web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

”Spontaania tekemistä”

”Spontaania tekemistä”                                              10.7.12

Olin monta vuotta sitten kurssilla entisessä Luonnonkeskuksessa Röykässä. Meillä oli istunto menossa kun sisään astui kissa. Hän kävi jokaisen osanottajan luona järjestäin ja kaipasi huomiota. Kun toinen kierros alkoi nousin ylös, osoitin kissaa sormillani ja lähdin kulkemaan kohti ovea ja kissa seurasi perässä. Jossain vaiheessa menin liian lujaa ja kissa jäi energiakentästä, mutta voima palasi kun menin lähemmäksi kissaa.

Mitä tästä opimme?

Minä en päättänyt, että vien kissan ulos. Minä vain nousin, enkä tiennyt mitä aioin tehdä. Kaikki tapahtui ”spontaanisti”. No varmaan se tapahtui niin, etten minä päättänyt tehdä jotain, vaan olin energian vallassa, se johdatti kissaa ja minua.

Lukijakin on varmasti ollut tilanteissa, joissa tekee jotain mitä ei ole ennalta suunnitellut, jotain aivan poikkeavaa, jota ihmettelee jälkikäteen. Olet avoin ja energia voi toimia kauttasi.

Kissa tunsi suurta mielenkiintoa kirjoja kohtaan, kun vein sitä ulos. Se pysähtyi kirjahyllyn luo ja alkoi puskea kirjoja. Tätä tapahtui useamman kerran. Minusta tuntui, että se haluasi sanoa jotain. Tuli tunne, että kissa oli aiemmassa elämässä on ollut ihminen ja halusi viestiä minulle sitä. Totta tai ei, minä uskon.

Olen usein ajatellut Fransiskus Assisilaista ja miten linnut tulivat hänen luokseen. Uskon vahvasti, että eläimet ja pienet lapset aistivat energiaa. Mitä voimakkaampi energia, sitä paremmin aistittavissa. Samainen kissa piti erityisesti opettajani ja minun sylissä olemisesta. Kuten olen kertonut, Charles tunnisti minut alun perin samanlaisesta energiasta.

Tyttärentyttäreni katsoi usein mielenkiinnolla pääni yläpuolelle. Samaa tekevät lamat. Voi kun Aini osaisi kertoa mitä hän näkee.

Kissaesimerkki on hyvä osoitus siitä, miten ego ei määrää käytöstä vaan energia. Uskon ettei Jeesus tai Buddhakaan tehnyt ihmetekoja tietoisesti egon johdattamana, vaan he ovat olleet hyvin pitkällä energian tiellä. Eräässä kristityn kirjoittamassa kirjassa sanottiin, että esim. vetten päällä kävely liittyy korkeaan energiatasoon. Ihmisjärki ei pysty tajuamaan henkisen energian lainalaisuuksia, jos niitä yleensä onkaan. Jälkikäteen saattaa joskus huomata, mitä oikein tapahtui ja ihmetellä.

Minun harrastelijateoria, johon en ole saanut mitään vahvistusta, koska näistä asioista ei puhuta eikä kirjoiteta. Se lähtee siitä, että Charlesin mukaan henkisellä tiellä energian löytäneen ihmisen koko molekyylirakenne muuttuu. ja se ei voi muuttua kuin yhteen suuntaan, energian suuntaan.

Otetaan esimerkiksi levitaatio. Kuulin juuri jutun, missä Karmapa ei tarvinnut portaita. Levitaatiosta on paljon esimerkkejä. Yksi mahdollisuus on, että sellainen loogisuus kuin, että maan vetovoima, lopettaa toimintansa. Näinhän ei ole. Vaan vetovoima ei vaikuta energiaan, miksi sitten se vaikuttaisi energian vallassa olevan ihmiseen. Jos olemme tiheydeltämme samaa energiaa kuin ovi, niin miten se voisi estää meitä.

Minua voi arvostella ja on arvosteltu, että kirjoitan tällaisista asioista, ilman vankkaa tieteellistä näyttöä tai että ne ovat salassa pidettäviä. Kun istuin koneen ääreen, piti kirjoittaa vain kissasta, vaan muutakin tuli. En minä sitä suunnitellut. Siksi uskon, että kirjoittamisellani on merkitystä ja onhan se kyllä sanottukin. Minun elämäni tehtävä voi olla auttaa vain yhtä ihmistä. Ja hyvä niin.

Vielä salassapidosta, sehän on ollut tiibetinbuddhalaisuudelle silmiinpistävä piirre. Se on hyvin ymmärrettävää. Suurin osa nuorista miehistä asui Tiibetissä elämästään jonkin ajan luostarissa. Siellä oli opettaja aina paikalla, ohjasi ja neuvoi tarpeen vaatiessa. Ei tarvinnut tietää mitä edessä on. Nykyään Dalai Lama korostaa järjen käyttöä, analyyttisyyttä. Silloin on hyvä tietää minne ja miten on menossa. Henkinen tie alkaa itsensä analysoinnilla. Ja muuten kyllä varmaan päättyykin samoin. Buddhalainen ei ole koskaan valmis, en tiedä onko valaistuneena.

Buddhalaisuudessa on menossa länsimaissa murros. Dalai Lama ja vierailevat Rinpochet ja Lamat korostavat, että buddhalaisuutta pitää muuttaa, niin että se on paremmin länsimaalaisen hyväksyttävissä. Siksi Dala Lama viittaa usein tieteeseen.

Sitten on vähenevä osa buddhalaisia, jotka vaativat, että mitään saa muuttaa. Perimyslinjan puhtaus on tärkein. Eräs järjestö sanoi, ettei voi liittyä Suomen buddhalaiseen Unioniin niin kauan kuin minä olen puheenjohtaja. Kanta perustui minun kannanottooni: ”Minä henkilökohtaisesti en voi luokitella, onko jokin suuntaus parempi kuin toinen, jos ne johtavat valaistumiseen. En minä voi sanoa Timanttipolkulaiselle, että väärin valaistuttu. Mutta Unionin puheenjohtajana noudatan yhteisiä päätöksiä, eikä Timanttipolku siksi ole Unionin jäsen”.

Eräällä nettisivulla on paljon hyviä opetuksia, yleensä englannista käännettyjä. Me Euroopan buddhalaisessa Unionissa päätimme, että Union nettisivuilla on opetuksia jäsenmaiden kielillä ja kaikki englanniksi. Emme saneet opetuksia Suomesta, koska seminaariin osallistui lama, joka hyväksyi molemmat Karmapat. Unioni pyrki olemaan oppiriitojen ulkopuolella. Väärän Karmapan hyväksyntä esti sen, ettei Buddhan oppeja saatu levitettyä netin kautta. Mikähän tässä on tärkeintä?

Toistan mitä Ringu Tulku sanoi (on taas elokuussa täällä). Hän on saanut kaikkien perimyslinjojen koulutuksen, eikä hän osaa sanoa mitä olennaista eroa eri perimyslinjoilla on. Vain rituaalit saattavat hieman erota toisistaan.

Kissa vieköön. Tuli aivan muuta kuin kissajuttua. Kuka tätä oikein kirjoittaa?