web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Koko yhteiskunta on iso Ego


Koko yhteiskunta on iso Ego                                                           10.4.11

Olen aiemmin kirjoitellut rituaalin voimasta. Sain taas hyvän osoituksen siitä tyttären tyttäremme kastajaisissa. Siis minä buddhalainen sain fibat kristillisestä rituaalista.

Kyse ei ole kristillisestä tai muunkaan uskonnon rituaalista. Rituaali itsessään luo energian, tunteen.

Nyt tyttö elää sydänchakrassa. Kaikki tarpeellinen on, muu on turhaa. Hän ehkä näkee todellisuuksiin, joihin minä en näe. Turhat tunteet eivät kahlitse luovuutta.  Siinä olisi opettelemista.

Mutta tyttö opettaa muutakin. Rituaalin syvää tunnetta seurasi syvä rakkauden tunne tyttöön. Se on opetus. Jos rakastaisin kaikkia ihmisiä samalla intensiteetillä, olisin varmaan jo valaistunut.
Ristiäisissä huomasimme myös, että jos ihminen on samaistanut Jeesuksen opetukset, ei ole ristiriitaa buddhalaisten oppien kanssa. Olimme yksimielisiä kaikessa.

Koko yhteiskunta on iso Ego. Kaikki mitä se tekee ylläpitää ja vahvistaa tätä egoa, varsinkin oman voiton pyyntiin perustuvissa kapitalistisissa maissa. Esim. markkinointi luo uusia ja uusia tarpeita ja luontoa tuhotaan samassa mitassa. Kuten olen sanonut, näen lopun enteitä tässä ajassa.

Luonto muistuttaa voimastaan laajoilla luonnonkatastrofeilla. Ihmiset taistelevat sortajia, vallan pitäjiä vastaan (arabimaat, PerSU). Euroopan maat uhkaavat tehdä konkursseja. Valtioiden menot ovat pysyvästi tuloja suuremmat – meilläkin. Velat eivät voi kasvaa loputtomiin, terveisiä vaan Kreikalle.

Uskon, että tämä ei ole lopun alkua ihmiskunnalle, mutta lopun alkua se on diktatuureille - olipa kyseessä kansainvälisten yhtiöiden, pankkien ja todellista valtaa pitävien ihmisten diktatuurit. On hirveää, että diktaattori tappaa omaa kansaansa vain omien etujensa ajamiseen. Ja väittävät olevansa hartaita muslimeja.

Edellinen ajatus syntyi siitä, että juuri eräs länsimaalainen tutkija kertoi, että eettisyys tulee lisääntymään. Yksi syy on tehokas tiedonvälitys, joka laittaa ihmiset ajattelemaan, että elämä ei ole niin turvallista ja jatkuvaa kuin kuvitellaan. Siitä luonto on pitänyt huolen.

Henkisyyden lisääntymistä on toitotettu yksimielisesti jo vuosikausia ”huuhaa” seminaareissa. Itse uskon, että ensi vuonna tapahtuu jotain sellaista, joka tulee rajusti muuttamaan ihmisen arvoja. Syitä voi etsiä edellisestä tekstistä.

Harjoitukseni jatkuvat. Elämä on opettajani, sanoo Lamani. Etelä-pohjalaisena omistus, mammona ja raha ovat tärkeitä. Viime vuonna minua opetettiin pois tästä uskomuksesta. Olen sosiaalinen jännittäjä, joka johtuu huonosta itsetunnosta. Nyt tapahtuu koko ajan mökin rakennusrintamalla niin paljon, että ei enää ehdi jännittää etukäteen.

Harjoitus tulee kun on aika. Hankin Tenzin Wangyal Rinpochen ”Tiibetiläinen unijoogakirjan” Amazonista jo vuosi sitten. En vain saanut aloitettua. Kirjoittaja on pitänyt Suomessa unikursseja ja minulla on ollut aina jotain muuta menoa.Kun kurssi on oikea löytyy aikakin. Nyt kun kirja on suomennettu, tuli tarve lukea.

Kirjassa selostetaan esim. karma paremmin, kuin olen missään aiemmin lukenut. Uskon, että harjoitukset toimivat, näin jo yhden enneunen. En ollut nähnyt yhtä henkilöä pitkään aikaan ja ihmettelin unessa missä hän on. Kun tapasi hänet, hän sanoi, että olet varmaan ihmetellyt missä olen ollut jne ja sitten hän kertoi elämässään tapahtuneen hyvin tärkeän asian, joka on myös minulle tärkeä.

Minun on ollut vaikea mieltää elämän unenomaisuutta. Kirjassa oli kaksi hyvää perustetta tälle harjoitukselle. Kun kokee elämän unenomaisena, ei stressaa elämän stressinaiheita – untahan se vaan on. Kaikki on mielen luomaa heijastusta. Ja kun kaikki on mielen luomaa heijastusta, on koko elämä unta, jolle oma mieli antaa merkityksiä.