web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tietoisuus ulkopuolellamme

Tietoisuus ulkopuolellamme      3.10.11

Teema TV:llä on etsitty tietoisuutta. Ydinkysymys on, onko tietoisuus aivoissa vai sen ulkopuolella. Yhä enemmän tiedemiehet ovat kääntymässä buddhalaiselle kannalle. Tietoisuus on muuta(kin), kuin aivojen kemiallista ja sähköistä toimintaa. Keskusteluissa ei kuitenkaan lähdetty arvailemaan missä tietoisuus on.

Mielen etsintä on myös buddhalainen harjoitus. Yleensä sitä ei löydy.

Minua miellytti kovasti Ultra-lehdessä (10/2011) ollut Hurtakien teksti. He väittävät kvanttifysiikan viimeisiin tutkimustuloksiin vedoten, että tietoisuus on osa toista kvanttikenttää, toista todellisuutta.  Jutussa on pitkä lähdeluettelo ja he viittaavat paljon tutkimuksiin, tutkijoihin ja tutkimuskeskuksiin.

”Kvanttimekaniikka tunnustaa aineen aalto-hiukkaskaksinaisuuden, jossa aallolla on kaikki dynaaminen tieto koko järjestelmästä. Rinnastettaessa järjestelmän koko informaatio eräänlaiseksi hologrammiksi, se on olemassa ”ei-paikallisessa” ympäristössä ja saatavilla jokaisessa osassa”.

Ensiksi lainauksesta voi päätellä, että Ultra on huonosti toimitettu lehti. Koko juttu on yhtä vaikeasti ymmärrettävää sanoilla pelleilyä. Juttua olisi voinut tiivistää paljon, nyt se on kuusi sivua, joissa pyöritetään samoja asioita.

Mutta käydäänpä virkkeisiin kiinni. Teemallakin tuli esiin sama asia: energia on aaltoliikettä, joka sisältää informaatiota. ”Dynaaminen tieto koko järjestelmästä” on samaa mitä olen kirjoittanut, se on kaiken kattavaa energiaa, joka on meille yhteistä ja sisältää kaiken informaation. Tämä energia ei ole aikaan, eikä paikkaan sidottu. Niihin on sidottu vain valaistumattomien ihmisten, eli meidän todellisuus.  

Energiakenttämme on osa suurempaa universaalia energiayhteyttä. Olemme yhtä. Yhteytemme kenttään vaihtelee virittäytymisasteemme mukaan. Olemme kuitenkin osa suurempaa täydellisyyttä, josta voimme myös saada tietoa.

Mutta meillähän on henkilökohtainen todellisuus, kokemukset ja muisti. Missä ne ovat? Hurtakien mukaan nekin ovat aaltokenttänä meidän ulkopuolella. Eräiden tutkijoiden mukaan aivot havaitsevat informaationsa ulkopuolisessa aaltokentässä. Ne vain vastaanottavat sitä.

Aaltokentässä on oma tietoisuutemme, mutta myös korkeampi useimmille salattu tietoisuus, jonka etsimistä buddhalaisuus on. Mieli voi hankkia tästä kvanttikentästä korkeampia oivalluksia ja tietoa.

Totta tai ei. minä uskon.

Jälleen tiede osoittaa buddhalaista tietämystä todeksi. Ai että mie tykkään.


P.S. Edelläoleva sopii myös hyvin jälleensyntymisoppiin. Buddhalaisuudessa sanotaan, että kuollessa siirtyy vain hienoista energiaa seuraavaan elämään. Tämän elämän ego ei siirry. Mutta siirtyykö energia? Entäpä jos se energia on olemassa koko ajan kvanttitodellisuudessa, se ei siirry mihinkään? Se vaan ottaa uuden ruumiin.

Ruumiistairtautumiskokemus tai seinien läpi kävely on kykyä siirtyä toiseen kvantti-, eli energiakenttään, toiseen todellisuuteen. Se on kyky irtautua ruumiista, ajasta ja paikasta – kaikkien elävien olentojen hyväksi.