web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Eläimiä ja ajatuksia

 
Eläimiä ja ajatuksia                                                    24.11.10
 
Eipä ole tullut kirjoitelluksi viime aikoina. Tämä vuosi on ollut tosi rankka – maallisia ongelmia yksi toisensa perään. Ja juuri sillä alueella, jossa minun tulisi muuttua. Etelä-Pohojalaaselle on mammona niin tärkiää. Harmi vaan, että vaimo ja poika ovat samalla luokalla syyttöminä sijaiskärsijänä, kun minua koulutetaan.
 
No ongelmat alkavat olla ohi ja asumme mökillä asunnon vaihdon vuoksi. Sekin on hyvää karmaa. Stressi meni tosi pajaksi, verenpaine nousi ja voimat meni . Lama ja chakrojen kuvaaja antoivat saman ohjeen mene maalle ja maadoita. Henkinen prosessini on liian nopea ja voimakas. Onneksi henkiset chakrat olivat kunnossa.
 
Mutta juurichakra oli pieni. Maadoituksen puute on yksi syy. Toisen syyn sanoi noita Johannes. Minä en ole tavannut isovanhempiani. Enkä tiedä vanhempieni sukujen juuria. Minä en osaa sijoittaa itseäni, olen juureton. No kyllä juurichakra jo toimii, sen osoittaa seksikundaliinin nousu, kun olen luonnossa. Syntymekanismin olen selittänyt aiemmin.
 
Tunne elikkä seksuaali-ja sydänchakrat vuotavat. Syynä on kuulemma itsensärakastamisen puute. Se on vaikea asia. Minua pidetään itserakkaana ja itseään esiin tuovan. Tai niin luulin. Pohjalaiseen kunnianhimoon liittyy aina itserakkaus. Moon parempi kuin muut. Asia alkaa vähitellen aueta. Kuten lama sanoi, elämä on harjoitukseni.
 
Paljon on tapahtunut, eikä ole ollut voimia kirjoittaa. Aiemmin olen korostanut kognitiivisen psykologian, buddhalaisuuden ja shamanismin samankaltaisuutta. Listaan voi lisätä vielä teosofian ja Kalevalan tulkinnan. Yllättäen myös eräs tunnettu ateisti hyväksyi buddhalaisuuden. He taistelevat yksijumalaisia uskontoja vastaan: Kristinuskoa, Juutalaisuutta ja Islamia vastaan. He hyväsyvät buddhalaisen käsityksen, että jumaluudet ovat mielen tuotetta.
 
Tällä hetkellä minua opetetaan: elä tätä hetkeä, älä murehdi tulevaa.  Töissähän olin kehittämispäällikkö, eli minulle maksettiin tulevan ennakoinnista. Nyt pitää muuttaa ajattelua. Muuten ei verenpaine laske.
 
Minä uskon täysin henkiseen opettajaani tai primääriseen viisauteen sama asia Elämä on harjoitukseni. Luotan siihen, että prosessi etenee aina kun olen valmis. Minun on vain varauduttava, että syvimmät syöverit on pakko käydä läpi. Tiedän että rankatkin vastoinkäymiset tänä vuonna ovat vain parhaakseni, minun koulutusta matkalla valaistumiseen muutaman ionin päästä.
 
Vuokramökkimme on pitkän meren niemen kärjessä. Joka-aamuinen rutiinimme on hakea posti. Mäkistä metsätietä on edestakaisin 5 km. Meri pilkahtelee aina välillä puiden lomasta. Matka on tosin vain puolet koulumatkastani (kävellen ja pyörällä) Käytän postinhakua harjoituksena monella tapaa. Yritän lopettaa ajattelun ja annan luonnon puhua.  Käytän luontoa meditaatiovälineenä mielen ja ajatusten rauhoittamiseksi.
 
Olen myös tietoinen mitä ympärilläni tapahtuu. Tänään tutkimme eläinten jälkiä lumessa. Yleensä näemme kauriita, mutta nyt hirvipariskunta on ilahduttanut meitä useamman kerran. On mieltä rauhoittavaa katsella miten luonto muuttuu jatkuvasti, eri valossa, eri tuulella, eri lämpötiloissa jne-Jos kulkee murheissaan pää maassa, ei huomaa eläimiä.
 
Yritän oppia aistimaan luonnon energiaa, olemmehan menettäneet tämän esi-isiemme kyvyn. Tosin ei ole varsinaisesti luonnon energiaa sinänsä. Energia on samaa kaikkialla, onhan se luonteeltaan kosmista. Mutta luonnossa energia on voimakasta. Se rauhoittaa – maadoittaa.
 
5 km:n matka kehittää pitkäjänteisyyttä, en välillä millään jaksaisi, mutta mentävä on.
 
Se nyt on aivan selvää, mitä 5 km päivittäinen lenkki tekee ruumiillemme ja siten myös mielelle. Voi tuntea oman pienuutensa ja nauttia siitä. Voi tuntea olevansa osa suurempaa kokonaisuutta.
 
Luonnossa toimii syyn ja seurauksen laki puhtaimmillaan.