web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energiasta - taas

Energiasta - taas                       23.06.10

Olipa taas Neljän Tuulen leiri. Tällä kertaa tuntui, että vain ruoka-ajat pitivät paikkansa. Ja kun ei saanut asua tiipiin vieressä, niin myös ohjelman muutoksen muutokset menivät sivu suun ja siten moni mielenkiintoinen asia. ”Luonnon henget” ohjelma jäi kokonaan pois, samoin noita Johannes Setälä. Minä ja moni muu olimme tulleet juuri luonnon henkien takia. No Virpi Raipala-Cormier kyllä korvasi täysin mitoin. Leirillä oli paljon motivoituneita nuoria ja vähän ”vanhoja partoja”. Katajamäkeläisiä ilmoittautui Uusiin valmistelemaan ensi kesän leiriä.  Tämä vain ”shamaanilukijoille” tiedoksi

Tämä juttu lähtee leirikokemuksista. Minua pidetään yhä enemmän tietäjänä, ilman että itse jotenkin toisin asiaa esille. Jopa alle 10 vuotias poika kutsui minä tietäväksi. Tiedän kyllä, että seremonioissa ja rummutuksessa levitän hyvää energiaa. Kyse ei ole minusta vaan energiasta – ei siis minun energiasta.

Aiemminhan olen kertonut miten energiaprosessi on chakrojen puhdistus- ja Kundaliinin nousuprosessi, joka jatkuu automaattisesti. Olen kertonut miten energian liikkuminen ruumiissa edellyttää henkisten lukkojen ja traumojen käsittelyä. Miten astanga-jooga avaa energiakanavia. Miten energian aistiminen vaatii alussa avoimuutta, herkkyyttä ja jopa mielikuvituksenkin apua. Olen kertonut miten Buddha ja Jeesu kävivät tämän tien loppuun ja meillä kaikilla on siihen mahdollisuus. Miten Jeesus oli tyypillinen energiaparantaja.  jne jne.

Mutta mitä energia on? Energiaa kutsutaan myös Kundaliiniksi ja on kiistelty onko Kundaliini yleensä energiaa, seksuaalienergiaa vai molempia. Voin vastata: molempia. Energia ja seksuaalisuus ovat molemmat elämän voimia, uutta luovia voimia sanoo intiaanishamaaniopettajani Charles Lawrence.  Korkea-arvoinen Tai Situ Rinpoche taas sanoo, että energia on mielen voima. Heps – siis---seksuaalisuus on mielen voima. Ei ku se oli huuli.

Seksuaalista voimaa, orgasmin energiaa voi ohjata ylös- ei ulospäin. Hyödyntää sitä.

Siis seksuaalisuuden nousu on siis osa energian nousua. Se on myös vahva voima ohjattuna rakentavasti muuhunkin kuin seksiin.

Ymmärrän nyt hyvin, miksi luostareita tarvitaan. Henkisellä tiellä seksuaalienergia voimistuu ja holtiton seksielämä voi olla energian tuho. Myös orgasmit voimistuvat ennen kuin energian oppii ohjaamaan ylöspäin kehon sisällä. Seksuaalienergia heijastuu myös ulospäin, siksi itse pelaan vastakkaisen sukupuolen suhteen varman päälle. Ei siis suhteita, vaikka nyt niitä voisi ehkä syntyäkin.

Siihen on toinenkin syy. Vähitellen rakkaus ja myötätunto koskevat kaikkia ihmisiä.  Ei vain lähimpiä. Et voi valita, jos rakastat kaikkia. Jos rakastat vain yhtä, sidot itsesi ja rakkautesi kohteen. Etkä välitä muista.

Buddha sanoi, että meidän kaikkien sisällä asuu hyvyys, kyse on vain sen löytämisestä. Energian löytäminen on onnen löytämistä – se on elämän tarkoitus. Kun energia lisääntyy kasvaa onnellisuus samassa mitassa. Valaistuneet Lamat ja Rinpochet  ovat tästä hyviä esimerkkejä. Myös onnellisuus säteilee, siksi halaan mielelläni, kun sitä toivotaan ja toivotaanhan sitä.

Onnellisuus on se jalokivi, joka on kuonan alla meissä jokaisessa. Länsimainen yhteiskunta vain vie meitä yhä kauemmas materialistiseen maailmaan, yhä kauemmaksi todellisesta onnesta, joka ei tavaroita vaadi eikä tarvitse. Siksi minä olen vetäytynyt kaikista luottamushommista ja haluaisin vain olla hankkimassamme saaressa, sen metsissä ja kalliolla. Kun näkee selvemmin, on niin vaikeaa kestää ihmisten itsekkyyttä. Ihmiset ovat tunteidensa, halujensa ja markkinoinnin ohjaamia automaatteja.

Mutta mikä tärkeintä: energia parantaa. Se etsii itse parannettavat paikat ja antaa oikeat lääkkeet. Energiaparantajat eivät paranna omalla energiallaan. He ovat vain avoimia ja herkkiä välittäjiä. He välittävät kosmista energiaa. Itsellenikin käy jatkuvasti niin, että ihmiset tulevat kiittämään. Itse en tiedä mistä. Tiedän vain, että energiani voi auttaa, mutta en auta tietoisesti. Ajattelen, että valaistunut toimii näin. Ehkä minäkin muutaman sadan elämän päästä, vaikka tiibetiläinen nimeni viittaa hieman nopeampaan prosessiin.

Puhutaan energisistä ihmisistä. Muutenkin puhutaan yhä enemmän arkikielessä energiasta. Kun kysyy, että mitä se energia oikein on, niin kuvaus liittyy lähinnä voimaan ja intoon tehdä asioita. Voi olla myös huonoa energiaa, joka kertyy karman varastoihin. huono energia on aina mielen tuote. Jokaisella on oma huono energiansa, mutta yhteinen hyvä energia kuoren alla piilossa.

Sanoin edellä, että energia on mielen voima. Kyse on siitä mikä on mielen voima. Mielen todellinen voima on kosminen energia, kaiken kattava energia, jossa olemme vain fyysisiä möykkyjä, joille valitettavasti on kehittynyt iso Ego. Kun pääsemme egosta eroon, löydämme onnellisuuden, elämän tarkoituksen. Kyse on vain siitä, että energiakanavat ja kruunuchakra ovat avoimia energian tulla ja mennä. Ei  muusta. Tästä energiasta kasvaa viisaus ja rakkaus – onnellisuus. Kun vain opimme antamaan sen tulla meihin. Kuten yritän tässä blogissani osoittaa, tie on pitkä ja raskas, se vaatii monta elämää tietoista toimintaa – karman puhdistamista. Jokainen ihminen pääsee tämän tien alkuun meditoimalla.

Siis minä itse en ole mitään. Vain se merkitsee, että voin välittää energiaa muille, auttaa heitä. Esim. shamaanirumpu luo energiaa, parantaa. Soitossani on kuultu eri instrumentteja ja jopa nuoren tytön joikhaamista. Hieronta ja chakrojen hoito ovat tärkeitä energisiä hoitomuotoja. Shamanistisessa seremoniassa minä vain välitän energiaa muille. Seison suorassa avaan kruunuchakran ja annan energian tulla. Yritän jakaa sitä muille. Herkät sen aistivat ja vastaanottavat.