web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Henkisellä tiellä

Henkisellä tiellä                         6.12.12

Tärkein totuus henkisellä tiellä on, että et tiedä mihin olet menossa ennen kuin olet siellä. Uskon kuitenkin, että minulla on tehtävä, ehkä jo nyt, mutta ainakin tulevaisuudessa; ihmisten auttaminen silloin hallussani olevilla kyvyillä. Minä en tiedä enkä hallitse sitä, mitä kaikkea energia minun kauttani tekee, vaikka osaisin käsitellä sitä ruumiissani.

Oikea tapa on luottaa Jumalaan, energiaan, intuitioon, opettajaan, henkioppaaseen jne, että kaikki menee hyvin. Sehän oli Lamanikin ainoa neuvo.

Länsimaalainen vain ei luota ilman mitään todisteita. Ensiksi etsii ulkopuolisia todisteita. Niitä kyllä löytyy: kirjat, lamat. Mutta vähitellen kun itsessä alkaa tapahtua, saakin sisäisiä henkilökohtaisia todisteita. Niiden vakuuttavuus on kiinni ihmisen herkkyydestä ja motivaatiosta henkisellä tiellä. Ja myös tiedosta siitä mitä on tapahtumassa eli buddhalaisittain Dharman ymmärtämisestä.

Tiedon voi saada eri lähteistä, mutta sekin vaatii herkkyyttä ja uskoa. Itse olen saanut aina tiedon mitä minussa tapahtuu. Mutta en koskaan ole saanut mielestäni tietoa riittävästi. Se onkin tien luonne: tietty epävarmuus. Siitä pääsee eroon vain luottamuksella ja motivaatiolla.

Lähteitä, siitä mitä itselle tapahtuu, ovat kirjat henkioppaat, opettajat, oma intuitio, itsensä analysointi jne. Kaiken pohjalla on jonkinlainen kokonaisvaltaisempi filosofia, uskonto, uskomus. Täytyy olla raamit ja luottamus niihin.

Joskus vaan luottamus on kovilla, kun on totaalisen poikki, energia jyllää, eikä siksi jaksa mitään. Jos olisi fyysinen opettaja paikalla, hän voisi tukea tällaisella hetkellä. Maallikon on usein hankala tukea toista maallikkoa, niin erilaisia tiemme ovat.

No Ultra-lehti tuli taas apuun. Päivi Kaskimäki luettelee pitkän rimpsun fyysisiä sairauksia, joihin minunkin kärsimät kuuluvat. Ja kuten olen jo kirjoittanut Charles Lawrencen sanomana: ”Vastaanotamme yhä korkeampivärähteistä informaatiota. DNA:mme on järjestäytymässä uudelleen. Solumuisti on heräämässä. Alamme muistaa meihin tallennetun tiedon kaikista elämistä….”.

Haluan muistuttaa välillä itseäni kuinka valtavista asioista on kysymys. Lopputuloksena on aivan eri ihminen, kuin tielle lähtenyt. Kun koko perusluonne muuttuu, se ei voi olla helppo prosessi.

Olen kiitollinen henkioppaille ja Lamoille, jotka kyllä ovat auttaneet käännepisteissä. Mutta kun mieli on niin kova kiirehtimään ja haluamaan nähdä tuloksia. Siksi noteeraa pienetkin asiat, jotka jotenkin osoittavat, että kehitystä tapahtuu (esim. kiriliankuvat) tai että joku muukin kärsii samoista asioista.

Muuten noista fyysisistä oireista. Psykosomatiikassa psyykkiset asiat aiheuttavat fyysisiä sairauksia. Loppujen lopuksi kaikissa sairauksissa on psyykkinen tekijä, joka edistää tai ehkäisee  paranemista. Mutta homma toimii toisinkin päin. Kun puhdistat itseäsi aiheuttaa sekin fyysisiä oireita, kertovat kirjatkin: tuntemuksia eri puolilla vartaloa. Olen aiemmin kertonut kakkoschakrani aiheuttamista rajuistakin sairauksista.

Aamulla ihminen on herkimmillään, siksi se on otollista harjoitusaikaa. Silloin energia jyllää, että välistä on paha olla, ja on erityisen vaikeaa herätä jokapäiväiseen elämään. Jokainen teko vaatii tuskaisia ylimääräisiä ponnistuksia.  Yksi syy on fyysinen. Heräilin aiemmin joka risahdukseen, nyt herääminen on todella rankkaa, kun on tultava syvältä ja saatava myös varatalo heräämään.

Jos asuisin luostarissa, ei olisi mitään ongelmaa. Ei olisi pakko tehdä, mennä tai olla mitään, sen kun vaan tekisi harjoitusta. Ei tarvitsisi hoitaa ja murehtia käytännön asioita.

Joskus on mieli maassa kun ei jaksa ja miettii onko vakavasti sairas. No niin, ne ovat egon ajatuksia.

Ultra keskittyy päivään 21.12.2012. Jutuissa on yhteistä yhteinen havainto henkisyyden kasvamisesta. Edwin Courtenay sanoo, että ”joillekin tulee muutokset energiatasolla”. Kiitos, helpotti. Kaiken alku on mielen puhdistaminen. ”Karmiset vammat nousevat esille…voimallisesti.”

Lehdessä  kerrotaan näistä ”epänormaaleista, yliluonnollisista”  jne, ilmiöistä, ja koko ajan puhutaan samoista asioista ja ainoana uskontona buddhalaisuus ymmärtää näitä asioita.

Joskus mietin paljonko meitä on, jotka ovat tällä tiellä?  Sitä on tosi hankala arvioida, teiden erilaisuuden vuoksi. Joistain tulee parantajia, ennustajia, meedioita jne  jo tien alkuvaiheessa. Jotkut vaan pakertaa tietään eteenpäin ja toivovat, että joskus tapahtuisi jotain. Erilaisten teiden perusteella on aika hankala sanoa kuinka pitkällä joku on ja minne on menossa.

Alussa buddhalaisuuden tärkein opetus minulle oli, että ihminen on pohjimmiltaan hyvä, eikä perisynnin saastuttama. Uskon tähän yhä vahvemmin. Nykyihmisen on löydettävä hyvyys uudelleen. Hyvyyteen kuuluu rauhallinen mieli ja onnellisuus. Joskus minulle on näytetty pieni vilahdus tästä onnellisuuden tilasta. Se on todella syvää onnea, syvää rakkautta ja suurta kiitollisuutta, että on ohjattu henkiselle tielle. Haluaisin kiittää opettajia ja oppaita suoraankin, jos se joskus olisi mahdollista.

Jumaluus on meille mahdollista. Jokaisesta voi tulla valaistunut, Buddha. Tie vain on hyvin pitkä ja hyvin raskas, mutta se kannattaa. Olemme kuitenkin niin pitkään arvostaneet vain maallisia arvoja, ehkä eniten meidän länsimainen sukupolvemme, jonka taloudellisen vaurauden kasvu on ollut ennennäkemätöntä. Esi-isille ennen kristinuskoa oli henkimaailma paljon tätä maailmaa tärkeämpi.

Keskittyminen henkiseen tiehen vie aikaa ja energiaa. Laman mukaan minun prosessini oli mahdollista vain koska jäin heti kun mahdollista ensin osa-aika ja sitten kokoaikaeläkkeelle, kiitos Alkon eläkesäätiön. Pohja henkiselle tielle luodaan kuitenkin jokapäiväisessä elämässä tarkkailemalla omaa käytöstä, ajatuksia ja puhetta tavoitteena kaikenkattava myötätunto. Ensin tekee monta kertaa väärin ja huomaa sen heti teon jälkeen. Kun näin tapahtuu useamman kerran, saattaa jo muistaa ennen tekoa, että se ei ole hyvä.


P.S. Aloin odottaa päivää 21.12.12 jo vuosia sitten. Mitä silloin tapahtuu? Saas nähdä. Mutta uskon, että muutos on jo alkanut, on jo niin paljon merkkejä siitä. Yhä useammalle onnellisuus ei ole pelkästään tavaroita, rahaa ja vaurautta, vaan onnea, yhdessä eloa sekä kaiken elämän luonnon kunnioittamista.