pysäytti lähes koko Euroopan lentoliikenteen. Mitä tapahtuisi jos vieressä oleva iso tulivuori purkautuu – kysellään. Amerikan öljykatastrofi on vertaansa vailla. Siperian tundrien metaanikaasut alkavat purkautua, kun ilmasto lämpenee. Jäätiköt sulavat. Ihminen on saanut vakavia muistutuksia siitä, että se on vain osa luontoa – ei sen herra. Luonto ei elä ihmisen ehdoilla, mutta ihminen tulee kyllä elää luonnon ehdoilla. Siihen on kohta pakko.

Olen miettinyt paljon yhteiskuntajärjestelmäämme. Kuinka ohuen kalvon varassa se on, ja kun se murtuu, eivät ihmiset osaa enää elää.

Katsoin eilen muotimaailmaan sijoittuvaa elokuvaa Paholainen pukeutuu Pradaan. Kirja oli vielä vaikuttavampi. Ajatelkaa muotimaailmaa. Kuinka tyhjän päällä he ovat. He luovat itse olemassaolonsa. He kertovat joka vuosi, miten pitää pukeutua eri tavalla kuin vuosi sitten. Miten tämä vaikuttaa elämän säilymiseen maapallolla?

Suurin tuhoaja on kapitalsimi (katso aiempi juttuni). Se perustuu jatkuvaan kasvuun, joka onnistuu vain riistämällä luontoa ja markkinoimalla yhä uusia ja hienompia koneita ja palveluja. Pahin kaikesta on markkinointi. Kuinka paljon rahaa laitetaan vain siihen, että rajaton kasvu jatkuu. Tämä on itsensä tuhoava kierre. Luonto ei enää oirehdi vaan on sairas. Kun luonto on sairas, mekin sairastumme osana luontoa. Merkkejä on jo nähtävissä.

Mutta ajatelkaa tässä kierteessä olevia ihmisiä. Jos jatkuva kulutus ei onnistu, mikä on heidän elämänsä sisältö ja kyky elää uusissa olosuhteissa? Auto ja koti ovat viimeisen päälle hienot, mutta mistä saada lämmitystä ja bensaa? Heillä ei ole tietoa eikä taitoa säilyä hengissä, kun markkinointi ei enää ohjaa heidän elämäänsä. Heidän elämänsä sisältö katoaa.  Länsimainen ihminen on ulkoa ohjautuva.

Lamat ovat antaneet alkumakua yhteiskunnan pahevasta sairaudesta. Jo kaksi valtiota on ollut tekemässä konkurssia: Islanti ja Kreikka. Kreikan kanssa samassa sarjassa ovat Espanja, Irlanti, Italia ja Portugal. Euro-maiden rahat eivät riitä kaikkien pelastamiseen, jo nyt puhutaan vaarasta, että valuuttajärjestelmä sortuu. Se on taloudellinen katastrofi kaikille Euro-maille ja sitä myötä katastrofi myös Ei-Euromaille.

Alussa mainitsemani tahot ovat puhuneet pakollisesta elämän tavan muutoksesta, arvojen henkistymisestä vuonna 2012. Eräs opettajistani Tai Situ Rinpoche sanoi, ettei muutos tapahdu vuodessa vaan se on hidas ja kestää satoja vuosia. Maailmassa on jo ollut monta tällaista jaksoa. Silloin olemassa oleva kuoli luonnon mullistusten myötä, Nyt ihminen mullistaa luontoa ja kaivaa omaa hautaansa.

Charles Lawrence sanoi Hopi intiaanien käsitysten pohjalta, että vuotta 2012 varten kasvatetaan ihmisiä, jotka eivät ehkä pelasta ihmiskuntaa, mutta auttavat muita  ihmisiä, koska ovat henkisesti tai energeettisesti pitemmällä kuin muut. He edustavat uusia arvoja. Aika moni muukin alan asiantuntija on samaa mieltä. Toivottavasti käy näin.