web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kokonaisnäkemys

Kokonaisnäkemys                                        19.1.11

Yritän tässä kokonaisnäkemystä siitä mitä minussa tapahtuu. Luokitus on oma ja tehty vain asian havainnollistamiseksi. Mitään luokitusta ei oikeasti ole olemassa. Kaikki liittyy kaikkeen.  Juttuni faktat prosessista löytyvät esim. kirjasta: Paulson: Kundalini and the chakras (Amazon). Hän on kristitty. Eli kaikki uskonnot ovat loppusuoralla yhtä.

Jaan kehitykseni kolmeen kuvitteelliseen osaan: energia, henkinen kehittyminen ja fyysinen kehittminen. Olen kirjoittanut kaikista aiemmin yksityiskohtaisesti, joten nyt tyydyn melko yleiseen tasoon.
Itse luulin, että on vain henkinen tie ja se on tie mietiskelyä, mielen harjoituksia ja rauhoittumista, seestymistä, egon vähittäistä häipymistä. No onhan se sitäkin, mutta myös paljon muuta. Erityisesti prosessin fyysisyys oli yllätys.

Kaikki se mitä tapahtuu em. kolmessa sektorissa vaikuttaa kaikkeen muuhun, edesauttaen ja helpottaen. Minulla on myös käsitys, joka ei ole yksin minun, että prosessini on ollut poikkeuksellisen voimakas. Siinä mielessä se on hyvä esimerkki.

Otetaan ensin helpoin eli fyysinen puoli. Chakrojen puhdistuminen aiheutti rajuja sairauksia ko chakran alueella, syöpäarvot nousi, kilpirauhasen vajaatoimintaa, laktoosi-intoleranssia, lonkka meni aivan totaalisesti jumiin jne jne. Kun chakra puhdistuu häipyvät sairaudetkin. Jopa 26 vuotta kestänyt astma loppui, kun tajusin vihan määrän ja syyn itsessäni (olin sotapäällikkö keskiajalla).   

Uskon vakaasti, että kokemuksemme ovat varastoituneet eri puolille meitä. Aleksandertekniikkahan perustuu juuri tähän. Prosessiin kuuluu, että nämä karmalliset muistot, kokemukset jne puhdistetaan. Kirjankin mukaan prosessiin kuuluu pistelyä eri puolilla vartaloa, erityisesti käsivarsissa.

Ilmeisesti elimistöni rentoutuu täysin. Jokaisen pikaisenkin lepohetken jälkeen pitää vartalo venytellä hereille. Erityisesti aamut ovat vaikeita, koska uni on toi syvää. Aiemmin heräilin koko ajan. Uniopettajani mukaan myös unessa käydään läpi alitajuntaa. Joskus kuulen päivälläkin häivähdyksiä toisesta todellisuudesta tai aiemmista elämistä tai molemmista.

Henkinen tiehän on parhaiten tunnettu. Sitä edistävät meditaatio ja mielen harjoitukset. En ole tehnyt kumpaakaan koskaan säännöllisesti, mutta säännöllisyys veisi varmasti eteenpäin. Toisaalta en tarvitse omaan prosessiini kiihdyttimiä, koska vieraillut Lama ja chakrakuvien tulkitsija suosittavat hidastamista, maadoittamista. Tämä johtuu työtaustastani kehitystehtävissä. Minulle muutos, kehitys on elämänmuoto, joka välillä muuttuu itsetarkoitukseksikin. Niin kuin on vähän käynytkin.  Aiemman elämän kuoleman kokeminen on auttanut. En pelkää mitä minussa tapahtuu, seuraan vain mielenkiinnolla.

Henkisen tien ainoa tarkoitus on egon häivyttäminen. Ei mikään muu. Nyt tiedän, että egon häivyttämistä seuraa energiatason kasvu ja kontaktin saaminen kaiken kattavaan kosmiseen energiaan, jonka ominaisuuksia ovat onnellisuus ja käsitteettömyys. Mielen luonnon näyttämisessä voi kokea hyvin lyhyen aavistuksen näistä. Tietää mitä kohti kulkee. Seuraava taso yleensä osoitetaan, kun vielä työstetään ”alempien”  tasojen kanssa.

Meditaatio syvenee, muuttuu pakottomaksi ja miellyttäväksi. Siihen alkaa liittyä energian kokeminen. Mietiskellessään lamat huojuvat hiljaa energian tahdissa.

Henkinen tie, egon puhdistaminen ja häivyttäminen, on vaikea ja hidas. Se on psykoterapeuttinen prosessi. Useimmat tekevät sitä harjoitusten kautta. Joillekin itse elämä on harjoitus. Se perustuu jatkuvaan itsetarkkailuun ja jonkinlaiseen käsitykseen ihmismielen rakenteesta sekä itsekuriin. Useimmiten joku ulkopuolinen tapahtuma, harjoitus jne. tuottaa ahaa-elämyksiä siitä mitä mielessä on tapahtunut.
Ensin on tunnistettava viha, kaikessa siinä mitä tekee. Kun tunnistaa vihan, voi päättää tehdä sille jotain. Tämänkin jälkeen vielä pitkään toimii vihan vallassa. Mutta vähitellen. Niin vähitellen, ettei itse heti huomaa muutosta, varsinkin, jos ei ole tekemisissä paljon muiden ihmisten kanssa.

Ja lopuksi vaikein, energia, kosminen energia, Kundaliini, pyhä henki, jumaluus, luonnon henki, primaarinen viisaus ihan mikä vaan uskonnosta riippuen. Tämä osio on vaikein, koska sitä ei opeteta luostarin ulkopuolella. Eikä siitä ole juurikaan kirjoitettu. Kyse on valtavasta voimasta, joka ei ole ihmisen hallussa. Uskon kuitenkin, että energiakokemukset tulevat vasta kun ihminen on jo pitkällä henkisellä tiellä. Uskon vakaasti henkiopettajiin, jotka valvovat, etten ryhdy mihinkään mihin en ole valmis.

Näinhän minulle juuri kävi. Minulle tuli halu tutustua shamanismiin. Ja Ringu Tulkun luvalla sinne menin. Juurilmani Rabsang on ottanut toisessa yhteydessä samanlaista kantaa. Vasta jonkin ajan kuluttua tajusin, että tämähän on oikotie energiaan, koska samaa opetusta ei saa luostarin ulkopuolella. Henkiopettajani tietävät mitä tekevät.

Olen aiemmin kuvaillut energian laatua ja kaikenkattavuutta. Kosmisen energian etsiminen ja löytäminen ovat elämän tarkoitus. Kaikki on yhtä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihminen on kauan sitten lähtenyt irti energiasta rakentelemaan omia egonsa pilvilinnoja. Ja kun menetimme kosketuksen energiaan, oli luotava kieli ja käsitteistä kommunikointia varten. Jos jaamme yhteisen energian, ei käsitteistöä tarvita.
Paras määritelmä on Tai Situn: Energia on mielen voima. Se säteilee ja auttaa muita. Ihminen on vain välikappale.

Energia on herkkä asia. Se jää mielen kohinan alle. Siksi mieli on rauhoitettava. Se tapahtuu mietiskelyn ja puhdistautumisen kautta.