web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ilo, rakkaus, kiitollisuus, myötätunto ja luottamus


Ilo, rakkaus, kiitollisuus, myötätunto ja luottamus                      12.2.12

Olipa eilen taas Minä Olen messut. Menin sinne Anja Toivasen vuoksi, enkä pettynyt. Hänen luentonsa nimi oli ”Sinä voit saada näkymättömän maailman rikkaudet käyttöösi” ja workshopin aihe oli ”Korkeat energiat käyttöön – tasapainoa ja iloa elämään”.

Ensiksi muutama sana luennosta. Hän puhui henkiopettajista. Oli iloinen yllätys, että hänen tietonsa ja kokemuksensa vastasivat omiani. Minä tiedän ainakin osan opettajistani (käärme, karhu, Laksmi, Lama, tiibetinbuddhalainen jumaluus jne, joista olen kertonut edellisissä jutuissani). He ovat kyllä ilmaisseet itsensä minulle, mutta jokapäiväisessä elämässä he eivät visualisoidu, vaikka ovat mukanani.

Opettajien tunnistaminen vaati herkkyyttä ja kuten olen sanonut ”totta tai ei - minä uskon”. Käärme tuli ensimmäisenä erään shamaanin aiheuttamassa transsissa. Istuimme käärmeen kanssa korkealla vuorella, juttelimme ja katselimme maisemaa (sulkakäärme?). Hän esitteli myös lapsensa. Toisen kerran käärme ilmestyi taas korkealla vuorella (Neitvuori) vuorelle haudattujen tietäjien kanssa. Saan karhun energian ja muutkin tuntevat rummutuksissa karhun läsnäolon. Karhun voimat koin ensi kertaa transsitanssissa.  

Vajradhara (tiib. Dorje Chang)  ilmestyi unessa ennen tapaamistani Tai Situn kanssa, joka kiihdytti henkistä tietäni. Vajradhara sanoi, että ”siirtymävaihe”, tosin hän sanoi sen englanniksi. Yksi minunkin Dharma nimistäni on Dorje (Karma Choedup Dorje). Charles Lawrence kertoi näkevänsä oppaideni joukossa yhden lamankin.

Laksmi on ehkä paras esimerkki miten opettaja toimii. Hän ilmestyi eka kertaa meille Charles Lawrencen kurssilla ja teimme hänelle seremonian. Toisen kerran hän ilmestyi unessani. Otin netistä selvää kuka Laksmi on. Hän on hindujen onnellisuuden jumaluus, alun perin myös buddhalainenkin jumaluus. Opettelin tuolloin onnellisuutta. Joka kerta kun etsin onnellista olotilaa, otin yhteyden Laksmiin. Totta tai ei, minä uskon.

Kerroin oppaistani hieman pitempään sen vuoksi, että pitää olla herkkä ja avoin, uskoa kokemaansa todeksi. Anja sanoo, että älä yritä nähdä sellaista mikä ei ole materiaa, vaan lähde ottamaan yhteyttä energiaan, jota enkelit ja oppaat ovat. Näinhän minäkin ajattelen, kaikki on energiaa ja siksi yhtä.

Kuten Wangyal Rinpochekin, niin Anja korosti sydänchakran merkitystä. En nähnyt muutenkaan mitään ristiriitaa Anjan opetusten ja buddhalaisuuden välillä

Sydän on tärkein, jopa päätä ja aivoja tärkeämpi. On opeteltava ajattelemaan sydämellä. Kutsun sitä myös intuitioksi. Anja kertoi viidestä korkeammasta energiasta: ilo, rakkaus, kiitollisuus, myötätunto ja luottamus. Nämä kaikki on tarkoitettu käytettäväksi jokapäiväisessä elämässä. Jokainen voi sen oppia harjoituksen kautta.

Muistahan energioista olen jo kirjoittanut, paitsi luottamuksesta. Sitä tarvitsen nyt itse. Luottamusta siihen, että kaikki menee hyvin, sen muuttamisesta elämänasenteeksi. Energian parantavaa ominaisuutta Anja ei varsinaisesti maininnut, mutta ei tarvitsekaan. Ihminen joka on ilon, rakkauden ja myötätunnon tilassa, säteilee parantavaa energiaa. Saa ihmiset hyvälle tuulelle ja se on paras lääke sairastumisalttiuteen.

Tauolla menin chakrakuvaan ja sattui hyvä selittäjä. Kuvaa ottanut kaveri kysyi, että olenko rabbi. Sanoin, että kyllä, edellisessä elämässä. Tarkka poika.

Chakrani olivat hyvässä kunnossa kakkonenkin, joka on aiheuttanut kaikenlaisia sairauksia. Yksi olennainen ero oli aiempiin kuviin. Kolmonen - ”konttrollichakra”- oli iso ja sydäncahkra oli pienentynyt. Syykin oli selvä. Kuten olen kertonut, olen kasvattanut itseäni kontrollilla ja itsekurilla, mutta onko se oikein, jos se pienentää sydäncahkraa? Kuvan selittäjä kertoi edessäni olevasta henkisestä esteestä ja näin itsekin sen.

Nyt voi tietysti sanoa, että miksi oppaat antoivat väärää opetusta, kun ohjasivat käyttämään itsekuria ja kontrollia? Mikään ei ole sattumaa eikä turhaa. Minä tarvitsin alussa itsekuria, jotta tajuaisin miten mielihyväohjautuva minä olen ja elän jalat irti nykyhetkestä. Prosessi saatettiin täten alkuun ja eilen oppaani näyttivät, että jo riittää.

Workshopissa saimme jokainen toivoa jotain itsellemme. Minä toivoin, että oppaani antavat minulle seipään, jotta pääsen hyppäämään esteen yli. Anja sanoi, että seiväs kyllä minun on itse tehtävä, mutta oppaat antavat vauhtia esteen ylitykseen.

Usein samat viestit, opetukset tulevat monia kanavia myöden. Wangyal Rinpoche heitti huulena, että olen niin lähellä Buddhaa, etten huomaa sitä. Juurilamani oli samaa mieltä, että edessäni on elämäni suurin ja vaikein harjoitus (mielihyvähakuisuus ja tässä hetkessä eläminen). Anja sanoi, että olen kulkenut pitkän tien ja olen aivan kalkkiviivoilla, eikä edes tarvitse varautua kovin korkeaan hyppyyn.

Nyt en väitä valaistumisesta mitään. Toivon vain, että viimeinen este tarkoittaa, että olen tehnyt tarvittavan työn itseni kanssa ja voi omistautua henkiselle tielle ilman energian valumista tai sotkeutumista egoon ja sen tunteisiin. Valaistumisessa on 10 astetta ja sitä ei itse välttämättä edes huomaa. Ja mitä henkisempi opettaja, sen enemmän hän tekee harjoitusta - Dalai Lamakin. Tämä koskee vain tiibetinbuddhalaisuutta, Zen yht’ äkkisestä valaistumisesta en osaa sanoa mitään.

Olen ollut säännöllisesti aurakuvassa ja nyt muutamassa chakrakuvassa. Kuvien otossa on varmasti narsismia, mutta kuten nytkin ne antavat uutta tietoa omasta kehitysvaiheestani. Usein oppaat käyttävät tällaisia ”välikäsiä”.

Kuvien luonnehdinnat ovat aina kovasti positiivisia ja mairittelevia. Joten en varmastikaan ole ”välittävä, parantaja, auttava, kannustava ja rakastava” tai ”tasapainoinen, sosiaalinen, opettaja, rakkaus, ihmiset, luonto ja eläimet”. Eilinen kuva kertoi, että olisin ”karismaattinen, futuristinen, sensuelli, visionääri ja mielikuvitusrikas”. Minusta näytti, että vierellä naisella oli aivan samankaltainen kuva. Kuvasta löytyi myös vahvasti huumorintajua. Himoni henkiseen kasvuun on intohimon luokkaa.  

Mitä tästä kaikesta opin? Jos kontrolli syö nyt sydänchakraa, se ei ole hyvä. Ja minun on muutenkin oltava enemmän sydänchakrassa, se opetus on tullut montaa kautta. Ja Anjan tärkein ohje oli: ”ole lempeä itseäsi kohtaan”. Psykologivaimoni on useasti sanonut, että olen liian vaativa ja ankara itseäni kohtaan, mikä aiheuttaa pahaa tuulta. Lempeydellä pääsen nyt eteenpäin, en kontrollilla. Kuten olen kertonut, kontrolli on ollut hyvä henkisellä tielläni, jossa ei ole ollut juurikaan fyysisiä opettajia. En ole vahingoittanut itseäni, mutta nyt minun pitää vastustelematta antautua energialle. Ei ole mitään pelättävää. Vielä tarvitaan itsekuria, mutta opetukset voin antaa itselleni porkkanalla, ei kepillä.

Asiasta enemmän kiinnostuneille kerron, että Anja pitää kurssin 10-11.3, lisää tietoa daisy.toivanen@gmail.com