web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kuolema

Kuolema     25.10.11


Olin Tarab Instituutin Liisa Vuorisen ”Kuolema – luovuuden avain kurssilla. Tässä blogissa kerron kurssin herättämistä ajatuksista.

Mutta ensin kokemus matkalta kurssille. Eräs autoilija kiilasi eteeni. Hämmästyin kuinka hyvin voimakas vihan tunne valtasi minut. Ihmettelin tunteen voimakkuutta. Pääsin siitä kyllä jo helposti ja nopeasti eroon. Tajusin, että ehkä traumat ja esteet sisälläni ovat hieman helpottaneet, joten tunteet pääsevät puhtaammin ja voimakkaammin esiin. Siis myös positiiviset tunteet. Ja niitä voi hallita, päästä niistä eroon.

Toinen totuus jota alan vähitellen tajuta, ja josta olen jo kirjoittanut, on tässä hetkessä eläminen. ”This moment” aloittaa shamaaniopettajanikin Charles aina luentonsa. Olen sosiaalinen stressaaja. Olen saanut palkkaa kehitystehtävissä siitä, että mietin mennyttä ja teen johtopäätöksiä tukevaisuuteen. Kyse on melko perustavanlaatuisesta psyykkisestä piirteestä, jonka muuttaminen aiheuttaa nyt verenpainetta. Mökkiprojekti on todella hyvä harjoitus stressitöntä oloa opetellessa.

Mutta kurssiin. Minulle oli tärkeä opetus neljästä tietoisuudesta. Ruumis, tunne, mieli, energia. Siis en ihan kuvittele näitä energiajuttujani, ehkä osaan lievästi aistia myös energiatodellisuutta. Toinen tärkeä oppi oli sydänenergia. Se on kaikenkattava energia, joka on kaikkialla ja jonka jokainen voi löytää. Siihen liittyvä hyvänolon tunne johtuu siitä, että se on sydänenergiaa. Päätimme päivät aina Tarab Tulkun resitoimaan sydänsutraan. Nyt ymmärrän sen merkityksen. Tämä sydänchakraan liittyvä oivallus oli minulle kurssin tärkein.

Yhdessä harjoituksessa mentiin iässä alaspäin syntymään asti. Syntymä herätti minussa ja monessa muussa hyvänolon tunteen. Syykin on selvä: pieni lapsi pm syntyessään sydänchakrassa, eli syntyessään hyvällä tuulella.

Tehtiin harjoitus myös toisinpäin: vanhenimme ja kuolimme. Olen aiemmin kertonut miten aistin hautajaisissa vainajan läsnäolon. Hän voi olla vielä läsnä hautajaisissaan. Omassa harjoituskuolemassa katselin hautajaisväkeä. Sitten lähdin bardoihin. Ensin etsin raivoisia jumaluuksia. Ei löytynyt. Etsin sitten jotain oikein pahaa tekoni, joka tuodaan bardoissa eteeni. Ei oikein löytynyt tähän hätään.

Paras harjoitus kuolemaa varten on meditaatio, että mieli pysyy rauhallisena ja sydänchakrassa  bardoissa.

Useammalla meistä oli kokemuksia vainajasta 49 vuorokauden ajalta, jonka jälkeen vainaja lähti omille teilleen, uuteen elämään. Bardossa minut valtasi todella voimakasa valkoinen valo ja energia, voimakkain kokemani. Oli pakko lopettaa sen vastaanotto. Olin sulautumassa valkoiseen valoon, kaiken kattavaan energiaan.

Bardojen loppupuolella valtasi hyvänolontunne, kun syntymä lähestyi ja sydänchakra vahvistui.

Tämä henkinen tie on ollut sen verran hankalaa, että olen ajatellut, etten jaksa aloittaa kaikkea alusta seuraavassa elämässä. Synnyin kuitenkin Intiaan aika mukaville ja nuorille vanhemmille, että ehkä sitä vielä muutama elämä…..