web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tiedät mihin olet menossa vasta kun olet siellä

Tiedät mihin olet menossa vasta kun olet siellä               10.6.12

Otsikko on monella tapaa tärkeä totuus. Itsekin tajusin sen juuri. Entisenä kehittämispäällikkönä halusin tietää mihin olen menossa, miten ja millä aikataululla.

Ehkä tajuamisen seurauksena en enää niin hirveästi kiinnitä huomiota mitä minussa tapahtuu – se tapahtuu mikä on tapahtuakseen. Vain jälkikäteen huomaa kaiken tapahtuneen loogisuuden.

Ajattelin aiemmin, että en haluaisin läpikäydä kaikkea tätä taas seuraavassa elämässä. Nyt ajattelen, että on hyvä päästä pitkälle henkisellä tiellä, että seuraavassa elämässä on helpompaa.

Kun tarkastelen mitä tielläni on tapahtunut, en voi muuta kuin kiittää henkioppaita/energiaa siitä mitä on tapahtunut. Kaikkia näitä kokemuksia on käsitelty tarkemmin aiemmissa blogeissani. Kerron nämä asiat yhteenvedonomaisesti, jos siitä olisi apua oman elämäsi analysoinnissa ja motivoinnissa henkisellä tielläsi.

Me puhdistamme paitsi nykyistä mutta myös aiempien elämien karmaa. Minulle annettiin täällä yhden elämäni tunnusmerkit Egyptissä. Paikan päällä kerrottiin siellä eläneen minun näköinen ja niminen (Koha) puunhakkaaja, josta kerrottiin vieläkin hauskoja tarinoita. Tämän opetus oli, että oli pakko uskoa aiempiin elämiin.

Seuraavaksi minulle kerrottiin minun olleen Rabbi (näytän vieläkin siltä) Varsovan Ghetossa. Koin unessa kuolemani. Tästä seurasi, että suhtautuminen kuolemaan muuttui. Koulussa minua kutsuttiin pastoriksi, kun kirjoitin uskonnollisia aineita. Armeijassa kutsuttiin sotilaspapiksi retoristen kykyjeni vuoksi. Vanhemmat naiset ovat myös kutsuneet pastoriksi. Kuten olen sanonut, uskonnot ovat viime kädessä lähellä toisiaan. Rabbina oleminen on nopeuttanut tietäni tässä elämässä.  

Henkinen tie on jatkuvaa kuolemaa, siksi kuolemaa ei saa pelätä. Viimeisenä kuolee ego – koko minuus. Kun otin aiemman elämäni sotapäällikön luokalle, pääsin eroon 26 vuotta vaivanneesta astmasta.

Lapsuudessa olin kavereiden puutteessa paljon yksin luonnonkauniilla meren rannalla. En siis indoktrinoitunut yksisilmäiseen mieskulttuuriin ja se on aivan hyvä se. Paitsi ei syntynyt ”hyvä veli” verkkoa, joka olisi auttanut uralla.

Vanhempani olivat hyvin uskonnollisia körttejä. Jotkin kristilliset rituaalit (kuten vainajien palvonta) tuntuvat vierailta. Ehkä olen ollut joskus buddhalainen munkki, kun vanhemmat munkit Sherablingin luostarissa tunsivat minut, mutta minä en heitä.

Vaimon valikoituminen psykologiksi ei ole sattumaa. Hän ei nähnyt juurikaan eroa kognitiivisen psykologian ja buddhalaisuuden välillä.  Myös hänen kaavoihin kangistamattomuus on auttanut minua kaavoihin kangistusaltista.

Ensin henkisellä tiellä pitää selvittää omat traumansa. Siksi minut ohjattiin Tara Rokpa terapiaan n. 7-8 vuodeksi. Luulin, että suhteet vanhempiin käsiteltiin syntymäretriitissä, mutta minut huijattiin vielä toiseen Sufien syntymäretriittiin. Väitettiin, että kyse on syvähengityskurssista ja luulin, että siitä on hyötyä astmaan.

Sufikurssilla selvisi lapsuuden suurin trauma. Se oikaisi ryhtini, vei sosiaalisen arkuuteni ja löysin myötätunnon.

Vaikka tie näyttää loogiselta jälkikäteen, en voi tietää mikä vaikuttaa mihinkäkin.

Seuraavaksi sain Akong Rinpochen todella rajun Lääkäribuddhan initiaation.

Sitten kiinnostuin shamanismista, jonne menin Ringu Tulkun luvalla. Sieltä köysin energian ja Charles Lawrencen. Buddhalaisella puolella en olisi saanut näitä opetuksia ja harjoituksia Lamojen puutteen vuoksi. Shamanismi oli oikotie energiaan. Muussa tapauksessa minun olisi pitänyt mennä kolmeksi vuodeksi luostariin retriittiin.

Voimakkaimman energiakokemuksen tuotti energiaopettajani Juan Lopera. Sätkin puoli tuntia energian vallassa.

Pian jo tutustuinkin juurilamaani Rabsangiin, joka näytti mieleni luonnon. Ja sitten alkoi tapahtua minussa henkisesti ja fyysisesti. Tästä olen kirjoittanut paljon. Ehkä suurin kiihdyttäjä oli tapaaminen Tai Situ Rinpochen kanssa Sherablingin luostarissa. Siinä opetus tapahtui energiatasolla. Se vahvistui minulle vasta jälkikäteen. Ihmettelin vain Tai Situn keskittynyttä ilmettä.

Kuten alussa sanoin, nykyistä prosessia on kestänyt jo niin pitkään, että se ei tunnu enää miltään. Muutokset ovat hitaita, enkä siksi niitä aina itse huomaa. Olen ollut kiinteässä Charlesin ryhmässä, jossa muiden reaktioista huomaa jotain tapahtuneen. Joskus vain ärsyttää, että muut tietävät ja huomaavat enemmän kuin minä itse. Energia toimii minun kauttani.

Opettajat tulevat silloin kun olet valmis. Kuuntele tarkkaan mitä he puhuvat. Opetuksissa on aina viesti juuri sinulle. Henkioppaat/energia ovat tärkeitä. Ehkä omat fyysiset opettajat opettavat minua myös energiatasolla, sen huomaa parhaiten heidän vierailunsa jälkeen. Sitä en vielä tiedä näkevätkö he ylläni voimakkaan auran vai monet opettajani (käärme, karhu, Laksmi, Buddha jne). Charles sanoi näkevänsä henkioppaideni joukossa myös Laman.

Vasta nyt uskon Lamani lauseen: ”usko vaan kaikki menee hyvin”. Hän on antanut vain yhden harjoituksen: Tonglenin.

Kaikella on tarkoituksensa. Meitä kovapäisimpiä opetetaan vastoinkäymisten kautta. Ja mitä syvemmällä käyt, sitä kirkkaamman kruunun saat, eli pääset syvemmälle ja pidemmälle.

Hieman helpotti, kun Juan kertoi tästä prosessista, että se etenee automaattisesti, eli minä en voi sössiä sitä. Kun opettaja ei ole läsnä, löydän aina oikean kirjan. Kun Juan kertoi em. asian löysin kristityn kirjoittaman kirjan, jossa kerrottiin tarkkaan mitä minussa tapahtuu.

Prosessin hitaus on hyvin tärkeää. Henkiset ja fyysiset muutokset ovat todella suuria. Jos prosessi on liian nopea, se päätyy mielisairaalaan. Tiedän esimerkkejä.

Ei varmaan ole sattumaa, että aloin harrastaa Astangajoogaa samoihin aikoihin, kun tutustuin nunna Ani Sherabiin ja buddhalainen tieni alkoi. Astangan tarkoitus on avata energiakanavia. Kuten olen kertonut, joogaa on nyt tarjottu parinkin laman suulla helpottaakseni energiaväsytystä. Myös Tara Rokpa terapian loppupäässä kehotetaan harrastamaan joogaa.

Vaikka vaikeaa on ollut, en vaihtaisi hetkeäkään pois. Kiitos kaikesta siitä energian ja henkioppaideni.