web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Charlesin kurssilla


Charlesin kurssilla                             22.02.11

Henkisyys lisääntyy. Ihmiset ajattelevat enemmän itse. He eivät ole ulkopuolisten ohjattavissa. Tästä on hyvä esimerkki Lähi-idän kansannousut diktaattoreitaan vastaan.

Oli taas tosi vahva Charles Lawrencen kurssi. Vahvuus johtuu varmasti siitä, että osanottajat tunsivat toisensa vuosien takaa. Uskalsimme olla avoimia. Kun joku avautuu, avaa se myös muissa patoja.

Niin monessa näkyi valtava kehitys, avautuminen maailmalle. Traumat on käsitelty ja henkinen tasapaino lisääntyy. Ja se heijastuu meidän jokaisen ympäristöön. Monista ystävistä paljastui uusia kauniita piirteitä. Rakkaus vahvistuu.

Totesimme korimatkalla, että vain näissä tapaamisissa huomaa paitsi toisten, mutta myös oman kehityksensä. Miten käyttäytyy, miten reagoi, miten ajattelee. Myös voimakas energialataus opettaa aistimaan energiaa, jopa opettaa käyttämään sitä muiden hyväksi.
Mieleen jäi harjoitus miten tietoisuus ohjaa aivoja. Jaoin oman sovelletun harjoitukseni. Sen lähtökohta on jatkuva itsetarkkailu. Lamani mukaan elämä on harjoitukseni.

Harjoitus menee seuraavasti. Kun toimii väärin huomaa sen ja lupaa itselleen, ettei enää toiste toimi väärin. Aivan varmasti vielä toimii väärin tämänkin jälkeen, mutta tahto muuttaa käyttäytymistä kasvaa koko ajan.

Seuraava harjoituksen vaihe on se, että alkaa miettiä miksi toimii väärin. Syyt alkavat avautua vähitellen. Kun ymmärtää käyttäytymisen syyn, on helpompi muuttaa käytöstä. Tämän jälkeen alkaa vähitellen myös ohjata aktiivisesti käyttäytymistään. Ja loppuvaihe on se, että tietoisuus ohjaa aivoja, joka oli Charlesin harjoitus.

Viimeinen vaihe onkin vaihtaa oma tietoisuus kosmiseen energiaan, meissä ja kaikkialla olevaan tietoisuuteen. Mutta se onkin jo toinen juttu. Se kaipaa jo henkisiä tai henkiopettajia.
Charles kyseli uskonnollista taustaani ja nimitti mystikoksi. Kuten aiemmista jutuistani ilmenee, olen sadan vuoden aikana kuulunut kolmeen uskontoon, ehkä neljäänkin. Edellisessä elämässä olin juutalainen Rabbi. Lapsuudessa körttiäiti retuutti minua kirkossa.

Kun erosin kirkosta naispappeuskysymyksen vuoksi, tutustuin muihin uskontoihin. Islam ei kiehtonut, Hinduismi kiehtoi, mutta se tuntui liian pinnalliselta. Buddhalaisuus yhdisti järjen ja tunteen. Minun ei tarvinnut sammuttaa järjen valoa, kuten muissa uskonnoissa, koska tiede todistaa jatkuvasti, että buddhalaisuus ei ole mielikuvituksen tuote, eikä vaadi ehdotonta uskoa yliluonnollisiin asioihin, kuten esim. kristinusko. Buddhalaisuus on mielen tiede ja samaa sanovat ateistitkin, tosin ei Dalai Laman sanoin. Buddhalaisuus on paljon edellä länsimaisia tiedemiehiä tiedossaan mielestä.

Puhuin neljästä uskonnosta siksi, että en erota shamanismia ja buddhalaisuutta eri ”uskonnoiksi”, niin lähellä ne ovat toisiaan. Ja loppusuoralla kaikki uskonnot ovat yhtä, kyse on vain energiasta, ja lopuksi jumaluudesta. No siihen menee vielä muutama kymmenen tuhatta elämää. Mutta siemen ja mahdollisuus ovat meissä jokaisessa.

Minusta lähti taas jotainkurssilla, harmi vaan ettei se vaikuta painoon. Kun yhdessä harjoituksessa energiakierre oli voimakkaimmillaan, sain taas sätkykohtauksen, joka paikka tutisi. Tunne sinänsä ei ollut paha.  Charles sanoi huomanneensa saman: ”jotain lähti sinusta”. Toivottavasti se on väsymys, se tuntuu poistuneen. Kop, kop puupäätä.

Kurssilla oli vahva energialataus. Itselleni selvisi, että ehkä raskain työ sisälläni on tehty ja on aika kääntyä ulospäin. Tavata opettajansa, nähdä energiaa. Sanoin, että voimakkain tunteeni oli syvä kiitollisuus ja hämmennys. Kun opettajaa ei ole aina läsnä, on vain uskottava. Lamani sanoin, että kaikki se mitä tapahtuu, on hyvää. Mutta tällöin pitää olla jo kulkenut jonkin matkaa henkistä tietä.

Muutokset itsessä ovat niin pieniä, että haluaisi jo jotain kouriintuntuvampaa. Joskus mustina hetkinä ajattelee, että kuvitteleekin kaiken ja on vain vakavasti sairas. Siksi tämä prosessi vaatii todella vahvaa motivaatiota. Esim. energian aistimisen opettelu lähtee mielikuvituksista. Energia on alussa niin heikko, että on kuviteltava se ja uskottava mielikuvitukseensa. Ja kun uskon, että voin lähettää energiaa, sekin tapahtuu.

Ehkä jotain on muuttumassa. Kuulin kaukaista tiukujen helinää ja rummutuksessa tietäjä ilmaisi olemassaolonsa. Hän on esiintynyt aiemminkin. Nyt on aika vastata kutsuun.

Totta tai ei, minä uskon.