web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energia väsyttää

Energia väsyttää                                                6.2.11

Tämä päivä meni taas harakoille. Energiaa tunkee, että vaan väsyttää, eikä saa mitään aikaan. Ja siksi on huono omatunto, kun vaimo van raataa.

Aikanaan joogaopettaja Stefan Engströn muutti Kadermoon saarelle, koska ei kestänyt kaupungissa. Olen unohtanut syyn, mutta nyt taidan tietää. Minua on väsyttänyt aivan hirveästi marketissa, väsymys oikein vyöryy päälleni.
Kaupassa ihmiset ovat hyvin motivoituneita ja keskittyneitä, että kaikki tarvittava tulee ostettua. He ovat vahvoja energiassaan. Minä tunnen avoimena kaiken tämän energian ja se väsyttää. Olen kuullut asiasta ennenkin, mutta nyt vasta koen sen.

Olen kyllä aiemmin välttänyt paikkoja, jossa on vahva energia. Näin tekee myös opettajani Charles. Kuten olen kertonut aistin ryhmässä jonkun vahvan surun tai muun voimakkaan tilan. Minuthan suoraan ohjattiin Sallassa leirillä synkkään metsään, etten olisi kohdannut psykoosiin mennyttä poikaa.

Charlesin kurssilla lähden heti huoneesta kun alkaa olla levoton olo. Syynä, on että pian erääseen ryhmämme jäseneen tulee tosi vahva energia, jota en kestä. Hän on vahva parantaja ja oletan hänen käyttävän parantamisessa omaa energiaansa ja keräävän hoidettavien ongelmat itseensä.

Mutta siitä olen iloinen, että energian luonne on onnellisuus. Olen oppinut sen tuntemaan, mutta useimmiten välitän sitä tuntematta itse syvää onnellisuutta. On muuten jännää miten opettajalamat eivät aina suoraan anna opetustaan, vaan se on tajuttava.

Lama Rabsang teki juuri näin. Hän näytti mieleni luonnon kertomatta sitä etukäteen. Tajusin asian vasta seuraavalla viikolla, kun kerroin tapauksesta vaimolle. Viimeksi kun tapasin Rabsangin, oli ainoa ohje: elämä on harjoituksesi. Mutta opetuksessa hän kertoi onnellisuuden energiasta. Miten sitä voi harjoitella.

’Ensimmäinen onnellisuuden kokemukseni tuli saunassa. Sauna on minulle voimakas meditatiivinen kokemus. Esi-isämme ymmärsivät saunan merkityksen.

Aikanaan veimme munkki Drimen saunaan. Hän oli aika vastentahtoinen. Mutta kun istuimme ulkona saunan jälkeen hyvin raukeassa meditatiivisessa olotilassa, hän sanoi ymmärtävänsä suomalaisten saunahulluuden. No onhan hikimajoja ollut muillakin, kuten intiaaneilla.

Ehdottomasti voimakkain kokemus oli Pariisin Sacre Coerin kirkossa. Energia oli niin mahtava, että olisi pudonnut lattialle, onneksi penkki oli vieressä.

Viimeaikoina on taas henkisyys rynninyt. Monella tapaa ja se saa yhä enemmän huomiota julkisessa sanassa. YLE:n voimalassa kaksi naista keskusteli, toinen oli parantaja ja meedio, toinen on kokenut aiemmat elämänsä. Molemmista näki, että he olivat tasapainoisia ihmisiä. Se on edellytys, että voi hoitaa muita. Se on henkisentien ensimmäinen työ, itsensä hoitaminen, traumojen selvittäminen. Ja he sanoivat saman, joka tulee esiin jatkuvasti esim. henkisillä messuilla. Vaikka me puhumme eri nimillä, enkeleistä, Kristus-tietoisuudesta, intuitiosta jne jne: kaikki on pohjimmiltaan yhtä, sitä lähestytään vain eri lähtökohdista, mutta kyse on koko ajan kosmisesta energiasta.

Myös vuosi 2012 nousee jatkuvasti esiin. Tieteen kuvalehti kertoi, että tuolloin aurinko aktivoituu aiheuttaen ongelmia maassa, sähköt katkeavat samoin tietoliikenne v. 2012. Inkojen viestihän on hyvin lohdullinen: ihmisen asenteet muuttuvat henkisimmiksi, materia helpottaa otetaan ihmisissä. Totta tai ei, minä uskon.