web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Opettajani

Opettajani                                              24.1.11

Tähän alkuun laitan yhden opettajani Dalai Laman Face-book tekstin, kannattaa olla hänen kaverinsa: In spiritual growth, it is important to avoid imbalances between academic or intellectual learning and practical implementation. Otherwise there is a danger that too much intellectualization will kill the more contemplative practices and too much emphasis on practical implementation without study will kill the understanding. There has got to be a balance.

Tätähän minäkin hoen. On kaksi tietä: akateeminen, analyyttinen ja toisaalta harjoituksen tie. Ne tukevat toisiaan, eikä kumpikaan ole toistaan parempi. Minua on moititti liikaa analysoinnista, näistä kirjoituksista ja liian vähästä harjoituksesta. Jotkut ovat enemmän toisella polulla, mutta polut kulkevat rinnakkain.
Kotisivuni etusivulla on kuvia opettajistani. Heistä kaikista olen kirjoittanut aiemmin, joten nyt vain lyhyt esittely.

Minun naamani vieressä on Laksmi, hindujen onnellisuuden jumalatar. Ja sitä hän myös minulle opettaa. Tutustuin hänen Charles Lawrencen voimapiirissä ja sen jälkeen hän ilmestyi minulle unessa, kun olin miettinyt miten edistää kosmisen energian tuomaa onnellisuuden tunnetta. Hän on ollut myös buddhalainen jumaluus, mutta hänet poistettiin kun buddhalaisuus puhdistettiin ”hinduismeista”. Joidenkin mukaan sukupuolella voi olla vaikutusta asiaan.

Hänen vieressään on kuva pohjoisen tulen kantajasta tietäjästä, shamaani ja noita Johannes Setälästä. Hän edustaa suomalaista ikiaikaista tietoa ja taitoa, jonka olemme hukanneet. Hän edustaa shamanistista tietä. Olen oppinut häneltä paljon.

Seuraaava on juurilamani Rabsang, joka näytti mieleni luonnon ja hänestä tuli opettajani. Hän loon luonut tyhjästä temppelin Englantiin.

Seuraava on yksi tärkeimmistä opettajistani Charles Lawrence Intiaanitaustainen kreikkalainen. Hän opetti minulle energian.

Kun ajoimme työmatkalla Michiganissa vaivuin takapenkillä syvää meditatiiviseen tilaan. Nyt tiedän miksi.  Minulla on yhteys Pohjois-Amerikan intiaaneihin. Jotain on kätketty kauan sitten sanoo Charles.

Sitten on voimaeläimeni karhu. Karhun energia on minulle tärkeä. Se on tullut minuun seremonioissa.

Seuraava kaunis kuva on Karmapasta, jota en ole tavannut. Hän kuitenkin edustaa opettajieni perimyslinjaa.

Käärme ilmestyy elämääni harvoin, mutta merkittävissä tilanteissa, viimeksi shamaanivuorella viime kesänä. Hän on ensimmäinen tuntemani ohjaaja.

Ja sittenhän minä rummutan kaadetun puun kannolla Kaivopuistossa.

Minulla on paljon henkiopettajia ja olen heille hyvin kiitollinen. ”Näen heidän joukossaan näen myös yhden Laman” sanoi Charles.