web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kalevala pyhänä kirjana ja tienä jumaluuteen, osa 3

Kalevala pyhänä kirjana ja tienä jumaluuteen

Osa 3


Olen kirjoitellut tänä kesänä ajatuksiani kirjasta Pekka Ervast Kalevalan avain, näköispainos vuodelta 1916. Saa ainakin Helmet-kirjastoista.

Kuinka todella hyvin tämä kirja sopiikaan ajatteluuni ja buddhalaiseen ja shamanistiseen taustaani! Pakko todeta tämä jälleen. On tosi monta asiaa, joita olen ajatellut tietyllä tavalla, enkä ole löytänyt vahvistajaa ajatuksilleni mutta nyt Pekka kertoo samat asiat.

Pekan mukaan ”kristillinen siveysoppi” ei ratkaise kysymystä ”miten minun on elämää ymmärtäminen”. Kalevala ja buddhalaisuus antavat molemmat saman vastauksen. Kun ulkopuolinen siveysoppi loppuu, on aika kysyä itseltä, mikä on elämän tarkoitus? Jumala löytyy vain sisältä. ”Vasta silloin kun ihminen sielunsa koko voimallaan kaipaa totuuden tietoa vasta silloin hän kuulee...miten todellinen inhimillinen siveys on henkistä kehitystä, tiedon kaidalla tiellä kulkemista.” Tätä tietä ja tietoa ei löydy ulkopuolisesta elämää määräävästä Jumalasta.

Ja vielä: ”Matkan päämäärä on jumalallinen tieto elämän ja kuoleman, luonnon ja luomisen, näkyväisten ja näkymättömien maailmojen, hyvän ja pahan mysteriosta sekä tiedon kanssa käsikädessä kulkeva jumalallinen rakkaus ja jumalallinen valta” Siinä on yhdessä virkkeessä sanottu elämän tarkoitus. Yhdyn joka sanaan. Meillä on energian kautta mahdollisuus kokea eri todellisuuksia ja meillä on mahdollisuus jumaliseen valtaan. Eihän se ole mahdollista sanoo kristitty. On se, pisimmälle tällä tiellä pääsivät Buddha ja Jeesus.

Buddhalaiset puhuvat tietoisesta mielestä, joka on läsnä tässä hetkessä. Ervast puhuu havainnoista keinona edetä henkisellä tiellä. Sama asia. Ne edellyttävät herkkyyttä, avoimuutta ja uskoa siihen mitä kokee, joka ei vastaa tämän totutun maailman kokemuksia. ”Procul profani – pysykää loitolla te, jotka ette usko omaan voimaanne”. Totuuden etsijän tulee valmistaa itseään niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Päämäärään vieviä Teitä on monia, vaikka ne hengessä ovat yhtä. Ei siten voi arvioida onko joku pitkällä tiellään vai ei. Hän on vain erilaisella tiellä, joka on hänelle valittu, ottaen huomioon hänen mielensä laadun mm. aktiivisuuden ja avoimuuden. Ervastin mukaan myös keinot, joilla aikanaan tulemme auttamaan, ovat erilaiset. Joku ennustaa, toinen elää auttavien henkien maailmassa, kolmannella on selvänäköisyyden kyky, neljäs liikkuu henkisellä ruumillaan ilman fyysisiä rajoitteita jne jne

Olen aiemmin kirjoittanut kahdesta tiestä. Ääripäinä on analyysin ja toisessa päässä harjoituksen tie. Yleensä tie on yhdistelmä molempia enemmän tai vähemmän. Ervast puhuu kahdesta tiestä: puhdistuksen tie ja toinen on tiedon hankkimisen tie M.O.T.

Etsijän ”täytyy olla valmis antamaan itsensä lunnaiksi totuudelle”. Etsijän tiellä ei ole kuin etsijän tie. Muusta on luovuttava. Se on luostarin ulkopuolella paljon vaikeampaa. Etsijän tie on elämän tarkoitus ja sisältö. On luovuttava omasta egosta ja korvattava se kosmisella kaiken kattavalla tietoisuudella. Totuutta ei saa etsiä ylpeydellä kuten Joukahainen, eikä pelolla kuten Aino. Nöyrällä mielellä ja puhtaalla sydämellä on totuutta etsittävä, rakkaudella ja antaumuksella.

Ervast erottelee päivätajunnan, unitajunnan ja yli/alitajunnan. Lemminkäiseen ja Ilmarisen ansiotyöt ovat eri tajuntojen puhdistautumisen teitä. Miten eri tajunnat puhdistetaan, on kerrottu kirjassa perusteellisesti. Niihin en nyt puutu, olen itsekin kirjoittanut aiemmin niistä buddhalaisessa viitekehyksessä.

Tuonen musta  joki erottaa päivätajuntamme  (Styx, virtaan astunut jne) ja alitajuntamme, yhteytemme ympäröivään näkymättömään maailmaan. Tuonelan joutsenen ampuminen merkitsee tajunnan upottamista sydämeen, hyvän löytämistä, joka meissä jokaisessa on.  

Nykyään ehkä uni- ja alitajunta yhdistettäisiin. Näiden pitää yhtyä. Vaade tuntuu äkkiseltään oudolta. Mutta niinhän sen on! Uni puhdistaa alitajuntaa ja kun alitajunnan solmut on avattu, se yhtyy päivätajuntaan. Ei Egon päivätajuntaan vaan energian jumalisuuden tajuntaan. Ei ole enää itseä, on vain kaiken kattava energia.

”Voiko samoin kuvatakaan sitä autuutta ja riemua, mikä ihmissielun valtaa, kun hän korkeimpaan minäänsä yhtyen saa tuntea jumalallisen rakkauden rajatonta voimaa ja viisautta”.  Hänellä ei ole kotia tässä maailmassa; ”ihmisen pojalla ei ole mihin päänsä kallistaisi”. Hetkinen, nehän ovat Jeesuksen sanat. Myös Johannes puhuu Hengessä syntymisestä.

Ehkä salattu totuuskin löytyy Raamatusta kun ei keskitytä vain sanaan vaan sanomaan. Mutta tavalliselle ihmiselle on paljon helpompaa ja konkreettisempaa kinastella, homoista, naispapeista, evoluutioteoriasta, vihkimisen ongelmista jne. Hyvin usein tulkiten vain sanaa, ei sitä millaisissa olosuhteissa sana on kirjoitettu 2000 vuotta sitten.

Henkisellä tiellä ihminen saa uuden ruumiin. Se on niin hieno ja kevyt, että voi kulkea seinienkin läpi. Sama ajatus kuvataan kirjoissa, jotka kertovat Kundaliinin nousu- ja chakrojen puhdistuksen lopputuloksesta. Luin juuri yhden kristityn kirjoittaman kirjan aiheesta. Ja kun on kevyt, voi kulkea vetten päällä, sanoo kirja.

Mitä tämän ”jumalan tajunnan etsimisellä voi voittaa? Mikä on henkisen tien lopullinen tarkoitus? Hän on jumalallisen energian, rakkauden käyttöväline. Hänellä on muita ihmistä paremmat kyvyt auttaa ja tehdä hyvää sanovat Ervast ja Buddha. Ei välttämättä koko ajan, vaan ehkä jotain tarkoitusta varten. Kuten olen kirjoittanut; shamaaniopettajani sanoi, että tällaisia ihmisiä koulutetaan vuoteen 2012, jolloin ihmisen arvomaailman ennustetaan muuttuvan henkiseen suuntaan. Kyseessä on ”ohjaajakoulutus”.

Pekan mukaan jos tietäjä haluaa jotain ilmoittaa hän lähettää ajatuksensa oppilaan luo. Ja juuri olen kirjoittanut, että vaikka en tapaakaan juurilamaani, niin hänen energiansa ohjaa minua!

”Lopulta kuitenkin tietäjän täytyy tutkia sekä vatsaa, että sukuelimiä ja voittaa ne uudella tavalla, päästäkseen niiden kosmisten voimien yhteyteen, joita ne vastaavat”. Seksuaalisuus on olennainen osa Kundaliinia, elämän energiaa.” Orgasmin synnyttämää energiaa voi ohjata, nostaa sillä kaikkea muuta energiaa. Kohota kohti kosmista energiaa.

Olin unohtanut, että Kundaliinin vanha nimi on Käärmetuli. Käärmehän on ensimmäinen ohjaajani. Hän osoittautui Mayojen sulkakäärmeeksi. Pohjolan iso härkä viitannee käärmetuleen. Mahtava voima! Sanskriitiksi kundaliini, kreikaksi speireema.!

Seuraava voisi olla vaikka Buddhan suusta, vihitty antaa itsensä lunnaiksi pahalle: ”en enää taistele pimeyden voimia vastaan, vaan rakastan ja kokoan ne itseeni. Tulkoon kaikki paha minun yliseni ja minun sisääni, että minä voisin sen hyväksi muuttaa ja hyvänä itsestäni lähettää” Tässä juuri kuvattiin buddhalainen harjoitus nimeltä Tonglen.

Suuni jo sulkea pitäisi,
Kiinni kieleni sitoa,
Laata virren laulannasta,
Herätä heljännästä

Elkätte hyvät imeiset
Tuota ouoksi otelko,
Jos ma lapsi liioin laulan
Pieni pilpatan pahasti