web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Mielen rauha

Mielen rauha                     18.5.10Olen tässä blogissa kertonut henkisestä tiestäni vaihe vaiheelta. Buddhalaiselta puolen on tullut moitteita: ei saa olla avoin. Shamanistiselta puolen on tullut kiitosta. Itseäni on tielläni auttanut paljon se, että olen voinut lukea muiden vastaavista kokemuksista. En ole niin yksin, sillä Juurilamani asuu kaukana Englannissa ja shamaaniopettajani New Yorkissa. Ääni ja energiaopettaja Juan Lopera (Espanjassa) on myös auttanut paljon. Hänellä on taas heinäkuussa kurssi, suosittelen lämpimästi (http://www.awarenesstherapy.net/kurssit.html).

Ainoa joka on ollut koko ajan aktiivinen ja on suoraan kertonut mitä minussa tapahtuu, on henkiopettajani, jonka joskus toivon tuntevani paremmin, jotta voin kiittää kaikesta tästä. Tunnen kyllä jo aika monta henkiopettajaani ja auttajaani. Henkiopettajat eivät puhu, vaan useimmiten he ohjaavat kulloinkin minut sopivan kirjan luokse. Kirjassa kerrotaan mitä minussa on menossa tai vahvistetaan ajatuksiani ja johtopäätöksiäni. Unessa on tapahtunut ”suorempaa toimintaa”. Myös ”sattumille” pitää mielen olla avoin. Tosin minulla ei ole sattumaa, kaikki on syyn ja seurauksen tulosta.

Henkinen tiehän tapahtuu vaiheittain ja lomittain. Uusi tavoite näytetään, kun hommat ovat vielä kesken vanhojen tavoitteiden kanssa.

Uskon, että koko ajan kyse on energiasta. Chakrojen puhdistus ja Kundaliinienergian nousu selitetään hyvin kirjoissa. Prosessini on mennyt kirjaimellisesti niiden mukaan. Prosessi jatkuu, nyt tapahtuu päässä: sitkeä korvatulehdus, kilpirauhasen vajaatoimintaa, erilaisia tuntemuksia, hampaan kolotusta jne, jne. Kakkoschakran puhdistus oli rajuin, kuten olen kertonut.

Minä en tiedä näiden asioiden buddhalaisia oppeja ja nimiä, muuta kuin sen, että Tai Situ Rinpoche sanoi energian olevan mielen voima. Tämä sisältää valtavasti tietoa. Esim. kenen mielen voima on?

Minä uskon, kuten niin monet maailman uskonnot (ml shamanismi mutta ei kristinusko), että meitä yhdistää yhteinen energia, jonka nimi vain vaihtelee eri uskonnoissa. Se voi olla yhteinen tietoisuus, kosminen energia tai sillä voi olla jumalan nimi.

Elämäni tarkoitus on kosmisen energian löytämisestä ja sille antautumisesta. Jokaisella maapallon ihmisellä on tämä mahdollisuus. Buddhalaisuus ja shamanismi vain ovat suorimpia menetelmiä löytää yhteinen tietoisuus.

Minä oletan, että ensimmäinen vaihe on kosmisen energian tunteminen. Se löytyy helpommin meditaatiotilassa. Mutta ennen kuin se löytyy, on käytävä pitkä, pitkä tie, joten olen kuvannut tässä blogissa. Kaikki Egon epäselvyydet on oltava selvillä ja käsitelty.

Meditaatiossa energia tuntuu miellyttävältä, hieman ehkä huojuttaa aaltojen tahdissa. Energian luonne on hyvä ja parantava. Ihminen ei paranna energialla, hän vain välittää sitä. Energia itse löytää kipeät kohdat ja osaa hoitaa niitä. Onnellisuus lisääntyy, koska se on energian luonne. Tähän on syynä sekin, etteivät traumat, mielen lukot, ikävät kokemukset, uusien tavaroiden hankinta jne enää vaivaa. Onnellisuudelle ei ole esteitä. Energia ei kulje, jos kanavat eivät ole auki.

Olen seurannut energiatapahtumia päässäni ja muussa ruumiissa odottaen mitä tapahtuu seuraavaksi.

Minulla on ollut monella tavalla rankka kevät ja se jatkuu vielä.  Pitää jatkuvasti torjua ikäviä ajatuksia, lopettamalla ajattelu tai ajattelemalla muuta. Mutta ajatukset vaan palaavat ikävään asiaan. Menetelmä ei toimi.

Ehkä minun ei enää pidäkään odottaa passiivisena mitä minussa tapahtuu. Ehkä minun pitää aktiivisesti hyödyntää sitä mitä olen saanut kokea. Minä tiedän meditaatiosta, minkälainen on rauhallinen mieli. Minä tiedän vähän kosimisesta energiasta. Miksi en hyödyntäisi tätä tietoa?

Mistäkö minä tiedän, että olen oikeassa, etten vahingoita itseäni? Lamani sanoi, että luota vaan kaikki menee hyvin. Muut opettajat ovat sanoneet asian vain toisin sanoin.

Mutta seuraavaksi hyvin, hyvin vakava varoitus. Tämä on tie, jolla voi olla vain opettajan ohjauksessa. Opettaja tulee kun olet valmis. Minä uskon, että hän energiatasolla ohjaa kehitystäni, vaikkei ole paikalla fyysisesti.

Minua on aiheesta varoitettu, että henkisesti tasapainoton henkilö voi kuvitella vaikka mitä, kun lukee juttujani. Buddhalaisuus ja shamanismi houkuttelevat ihmisiä, jotka ovat henkisesti heikoilla. Se on nähty useamman kerran aivan käytännössäkin psykoosiin asti. Mutta pitääkö minun lopettaa kaikkien muiden auttaminen jos yksi tai kaksi ihmistä kuvittelevat olevansa pitkällä henkisellä tiellä ja omaavansa siksi yliluonnollisia kykyjä.

Elämä on harjoitukseni. Kosminen energia ohjaa minua yhä enemmän. Jollain on enemmän kokemusta kosmisesta energiasta jollain vähemmän.

Henkisellä tiellä mielikuvitus on yhä enemmän totta. Totta tai ei, minä uskon. Uskomalla herkät ja huomaamattomat energia-asiat muuttuvat todeksi itsessä. On vain uskottava.

Jatkossa ikävissä ja hankalissa tilanteissa minä laitan kosmisen energiamoodin päälle. Siten en anna Egon reagoida, vaan annan mielen vallata syvän onnellisen rauha. Kun sitä muutaman vuosisadan harjoittelee monissa elämissä, kosminen energia valloittaa mielen ja ego saa mennä pilaamasta elämää.

Aivan samoin kuka tahansa voi opetella hankalissa tilanteissa rauhoittamaan mielensä, eikä reagoimaan tunteella. Tavallaan ikään kuin asettuu tilanteen ulkopuolelle. Mutta ensin tämä mielentila on löydettävä.  Tärkein edellytys on mielen lukkojen avaaminen, etteivät ne vie liikaa energiaa. Se on myös edellytys meditaation etenemiselle ja mielen rauhan löytämiselle, joka taas avaa mielen lukkoja lisää jne… Meditaatiossa löytyy se mielentila, jota voi levittää jokapäiväiseen elämäänsä.