web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Charlesin opissa

Charlesin opissa                                                         28.3.12

Kreikkalaissyntyinen intiaani Charles Lawrence kävi taas luonamme. Minulla oli etukäteen kuva, että jotain merkittävää tapahtuisi. Tai siis jotain on jo saattanut tapahtua, mutta huomaan sen vasta Charlesin piirissä.

Kotona kököttäessä ei omaa kehitystä huomaa. Paras tilanne on, kun on sama porukka, joka on ollut yhteisessä piirissä vuosia.  Porukka on tuttua ja on koettu yhdessä monet henkilökohtaiset kriisit.  Tällöin voi seurata minkälaisia uusia reaktioita oma käytös aiheuttaa. Voi vaikka kokeilla uusia juttuja ja seurata reaktioita. Muilta saa suoraan tai kysymällä palautetta. Uskaltaa vaikka mokatakin. Omia murheita purkamalla auttaa muita. Sen saimme taas moneen otteeseen kokea.

Ja Charles lupasi tulla takaisin. Sanoi mielenkiinnolla seuraavansa mitä minussa tapahtuu. Niin minäkin  Joka kerta on sama tunne, että koskaan aiemmin ei ole ollut yhtä vahvaa piiriä.

Niin se uusi juttu. No energia tietty. Niuhottajille, joiden mukaan buddhalaisesta energiasta ei saa puhua julkisesti, sanon, että puhun energiasta shamanistisessa mielessä (ei siinä kylläkään ole mitään eroa buddhalaiseen energiakäsitykseen).  

Minulle on kyllä kerrottu, että minulla on voimakas energia. Herkät ovat tunteneet sen jo kaukaa.  Mutta minä en usko, ennen kuin saan konkreettista kokemusta. Nyt sain. Vieressä ollut koki energian aivan fyysisesti. Häntä pisteli, eli energia teki hommiaan ja puhdisti muistoja ja kokemuksia. Myös meditaatiossa huomasin energian välittyvän muille.

Ja muistathan. Energian kokeminen vaatii alussa herkkyyttä. Alussa se on enemmänkin mielikuvitusta, mutta konkretisoituu kyllä myöhemmin.

Kokeilin myös harjoitusta nimeltä Tonglen. Se on buddhalainen harjoitus, mutta on aivan samanlainen shamanistinen harjoitus, joten tein sitä. Sisäänhengitetään muiden kärsimystä vaikka mustana savua, ja uloshengitetään valkoisena savuna hyvää oloa. Charlesin ja lamojen mukaan se auttaa sekä hengittäjää, että kohdetta.

Eräällä osanottajalla oli vaikea tehtävä edessä. Tein hänelle Tonglenia ja hän tunsi ja näki energiani vahvana. Pystymeditaatiossa välitin kruunuuchakran kautta onnellisuuden energiaa ja sen monet kokivat. Energiani on niin vahva, että minun on uskottava se ja oltava varovainen ja käytettävä sitä oikein. Ja kuten muistatte, se ei ole minun energiaa, minä vain välitän sitä. Energia itse tietää, mikä paikka on kipeä ja etsii oikeat lääkkeet. Onnellisuus on energian ominaisuus.

Yritin kyllä tehdä energiaeleitä mahdollisimman huomaamatta, mutta en kai onnistunut, kun Charlesin viimeiset sanat olivat ”We saw you”. ”Näimme sinut”.

Harjoituksessa koin välittäväni jumalaista energiaa ylhäältä. Ennen harjoitusta Charles kysyi meiltä, mikä olo oli. Tunsin jumalaista oloa buddhalaisessa mielessä. Jatkoin, että en ehkä niinkään uskonto-, kuin energiamielessä, vaikka se on sama asia. Kruunchakran kautta otamme ja välitämme jumalaista energiaa. Se on mahdollista meistä jokaiselle. Sen tuntee itse valtavana onnellisuuden, kiitollisuuden ja hyvänolon tunteena. Toivottavasti välitin siitä edes rahtusen muille. Piirissä totesin, että onnellisuuden tunteen voi löytää myös ilman pitkää henkistä tietä.

Edellisillan uuden kuun seremonia oli vaikuttava. Henget olivat pyytäneet Charlesia ottamaan rauhanpiipun mukaansa. Kun Charles valmistautui puhaltamalla pilliin ja huutelemalla, minulla oli tunne, että hän kutsui intiaania sisältäni. Ja sen myös löysin. Minulle tuli tarve antaa intiaanipäällikölle nimi. Se on Wondering Wind, Vaeltava Tuuli. Pidän tuulesta kovasti. Ja kuinkas ollakaan Charles kysyi meidän initiaationimiä. Buddhalainen initiaationimenihän Karma Choedup Dorje.  

Minulla oli voimaksa mielikuva päälliköstä. Erityisen voimakkaana tuli luonnosta lähtevä rauha, tasapaino, onnellisuus. Yritän pitää tätä tunnetta yllä. Luontoulottuvuus puuttuu toiselta onnellisuuden opettajaltani, Laksmilta.

Päällikkö oli pienikokoinen. Pienikokoisuus tulee jatkuvasti ilmi ja olen niistä aiemmin kertonut (mielen luonnon näyttämisen yhteydessä, meille kanavoitu Isar – sanansaattaja, minun paikallani on rummutuksessa nähty pieni vihreä tietäjä jne). Kaikilla näillä minun kavereilla on pitkä valkoinen parta.

Itse tein työtä aiemmin blogissa kertomani esteeni kanssa. Se on betonia, eikä kovin iso. Pääsen kyllä yli tai ympäri, mutta sitten ei sen edessä oleva kultainen portti aukea. Sanoin, että osaan kyllä hoitaa esteen, kunhan tietäisin mikä se on. Charles sanoi, että avaimet ovat esteen sisällä. Eli pidä estettä hyvänä ja niin minä rakastelin betoniporsaan kanssa.

Pidän kovasti Charlsein tavasta teettää ihmisillä asioita selvittäessään henkisiä ongelmia. Usein on kyse konkreettisesta ja symbolisesta esteen yli kävelystä. Yksi arka nainen jakoi kadullakin kuvitteellista kultapölyä aivan oudoille ihmisille. Otetaan tavallaan fyysinen ote ongelmasta.

Charles kertoi Astangagurusta Pattabhi Joisista. Hän tyrkkäsi ihmiset kynnyksen yli ja se voi joskus aiheuttaa vahinkoa. Charles vie kynnykselle, mutta kukin saa päättää itse astuuko yli.

Puhuimme paljon energiasta ja intuitiosta (sama asia). Me tunnemme pahaa (paha johtuu vain meidän kokemuksesta) ja hyvää energiaa. Kysyin itseltäni, miten voi olla varma, että energia tulee chakrojen kautta ulkoa ja on hyvää energiaa. On paljon myös hyvin energisiä pahoja ihmisiä. Ennen kuin voi oppia kokemaan kaikkialla olevaa energiaa, pitää luurangot olla poistettuina vaatekaapeista, eli traumat ja lukot tulee käsitellä.

Ja lopuksi Toltekkien kultaiset säännöt:
1). Puhu aina totta
2). Älä ota mitään henkilökohtaisesti
3). Älä oleta mitään
4). Tee aina parhaasi