web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Jeesuksesta ja tiestäni

Jeesuksesta ja tiestäni          20.9.11

Tai ei oikeastaan Jeesuksesta vaan ihmisen kirjoittamasta Raamatusta – taas. Nokia Mission Koivisto katui kovasti kun oli ollut sängyssä miehen kanssa ja seurakunta – siis ihmiset antoivat anteeksi. Hän vetosi Raamatun kohtaan jossa homot käsketään tappaa.

Onko Jeesus todella sitä mieltä, että homot pitää tappaa? Raamattuhan on monelle Jumalan sanaa, jota ei saa epäillä.

Uskallan epäillä rakkautta korostavan Jeesuksen käskyä tappaa homot. Väitän, että Vanhassa Testamentissa on paljon sellaista, mitä Jeesus tai hänen isänsä eivät ole sanoneet, eivätkä edes hyväksyisi Vanhan Testamentin neuvoja.

Eikö yksi käskyistä ole ”älä tapa”. Eikö kymmenen käskyä mene yli Vanhan Testamentin ristiriitaisten neuvojen?  Yksi käsky puhuu lähimmäisen rakastamisesta. Käskyissä ei kehoteta ketään tuomitsemaan muita ihmisiä.

Eräs fiksu kirkon perheterapeutti ja pastori sanoi, että pitää ymmärtää ne yhteiskunnalliset olosuhteet, joissa Raamattu on kirjoitettu. Kuten olen kirjoittanut, homokielto liittyi israelilaisten elossapysymistaisteluun ja Paavali nimenomaan kutsui naiset jumalanpalveluksiin ja kehotti heitä vain olemaan hiljaa jumalanpalveluksen aikana.

Tiestäni

Minulla on takana tosi raskaat neljä vuotta, joita olen selvittänyt aiemmin näissä blogeissa. Tässä lähinnä yhteenvetoa. Ja painotan voimakkaasti, tämä on vain minun tieni. Minun karmani on johtanut minut tälle tielle. Tiibetiläinen nimenikin alkaa Karma sanalla. Karma on luonut olosuhteet tälle mielen ja miehen muuttumiselle. Karmaan kuuluu myös edellinen elämä rabbina, jolloin toivon puhdistaneeni aiempaa huonoa karmaa hengen miehenä.

Entisenä kehittämispäällikkönä kehitys ja muutos ovat minulle tuttuja, niiden miettimisestä jopa minulle maksettiin palkkaa. Eikä varmaan ole aivan sattumaa, että minulla on psykologivaimo, joka ymmärtää näitä asioita, kognitiivista psykologiaa. Ja palauttaa minut takaisin, jos lähden haahuilemaan. Ja voin testata johtopäätöksiäni psykologian valossa. Ristiriitaa ei ole löytynyt.

Jälkeenpäin ajatellen kaikki tapahtunut on hyvin loogista, minua on viety eteenpäin aste asteelta. Ihmisen usko vaan on heikko kun on jatkuva väsymys, lonkka jumissa ja syöpädiagnoosi, eikä oikein tiedä mitä itsessä tapahtuu.

En olisi ikinä osannut kuvitella, kuinka fyysisiä chakrojen puhdistus ja Kundaliinin nousuprosessi ovat. Kuitenkin yhä useampi ihminen myöntää, että muistot kertyvät eri puolille vartaloa ja ovat yhteydessä chakroihin. Kun on kyse rankoista asioista ja kokemusten puhdistamisesta, ei ole ihme, että chakrojen puhdistuminen aiheuttaa sairauksia.

Kun chakrat puhdistuvat, Kundaliini voimistuu. Ja kun Kundaliini voimistuu, täytyy elimistön totutella uuteen energiatasoon ja se väsyttää. Ja kun jatkuvasti väsyttää on jokapäiväinen elämä aika hankalaa. Ei oikein saa mitään aikaan. Ja samaan aikaan on ollut melko rajuja maallisen elämän kokemuksia, elikkä hyviä harjoituksia. Tämän prosessin seurauksena olin jo erakoitumassa, kunnes minut vedettiin elämään takaisin monella tapaa.

Koko ajan ainoa juurilaman ohje on ollut ”usko vaan, kaikki menee hyvin”. Chakra-prosessia sanotaan automaattiseksi, siihen ei hirveästi itse voi vaikuttaa, se vie aikansa: minulla ainakin neljä vuotta, shamaaniopettajallani 3 vuotta.

Pitää olla koko aistit avoinna. Opetuksia tulee koko ajan. Opettajat ovat henkiopettajia tai Rinpocheja ja Lamoja joiden opetukset ohjaavat, vaikka he eivät olekaan läsnä.

Olen miettinyt paljon unikokemustani, jossa mieli ja ruumis irtaantuivat. Se on aivan selvästi harjoitus, joka minulle annettiin. Näytettiin tila johon tulee pyrkiä. Sitähän mielen luonnon näyttäminenkin on. Tämä on buddhalainen prosessi.

Mutta toisaalta, jos mieli ja ruumis irtaantuvat, mitä siitä seuraa? Tosi paljon…..

Tieni on Dalai Lamankin kertoma analysoinnin tie. Valtavirta taas on harjoituksen tie. Toisaalta minäkin teen omaa harjoitusta koko ajan. Minulle näytetään tila johon tulee pyrkiä ja harjoittelen yrityksen ja erehdyksen kautta kohti tuota tilaa. Olen jo oppinut olemaan lempeä itselleni ja erehdyksilleni.

”Elämä on harjoituksesi”, sanoi lamani. Itse en ole tehnyt juurikaan muodollista harjoitusta, olen vain jatkanut kehitystyön tekemistä, niin kuin olen oppinut.

Pitää uskoa ja luottaa, että tie etenee ja kaikki menee hyvin. Kun on valmis, tulee tarvittava opettaja tai opetus. Monesta lähteestä, monelta opettajalta ja monella tapaa, kunhan on avoin. Mutta jos ei ole aitoa motivaatiota, opettaja eikä opetus tule.

Kun koin edellisen elämäni kuoleman, se muutti suhteeni kuolemaan. Tajusin myös myöhemmin, että minua valmistettiin egon kuolemaan.

Opetuksia tulee monella tapaa. Oikea kirja oikeaan aikaan. Oikea Laman opetus oikeaan aikaan. Oikea kurssi oikeaan aikaan. Näytetään aiempi elämä, joka vaikuttaa tähän elämään jne jne. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Meitä seuraa ”suojelusenkeli”. Olipa se Laman antama opetus, sen aikaansaama energia, hänen henkinen läsnäolonsa ja muut henkiopettajat, joista minulla on myös suoria kokemuksia. Olemme hyvässä huomassa, kunhan vain itse uskomme siihen.

Itseäni on moitittu liiasta innokkuudesta, liiasta yrittämisestä. Sillä se on ego, joka yrittää säilyttää itsensä valaistuneen mielen rinnalla, nauttien saamastaan huomiosta. Se ei ole mahdollista.

Olen aiemmin yrittänyt selvittää Teille, miksi kaikki tämä vaiva. Miksi luopua egosta, jonka kanssa on elänyt koko elämänsä? Se on tuttu ja turvallinen. Miksi luopua sen nautinnoista, vaikka ne aiheuttavat myös kärsimystä? Miksi luopua maallisesta elämästä ja lähimmistä ihmisistä. Kuka tämmöistä tekisi vapaaehtoisesti?

Kyse on siitä mitä saa tilalle. Syvän onnellisuuden tunteen, joka tunnetaan myös sanalla autuus. Mielen rauhan. Syvän rakkauden kaikkeen ja kaikkiin. Omien sukulaisten lisäksi rakastaa kaikkia ihmisiä yhtä vahvasti kuin minä lastenlastani. Rakkaus syvenee ja laajenee.

Mieli ei painiskele menneen tai tulevan kanssa, eikä siksi stressaannu. Ja kun ei stressaa, on terve. Minäkin paranen koko ajan. Taidan kuolla aika terveenä. Kiitollisuudella vastaanotan myös järjen kirkastumisen, kun kanavista on poistettu häiriötekijöitä. Luovuus lisääntyy, sanoi Taavi Kassilakin TV:ssä. Kirja sanoi, että energia on voimakas ja säteilee.

Muutakin ylimaallista on luvattu muutaman tuhannen elämän jälkeen. Ehkä sen voisi tiivistää ajan ja paikan merkityksen häviämiseen.

Olen aina ihmetellyt munkkeja ja nunnia. Nyt voisin itsekin ryhtyä sellaiseksi, ellei minulla olisi sitoumuksia lähimpiin ihmisiin. Ymmärrän entistä paremmin myös seksiä koskevat rajoitukset. Seksuaalisuus on energian voima, elämän voima. Ja kun kanavat puhdistuvat, niin energia liikkuu paremmin. Muinaisessa Egyptissä asia hoidettiin toisin, tunteita tukahduttamatta (temppelien neitsyet ja papittaret).