web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Terveisiä tuulesta

Terveisiä tuulesta                       17.4.12                   

Terveisiä saaresta. Mökkiprojektimme etenee. Perinnerakentajan hirsirungossa ei ole naulan naulaa ja tuohet eristeenä.

Saari on lähellä ulkomerta ja tuulet sen mukaisia. Lauantai meni ystäväni tuulen kanssa taistellessa. Aamuyöstä alkaen. Tuuli repi rakennustarvikkeiden suojapeitteitä ja minä taistelin vastaan. Räntää tuli vaakatasossa. Tuulella hatara vanha tilapäismajoituksemme, vanha saunamökki, oli yöllä todella kylmä. Ilman lappivaelluskokemusta tällainen makuupussiasuminen ei onnistuisi.

On ollut rankkaa. Ruumiini edelleen sopeutuu uusiin energiatasoihin ja on siksi kovasti rasitettu, kun siihen lisää myös raskaan fyysisen työn saaressa. Aina välillä tulee epätoivon hetkinä kysyttyä miksi. Kun aamulla on tosi vaikea päästä ylös ja oksettaa. Kun ruumis pistää hantiin kaikkea mitä haluaisi ja pitäisi tehdä. Luostarissa tämä olisi paljon helpompaa. Niinpä: kärsi, kärsi niin kirkkaamman kruunun saat. Mitä syvemmällä käyt, sitä paremmin voit opettaa muita.

Hieman helpottaa Charles Lawrencen sanat: kun ego korvautuu energialla, tapahtuu muutosta myös molekyylitasolla ja se taatusti väsyttää. Apropo solumuutos. Kaikki on energiaa, ovetkin. Jos ne ovat samaa energiaa, pitääkö ovia edes avata? Tai pitää jalkoja maassa?

Yksi syy kärsimykseeni on, etten elä tätä hetkeä. Elämämme säästöt ovat kiinni mökkiprojektissa. Stressaan koko aja mikä menee pieleen ja menehän se välillä. Stressi on enemmän fyysistä, sairauksia aiheuttavaa, kuin tietoista. Tosi hyvä harjoitus!!!

Tiedän jo ettei tämä ole turhaa. Syvät onnellisuuden kokemukset takaavat sen. Energiani tunnetaan, se auttaa ja innostaa esim. taiteellisiin tms. syvempiin suorituksiin ja kokemuksiin. Kiitos siitä.

Ja kuinkas ollakaan juuri tänään luin opettajani Charles Lawrencen kirjeen oikeiden kysymysten esittämisestä. Charlesin tuntien uskallan kommentoida häntä, koska kirjoitus osui juuri 100 %:sti nappiin minun tilanteeseeni.

Elämän ongelma ei ole vastausten saaminen vaan oikeiden kysymysten asettaminen. So true!

Kun kysyt oikein, saat vastaukset. Kun kysyt, alkaa mielesi etsiä vastausta. Jos kysymys on oikea, vastaus tulee aina. Se taas yleensä aiheuttaa lisäkysymyksiä.     

On varmaan hyvä ymmärtää elämän tarkoitus. Mutta paljon tärkeämpää on ymmärtää oman elämän tarkoitus.

Minun kysymykseni ovat olleet täysin vääriä: kysyn mikä minua vaivaa, mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän. Näillä kysymyksillä vain vahvistan vallitsevaa väärää mielen tilaa. Nämä oletukset periytyvät usein uskonnosta, kulttuurista, vanhemmilta jne…

Nämä oletukset tulee jättää huomiotta. Sen voi korvata uteliaisuudella. Kyvyllä esittää tarkoituksellisia, päämääriin johtavia kysymyksiä. Ne ovat usein itseään toteuttavia ja voivat johtaa aivan ihmeellisiin tuloksiin. Raamattukin sanoo, että ”kysykää, niin teille vastataan”.

Miten kysytään oikein? Tähän Charles vastaa seuraavasti: ”Mitkä ovat kykyni, lahjani jne, jotka ovat tuoneet minut tähän, jossa olen tänään? Mitä olen oppinut ja miten voin tehdä parempia valintoja? Miksi minä rajoitan itseäni uskomuksillani siitä mitä olen, jotka estävät minua kokemasta sitä totuutta, kuka minä todella olen? Kuinka voin oppia elämäni haasteista, niin että niistä tulee lahja, jonka voin tarjota muille?”. Hyvä on, hyvä on.

Tervetuloa Charles jo syksyllä takaisin. Hän järjestää yleensä kaksi kurssia: toisen aloittelijoille ja toisen meille pitempään mukana olleilla. Tuntuu, että jokainen uusi kurssi on paljon parempi kuin edellinen. Olimme meditaatiossa syvällä mielen luonnossa. Energiamme nivoutuu yhteen.


Saan silloin tällöin palautetta tämän blokin lukijoilta. Kiitos siitä! Yhteinen piirre palautteille on, että niissä ei ole mitään yhteistä. Niin todella erilaisia ovat eri ihmisten kokemukset energiasta. Erityisesti ihailen yhteiskuntatieteilijänä insinöörien kykyä opiskella, analysoida, pelkistää ja mitata.

Apropo insinöörit. Valmistuttuani hain töitä SOK:lta. He kysyivät, minkälaisia työtovereita en halua. Sanoin enemmänkin huulena ”insinööreitä, juristeja ja ekonomeja”. En saanut paikkaa ja se oli oikein näin mustavalkoiselle ihmiselle.. He kutsuivat kuitenkin minut uudelleen pääkonttoriin. Vastassani oli kolme hyvin hämmästynyttä ihmistä. Heillä oli edessään testitulokseni. He ihmettelivät tulostani 180 (keskiarvo 100). Kukaan ei ollut saanut heidän tietojensa mukaan niin korkeita pisteitä. Nauroin ja sanoi, että osaan testin. Ensin olin satunnaisotoksella otetussa tieteellisessä päivän testissä, ja sitten toiseen firmaan hakiessa. Avaruudelliset ja matemaattiset tehtävät oppii tai lähinnä niiden edellyttämän ajattelutavan.

Toinen psykologinen testi tehtiin työpaikallani. Meille esitettiin 500 kysymystä ja myös vastaamisnopeus oli tärkeä. Kaverini tulos oli että ”vaikka testi on suppea, tuloksia voidaan pitää luotettavana”. Minulle sanottiin, että ”koska testi on suppea, tuloksia ei voi pitää luotettavana”. Kaverini oli nopein vastaaja. Hän on ”tästä poikki ja pinoon”-tyyppi. Kysymyksissä oli vivahde-eroja, jotka saattoivat kääntää asian päinvastaiseksi.. Hän varmaan ihmetteli, että tätähän jos kysyttiin kerran ja laittoi saman vastauksen.


Joskus pitää ymmärtää mitä vihjataan. Yritin kolme kertaa kirjoittaa You Tuben BBC 4 ohjelmasta, jossa väitettiin, että Jeesus oli buddhalainen munkki. Tiibetistä on löytynyt käsikirjoitus, jonka mukaan kolme lamaa lähti etsimään Israeliin jälleensyntymää, tulkua ja veivät mukanaan hänen edeltäjänsä esineitä tunnistettavaksi. Ja että Jeesus ei ylösnoussut vaan muutti Intiaan.

Olin muka joka kerta tallentanut huolella ja aina teksti katosi. Siksi en kirjoita asiasta mitään, koska se loukkaisi hartaiden kristittyjen katsomusta, vaikka olisi tottakin. Saa nähdä miten tämän tekstin käy