web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Jeesus ei kirjoittanut Raamattua

Lähetetty HS:n mielipidepalstalle 18.10.10Jeesus ei kirjoittanut Raamattua


Minä kuuluisin edelleen kirkkoon, jos Jeesus olisi kirjoittanut Raamatun. Raamattu olisi rakkauden ja armon kirja. Nyt se on päiviräsäsille ja hänen hengenheimolaisilleen vihan ja tuomitsemisen kirja. Heterokristitty ja miespappi ovat luomakunnan kruunuja.

Mitä Jeesus sanoi homoista ja naispapeista? Kehottiko hän tuomitsemaan heidät? Sanoinko hän ketä lähimmäisiä ei saa rakastaa? Enpä usko.

Raamattu on ihmisen kirjoittama. Evankeliumia jossa Jeesus puhuu itse, ei kelpuutettu Raamattuun. Raamatusta on poistettu Jeesuksen tärkeimpiä opetuksia, kuten jälleensyntymisoppi (Konstantinopolin kirkolliskokous). Raamattu on kokoelma ihmisen uskomuksia, jotka heijastavat kirjoittajansa persoonaa ja yhteiskunnallista tilannetta. Raamattu on joiltain osin ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa (esim. lähimmäisen rakkaus). Raamatun kirjoittajat kirjoittavat mitä luulivat Jeesuksen tarkoittaneen elinaikanaan. Otetaanpa pari esimerkkiä.

Homokielteisyys Raamatun kirjoittamisen aikaan johtuu siitä, että Israelin kansan ainoa mahdollisuus säilyä hengissä, oli lisääntyä ja ympäröivillä arabeilla oli homous yleistä. Myöskin Paavali sanoi aivan oikein Kreikkaan mennessä, että ”nainen vaietkoon seurakunnassa.” Tilanne oli se, kun naiset pääsivät Paavalin aloitteesta Jumalanpalveluksiin, he häiritsivät palvelusta koko ajan kyselemällä miehiltään mitä tapahtuu. Paavali sanoi, että vaietkaa seurakunnassa ja kyselkää kotona.

Yhteiskunta muuttuu, ihminen ei. Kirkko ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin 2000 vuotta vanhoin asentein. Hindu- ja buddhalaisuuksilla ei vastaavia ongelmia ole, koska ne ovat oppeja ihmisestä, ”mielen tieteitä”, kuten Dalai Lama sanoo. Ne tunnustavat Jeesuksen suurena opettajana, valaistuneena.

Juhani Hakala
Espoo