web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Elämän tarkoitus

Elämän tarkoitus                     3.2.13

Jumalasta (energiasta) olemme lähteneet ja sen luokse haluamme palata. Siinäpä se –elämän tarkoitus. Se on kaikenkattavan energian löytäminen …niin tai etsiminen. Harvapa sitä länsimaissa on löytänyt.

Aihe tuli mieleen kun katsoin TV-sarjaa suomensukuisista kansoista. Siinä shamaani sanoi saavansa parannusvoimansa jumalalta ja jatkoi, että se on kaikkien yhteinen jumala, olipa kansallisuus tai uskonto mikä tahansa.

Siis meitä yhdistää yhteinen energia. Kaikki elollinen on siitä luotu. Uskon, että kun me saavutamme tämän energian, saavutamme myös yhteisen tietoisuuden, yhteisen viisauden.

Yhteisen energian saavuttaneista kuuluisimmat ovat nimeltään Buddha ja Jeesus. Jeesuksen parantamiseleet (esim. energian välittäminen käsillä) oikeastaan laittoivat minut tajuamaan missä energiassa on kysymys. Elämän tarkoitus on tulla taas jumalaksi – yhtyä kaikenkattavaan energiaan. Kristityistähän tämä on Jumalan pilkkaa.

Mutta miksi me hylkäsimme alun perin Jumalan? Onko se Aatamin ja Eevan vika, kun Eeva söi omenan? Otetaanpa esimerkki esi-isistämme. Ensimmäiset täällä asuneet ( n. 7000 v eaa), muodostivat matriarkaatin. Kaikki oli yhteistä, ei ollut yksityisomistusta. Alitajunta oli hyvin kehittynyt, siten myös yhteys henkiin. Uskoisin tämän olleen yhteiskunta, joka tunsi ja tiesi kaiken kattavan energian luonnon henkinä. Sanoisin että shamanistinen tai buddhalainen yhteiskunta miten vaan.

Mutta sitten alettiin erottautua energiasta, kun tuli Vasarakirveskansa, joka alkoi viljellä maata - alkoi omistaa. Ja omistusta piti puolustaa ja hankkia omistusta lisää voimakeinoin. Ja mitä enemmän maata, sitä enemmän arvostusta Nyt maan määrän ovat korvanneet tavarat, toistaan hienommat autot ja asunnot, joilla osoitetaan yhteiskunnallista rahan määrään perustuvaa arvostusta. Omistaminen luo aina muurin itsen ympärille. Tämän on minun ja tuo on sinun. Talousjärjestelmästä on tullut itsetarkoitus ja kansalla on vain välinearvo rikkaiden elintason nostossa.

Nyt henkisyys on kasvussa. Sitä ovat lisänneet maallisen elämän ongelmat taloudessa, luonnossa, ihmisen elämässä. Kirkon tulevaisuutta kuvaa hyvin Hesarin juttu Kirkot tyhjenee – henkisyys voimistuu.

Energiasta puhutaan yhä enemmän jokapäiväisessä puheessa. Puhutaan energisistä henkilöistä. Minulla sanotaan olevan voimakas energia, mutta en ole ulospäin ”energinen” em. tarkoituksessa. Charles Lawrencen mukaan uusien energiatasojen omaksuminen ruumiiseen väsyttää.

Työkaverilleni sanottiin aikanaan psykologisen testin jälkeen, että energia on niin valtava, että osa suuntautuu työhönkin. Eli hän ei käyttänyt energistä luonnettaan oikealla tavalla. Hän repi itseään moneen suuntaan eikä elänyt vanhaksi. Eli puhekielessä tarkoitettu energisyys voi suuntautua huonoihinkin asioihin.

Pieni sivupolku sallittaneen. Olin itse samassa testissä (600 väittämää). Kaverilleni sanottiin, että vaikka testi on suppea, ovat tulokset luotettavia. Minulle sanottiin, että koska testi on suppea, ei tuloksia voida pitää luotettavana. Monet testin väittämät näyttivät samoilta, mutta niissä oli pieniä eroja, jotka vaikuttivat sisältöön. Kaverini oli testin nopein. Hän vaan ihmetteli jälkikäteen kun oli niin paljon samoja kysymyksiä.

Kaikenkattavaa energiaa osataan jo mitata. On kehitetty moottoreita, joiden käyttövoimana on kaikenkattava energia. Öljyteollisuuden painostuksen vuoksi konetta ei ole saatu hyötykäyttöön. Toinen keksijä teljettiin USA:ssa vankilaan (vapautettiin Euroopan painostuksesta) ja toinen mielisairaalaan.

Mitä hyötyä energian etsimisestä ja löytämisestä on? Suurimmat tämän hetken ihmiskunnan ongelmat johtuvat tavarakeskeisen talousjärjestelmän ja luonnon ongelmista. Tavaroiden tilalle tuodaan henkisiä arvoja. Energian lisääntyminen tuo onnellisuuden. Väitetään, että asiat menevät tuolloin luonnostaan hyvin. Olen itse tätä kokenut, vaikka vielä tarvitse vastoinkäymisiä egosta eroon pääsemiseksi.

Energia myös parantaa. Se on täsmälääke. Sillä voi hoitaa myös itseään. Onnellisuus jo sinänsä on mitä tehokkain kokonaisvaltainen lääke. Onnellinen ihminen ei koe stressiä. Kun mieli puhdistuu saastasta, voimme käyttää sitä tehokkaammin ja siten viisaammin. Myös luovuus lisääntyy. Onnellisuus lisää myötätuntoa.

No miksi me sitten emme ala vain kasvattamaan energiaa meditaatiolla ja harjoituksilla? Hiljentämään mielemme, jotta se kuulee energian. Kristinusko on ehkä suurin este. Se ei usko energiaan, energiakanaviin, chakroihin jne. Tosin moni pitemmälle edennyt kristitty ajattelee aika tavalla samoin kuin tässä kirjoitan - mm. karmeliittaluostarin abbedissa.

En ole tavannut yhtään suomenkielistä, enkä muunkaan kielistä kirjaa kaikenkattavasta energiasta. Ei myöskään buddhalaisessa kirjallisuudessa, koska opetukset saadaan esim. minun perimyslinjalla 3 v:n retriitissä. Suurin syy on ehkä se, että leikkimällä energian kanssa, ihminen voi vahingoittaa itseään. Ensimmäiset kokemukset energiasta tulevat pitkällisen monia elämiä kattavan henkisen tien tuloksena. Suuren osan huonosta karmasta, energiatiet tukkivasta roskasta, pitää olla ensin pudistettu, jotta energia kulkisi vapaasti, eikä se useinkaan onnistu ilman auttajaa.

Toinen yhtä suuri este on, että arvostamme tavaraa emme henkisyyttä.  Nykyään elämän tarkoitus on elintason – ei elämän tason nosto. Elintason nosto tuhoaa elämän tasoa luonnon saastumisen vuoksi. Talousjärjestelmä perustuu keskinäiseen kilpailuun, minun voitto on sinun tappio. Tällä ei ole mitään tekemistä myötätunnon kanssa. Suurin kärsimyksemme johtuu tavarasta, emme saa mitä haluamme, tavara kuluu ja rikkoutuu, koko ajan tulee yhä hienompia ja monipuolisempia tavaroita – varsinkin muille jne.

Miksi sitten minä olen tällä tiellä ja kirjoitan näistä asioista. Yhteenvetona aiemmista jutuista voisin todeta seuraavia helpottavia tekijöitä. Olin edellisessä elämässä rabbi, joten tuskin hirveästi keräsin huonoa karmaa. Muutama elämä aiemmin olin hassu puunhakkaaja Egyptissä, josta vieläkin kerrotaan hauskoja juttuja (olen kertonut näistä aiemmin perusteellisemmin).

Olen lukenut paljon psykologista kirjallisuutta ja vaimo on psykologi (mielen traumojen selvittäminen). Entisenä kehityspäällikkönä suhtaudun kaikkeen ympärilläni tapahtuvaan avoimin mielin, myös ”yliluonnolliseksi” tuomittuun. Minua on varoitettu, että olen liian kiinnostunut omasta kehityksestäni.

Olen lukenut aika paljon laaja-alaisesti yleensä uskontoihin liittyviä asioita. Suodatin lukemastani kaiken sen, josta olisi hyötyä tielläni. Jopa niin, että opettajani ovat tästäkin varoitelleet. Lopullinen tuomio tuli Tara Rokpa terapian pääterapeutilta Edie Irwiniltä, kun hän kauhisteli, että olin shamanismin opissa (jota kautta sain kosketuksen energiaan). Vähän mietittyään hän sanoi, että jatka vaan, sinulla taitaa olla sen verran vahva suojelija, ettet vahingoita itseäsi.

Seuraan mielenkiinnolla mitä minussa tapahtuu. En pelkää, koska minulle on näytetty edellisen elämän kuolema, joka toi syvän hyvänolon tunteet. En enää pelkää omaa enkä egon kuolemaa. Silloin tiedät olevasi Tiellä, kun saat tällaisia merkkejä. Edellytys on, ettei ego tulkitse niitä edukseen.

Testaan pieniäkin vihjeitä, mutta uskon niihin vasta kun on riittävä näyttö. Olen aivan alussa energian tiellä, mutta niin pitkällä, että tiedän = minulle on näytetty energian luonnetta. Mielen luonnon näyttämisen voimakkain tunne oli käsitteettömyys.

Kun olet tiellä kohti elämän tarkoituksen ymmärtämistä itsensä analysointi, itsekuri ja rehellisyys itselle ovat tärkeitä. Kun ne osaat, alkaa myös ympärilläsi tapahtua ”sattumia” jotka vievät tietäsi harppauksin eteenpäin kiitos fyysisten ja henkiopettajien, jotka ovat löytäneet energian. Sen vain huomaa jälkikäteen.

Jokaisen tie on erilainen. Muiden teistä tietämällä voi helpottaa omaa tietään. Näissä asioissa kukaan ei voi arvostella tai arvioida muiden teitä. Kun olen kertonut blogissani energia-asioista, muistan miten minua aikanaan kiellettiin niistä puhumista erään oppineen buddhalaisen taholta. Mietin usein kumpi on tärkeämpää, se että saatan vahingoittaa jotain ihmistä, joka kuvittelee olevansa pitemmällä kuin onkaan. Tai saatan auttaa jotain hänen henkisellä tiellään. Jälkimmäisiltä on tullut kiitosta.

Sitten voi väittää, että mitä minä luulen tietäväni henkisestä tiestä ja elämän tarkoituksesta, miksi kuvittelen olevani oikeassa? Käsitykseni on muodostunut pitkän ajan kuluessa. Kun Lamat sanovat minua pitkälle edenneeksi harjoittajaksi, en voi olla aivan väärässä. Ajatukseni ovat muodostuneet laaja-alaisen tutkimisen (uskonnot, energia, psykologia, shamanismi jne), opetusten, harjoitusten, itseanalysoinnin, testaamisen, ”yliluonnollisten” ja muiden omien kokemusten kautta. Useimmiten olen löytänyt jälkikäteen vahvistuksen ajatuksilleni. Muistutan myös, että olen ammatiltani analysoinnin ja kehittämisen ammattilainen. Dalai Lama on puhunut tällaisesta analysoinnin tiestä vaikka harjoitusten kautta tapahtuva eteneminen on yleisempää ja varmempaa.

No tulipa sillisalaattia. Joskus vaan kynä, ei kun kone, lähtee hyppysistä. Luotan tajunnanvirtaan, koska siellä energia, en minä, ohjaa ajatuksia.