web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Jeesuksesta, energiasta ja onnellisuudesta - taas


Jeesuksesta, energiasta ja onnellisuudesta - taas             15.10.44

Jeesuksesta - taas

Minua on joskus kutsuttu mystikoksi. Viimeisessä Ananda-lehdessä sisar  ja johtaja Hannele Kivinen de Fauta Vartiosaaren ekumeenisesta yhteisöstä sanoo, että ”Mystikot puhuvat samaa kieltä uskonnosta riippumatta”. Kuten ehkä muistat, puhuin hänen kanssaan buddhalaisessa tapaamisessa ja totesin, että hän kristittynä ja minä buddhalaisena puhuimme perimmäisistä asioista samalla tavalla. Allekirjoitan lainauksen täysin ja sanon, että energia on se yhteinen uskonnollinen kieli. Aikanaan shamaaniopettajani Charles Lawrence nyökytteli, kun sanoin, että kaikki on lopulta energiaa, uskonnotkin.

Energialla on vain eri nimiä kuten henget, esi-isät, enkelit, intuitio, jumala, primaarinen viisaus jne, jne, mutta kyse on koko ajan samasta asiasta. Uskonnoista buddhalaisuus on lähinnä energiaa. Kauimmaisesta päästä löytyvät kristinusko ja Islam. Tai kristinuskosta voisi sanoa, että Raamattu on kaukana energia-ajattelusta, mutta Jeesus valaistuneena omasi korkean energia ja teki siksi ihmetekoja.

Yhä enemmän ja enemmän tulee ilmi miten Raamatun kirjoittaneet ihmiset vääristelivät Jeesuksen ajatuksia ja lisäsivät niihin omiaan. Uskontotutkija Sillforskin sanoi, että on vaikea sanoa mikä Raamatussa on Jeesuksen opetusta, kun on tullut päälle niin paljon uusia elementtejä Jeesuksen kuoleman jälkeen. Evankeliumien kirjoittajien arvomaailma ja erityisesti Vanhan Testamentin arvomaailma, on todella kaukana nykyihmisen arvoista ja siksi Raamattu menettää merkitystään koko ajan ja ihmiset eroavat kirkosta. Kirkko on huolissaan maallistumisesta. Näin ei olisi, jos kirkko pitäytyisi vain siinä mitä Jeesus oikeasti opetti ja sanoi.

Instituutio nimeltään kirkko on kautta vuosisatojen perustunut itsekkyyteen. Ei enää ehkä samassa määrin kuin aiemmin, mutta se tarjoaa hyvän vaikutuskentän ihmisille, jotka haluavat ylentää itsensä. Muistutan vaan, että Suomen huonoin työilmapiiri on ollut seurakuntien toimistoissa.

Aikanaan Espoon seurakunnat liittyivät Kauppakamariin, kun tuli 10 miljoonaa ylijäämää, vaikka Espoossa oli asuntopula ja kirkolla asuntorakentamiseen tarvittavia tontteja. Jeesus olisi varmaan toiminut toisin. Jos Jeesukselta tai Buddhalta kysyttäisiin kaipaavattako he prameita ja kalliita kulisseja, olisi vastaus ”ei, ne ovat ihmistä itseään varten”. Dalai Lama on hyvä esimerkki tästä.

Kirkko on kiinni vallitsevissa maallisissa arvoissa. Ajatteleva ihminen löytää niin paljon ristiriitaisuutta. Monikaan ristitty ei esim. hyväksy täysin tieteellisesti todistettua evoluutioteoriaa. Onneksi Tom Cruise erosi Scientologiasta aiheutettuaan sitä ennen paljon pahaa ympäristölleen.  Jos kirkko olisi fiksu, se reilusti tunnustaisi, että Raamattu ei perustu kaikilta osin Jeesuksen opetuksiin, joihin kirkko aikoo jatkossa paneutua. Ongelma vain on, että Paavalin ideat, jotka on väitetty Jeesuksen opetuksiksi, ovat niin keskeisiä kirkon opetuksissa.

Henkisyyttä etsivät ihmiset etsivät uskontoja, jotka tarjoavat filosofisen ja eettisen opillisen rakennelman, joka ei ole ristiriidassa tieteen kanssa.

Energiasta - taas

Tiesitkö, että jo yli sata vuotta sitten pystyttiin mittamaan tilassa olevaa energiaa, joka on kaikessa, niin ihmisessä, kukassa, kuin pöydässäkin ja mikä tärkeintä rakennettiin myös koneita, jotka mittaavat ja hyödyntävät tätä tekniikkaa. Jos sellainen kone  olisi autossa, se olisi nyrkin kokoinen ja siinä olisi 13 liikkuva osaa. Tai kone, joka käyttää puoliksi vettä ja öljyä. Tätä tietoa löytyy netistä vaikka kuinka paljon.

Nämähän ovat aivan maailmaa mullistavia keksintöjä.  Mutta niin vaan kävi, että Amerikoissa yksi keksijä laitettiin linnaan ja toinen mielisairaalaan. Eka vapautettiin, kun hän luopui patentista ja laittoi koneen piirustukset, julkisesti saataviksi. Toinen vapautettiin eurooppalaisten painostuksesta. Miksi näin? Siksi, että öljyteollisuus tajusi, että nämä koneet korvaavat polttomoottorin ja öljyyn tuottamiseen oli investoitu valtava määrät. Öljyn hinta tulee nousemaan rajusti, kun sitä on pakko etsiä yhä vaikeimmista paikoista. Ja mitä kävisi auton hinnalle, kun sen kone on nyrkin kokoinen? Sama tilanne on se, että täysin vakavasti otettavat ihmisetkin väittävät, että AIDSiin on keksitty halpa luonnonlääke, mutta lääketeollisuuden vastustuksen vuoksi sitä ei päästetä markkinoille.

Nämä asiat kävivät ilmi hengen ja tiedon messuilla. Opin miten veden pinta väreilee ihmisen ja soitettavan tiibetinkulhon ympärillä. Äänihän on energia aika tyypillisessä muodossa. Riitta Wahlström kertoi, että parapsykologiset ilmiöt jo hyväksytään psykologiassa. Hän kertoi tieteellisestä kokeesta, jossa koehenkilöt istuivat ja takana olevat henkilöt joko eivät tehneet mitään tai lähettivät energiaa. Koehenkilö ei tiennyt mitä takana tapahtuu. Niiden, joita hoidettiin, veri- tms arvoissa tapahtui selvästi huomattavaa parantumista.

Todella viehättävä ihminen oli Anette Carlström, filmitähtien hoitaja. Hän kertoi, että meille kaikille on portti heräämiseen auki.

Kävin taas Aura- ja Kirilian-kuvissa. Aurakuvassa ei ole tapahtunut paljoa muutosta edelliseen kuvaan: voimakas energia, paljon rakkautta ja pato henkisen ja maallisen energian välissä. Kirilian kuva, joka kuvaa chakrojen avonaisuutta, on paljon kuvaavampi ja siinä tapahtuvat muutokset auttavat omassa kehityksessä. Sydän oli viime kerralla pieni, nyt sen on kunnossa, samoin henkiset chakrat ja juurchakra. Kaksi chakraa tarvitsee työtä, vanha vaiva kakkonen ja sen pari kurkkuchakra. Tosin seksuaalichakrassa oli tapahtunut paljon positiivista muutosta, mutta työtä vielä riittää. Kurkku- eli luovuuschakraa hoidetaan mukavilla ja luovilla harrastuksilla. Kuvan mukaan pystyn ottamaan hyvin energiaa ylhäältä ja alhaalta.

Se oli kivaa kun sanallisessa kuvailussa oli paljon sisäistä: sisäiset tunteet, sisäinen viisaus, intuitio ja herkkyys.  

Näiden kuvien otattamisessa on varmasti itserakkautta. Mutta perustelen asiaa itselleni seuraavasti. Omaa kehityksen tuloksia ei itse helposti huomaa. Kun minulla on taipumusta itserakkaaseen liioitteluun, tarvitsen kunnon ja näkyvät ulkopuoliset todisteet, että jotain on tapahtunut, ennen kuin uskon. Erityisesti chakrakuvissa näkyy kehitys hyvin. Se on jonkinlainen ulkopuolinen todiste, että jotain todella tapahtuu, enkä ole vain vakavasti henkisesti tai psyykkisesti sairas. Ja toisaalta se kertoo, minkä chakrojen kanssa pitää tehdä töitä. Kuva ei kerro syistä, ne on sinun itse keksittävä analysoimalla käytöstäsi.

Onnellisuudesta - taas

Happy Science Finlandista tein jopa muistiinpanoja, luennoitsijan nimi ei käynyt ilmi ohjelmasta, eikä hän kertonut sitä, nettisivut löytyvät.. Kyseessä on japanilainen buddhalaisuuteen perustuva oppirakennelma, jonka guru on Ryuko Okawa, jonka kirjoja löytyy englanniksi.

Oppi perustuu rakkaudelle, viisaudelle, itsetutkiskelulle ja kehitykselle - aivan OK, siitähän edelläkin kerroin. Aiheena oli kuolema. Minätietoisuudessa elävä ihminen ei tajua kuolleensa ja yrittää puhua paikallaolijoille. Todellinen kuolema tapahtuu 24 tuntia elintoimintojen lakkaamisen jälkeen. Tämän jälkeen ihminen on 49 päivää bardoissa. Kuollut tulee Tuonelan joelle. Jotkut kävelee yli vetten päällä, toiset kahlaavat kaulaansa myöten vedessä. Vastarannalla odottaa kuolleet vanhemmat ja ystävät. Prosessiin kuuluu, että käy läpi oman elämänsä lähinnä siltä kannalta miten on vaikuttanut muiden elämään.

Se mitä ajattelemme määrää mitä olemme, sehän on vanha totuus. Rakkauden määrä määrittää mihin ulottuvuuteen kuoleman jälkeen joudumme. Jos mielessä on helvetti, mennään myös helvettiin. Kuoleman jälkeen on mahdollisuus päätyä johonkin ulottuvuuteen. Kolme ensimmäistä liittyvät maalliseen elämään. Neljäs on kuoleman jälkeinen maailma, useimmat jäävät tähän tilaan. Seuraava ulottuvuus on hyvien ihmisten ja rakkauden maailma. Kuudes on valon maailma, sitä seuraa enkelten maailma ja sitten suurten enkelten maailma. Tästä maailmasta löytyvät mm. Einstein ja Edison.

Yhdeksäs ulottuvuus on pelastajien kosminen maailma. Täältä löytyy Jeesus, Mooses, Muhammed, Buddha, Zeus, Konfutse. Ulottuvuudet ovat pyramidin muodossa; mitä korkeampi ulottuvuus, sitä vähemmän väkeä. Huipulla on kirkas valo, El Cantare. Jeesus kutsui tätä isäkseen, Muhammed Allahiksi. Buddha on sen tietoisuuden osa.Kaikki on yhtä uskonnotkin.