web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kaikki uskonnot ovat vain välineitä löytää rakkaus sydämestään

Kaikki uskonnot ovat vain välineitä löytää rakkaus sydämestään

Otsikon tekstin olin kirjoittanut Facebookiin (saa liittyä kaveriksi :-)) Rakkauden ylin aste on rakkaus kaikkea elävää kohtaan. Se on sama rakkaus, jolla vanhemmat rakastavat lapsiaan, eli valtava.

Näin jälkeenpäin elämääni tarkastellen rakkauden etsiminen tuntuu hyvin loogiselta. Kaikella tapahtuneella on syynsä ja seurauksensa. Kyse on rakkauden esteiden poistamisesta. Kaikenkattava rakkaus on sama asia kuin kaikenkattava energia, jonka löytäminen on valaistumisen edellytys.

Sattumaa ei ole. Kaikki ”sattumat” ovat vieneet elämääni ja tietäni eteenpäin. Myöskään yliluonnollista ei ole. Aluksi moni asia tuntuu yliluonnolliselta. Mutta kun kokemuksia tulee lisää, toteaa, että kaikella on tarkoituksensa.

Olen aiemmin miettinyt enkeleiden ja energian suhdetta auttamismielessä. Miksi en pyydä apua kovin helposti? Miksi pyytää apua, kun positiivinen tapahtumaan, ihmiseen jne suunnattu hyvä energia tuo saman tuloksen?

Noista mielleyhtymistä, päästään kohtalonuskoon. Miksi tehdä mitään, kun kohtalo on ennalta määrätty, kaikella on tarkoituksensa? Tämä on väärin. Sinä voit vaikuttaa karmaasi elämäsi suuntaan puhdistamalla sitä hyvillä teoilla, harjoituksella jne.

En tiedä onko henkinen tie ennalta määrätty, mutta mitä pidemmällä olet, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia muuttaa itseäsi, jo senkin vuoksi, että havainnoit herkemmin. Opettaja ja intuitio (varmaan sama asia) ohjaavat sinua tielläsi. Kyse on herkkyydestä huomata tien risteykset, ettei kulje ohi.

Energia on mielen voima. Kun olet onnellinen, ympärilläsi tapahtuu hyviä ja onnellisia asioita. Se ei ole kohtalonuskoa, vaan luottamusta hyvään. Vaikka hyvät asiat näyttävät tapahtuvan automaattisesti tai sattumanvaraisesti, niin onnelliselle ihmiselle tapahtuu paljon hyviä asioita enemmän kuin muille. Kyse ei ole kohtalon uskosta vaan luottamuksesta, että kaikenkattava energia, intuitio jne ohjaa. Mutta voit itse etsiä sen ja vaikuttaa siihen.

Rakkauden löytämisestäni: lapsuudessa vietin paljon aikaa yksin kallioisen meren rannalla. En oppinut siksi herkkyyttä tuhoavaa ja kaikkea itsestään selvänä pitävää mieskulttuuria. Opin suhtautumaan muihin yksilöinä, joiden vaikka kuinka hulluissa kannanotoissa on totuuden siemen.

Olen koko ikäni analysoinut käytöstäni, ympäristön mukaan jopa liikaakin, mutta siksi olen lukenut myös paljon psykologista kirjallisuutta, eikä psykologivaimo ole pahentanut tilannetta. Monta kertaa kun tulin nunnan Ani Sherabin opetuksista sanoin, ettei opetukset voi pitää paikkaansa. Vaimo sanoi, että kyllä länsimaisen psykologian (erityisesti kognitiivisen) valossa asia voi olla juuri niin kuin Ani sanoi.
Ani opasti minut buddhalaiselle polulle henkisen tiedon ja musiikin festivaaleilla Vänöössä. Siellä sain myös ensimmäisen shamanistisen kokemukseni, kun tapasin käärmeen korkealla vuorella. Koin sen jälkeen ensimmäisen voimakkaan henkisen kokemuksen. Ja kuinkas ollakaan, kun olin lievässä transsitilassa niin kukas mukaan vastaan tuli polulla kuin munkki Tae Hye Sunim, josta on tullut minulle tärkeä vasta aivan viime vuosina.

Sitten tapahtuikin paljon ja näistä olen kertonut aiemmin. Joten vain luettelonomaisesti:
  • Esimiehen taholta tullutta todella rankkaa työpaikkakiusaamista, jonka otin kiitollisena vastaan hyvänä henkisenä harjoituksena (vaikka ei se aina siltä tuntunut).
  • Eteläpohojalaasena mammona on minulle tärkiä. Siksi asunnon myynti ja mökin osto olivat todella hankalia, mutta samalla hyviä harjoituksia päästä eroon maallisesta.
  • Kiinnostus psykologiaan ja kehitystyön luoma innostus itsensä analysointiin ja kehittämiseen. Moitittu jopa liiallisesta innokkuudesta.
7-8 vbuddhalaista Tara Rokpa ryhmäterapiaa
Taran Rokpan syntymäretriitti, jossa selvitin välejäni vanhempiini (huono omatunto)
Sufien syntymäretriitti, johon minut huijattiin muka astmaa parantamaan, lapsuuden trauma selvisi, ryhti oikeni ja sain kiinni myötätunnon reunasta.
Energian löysin Ringu Tulkun luvalla ja Juan Loperan avulla ja työtä jatkoi Charles Lawrence.
Mielen luonnon näyttäminen aloitti prosessin, jonka laittoi lopullisesti vauhtiin Tai Situ Rinpoche Sherablingin luostarissa.
Viisi rankaa vuotta jatkuvaa väsymystä, ruumiillisia kremppoja (eli chakrojen puhdistusta) ja energian nousua.
Paljon ”sattumia” (oikea kirja, oikea opetus jne) saivat minut tajuamaan oikealla hetkellä oikeita asioista.
Karhun tulo vahvaksi matkakumppanikseni
Enkelihoidot, joissa minua on hoidettu suoraan energiatasolla.
Ja viimeksi, muttei vähimmäksi: opettajani. Olen niistä kirjoittanut jo aiemmin, joten tässä vain lyhyesti. Opettajia on monenlaisia, joiden kaikkien uskon vaikuttavan myös energiatasolla ja jotka myös enkeliopettajani on myös energiatasolla nähnyt: fyysisiä opettajia, jumaluuksia (esim Laksmi), suojelueläimiä, enkeleitä jne. Kullakin on oma hommansa.

Että löytyikö rakkaus? Vähitellen. Pari pientä (ensi viikolla kolme) lastenlastani ovat opettaneet minulle paljon rakkaudesta, ehkä joskus koen saman rakkauden muihin ihmisiin.

Alla toinen tekstini Facebookista.
Löytyykö absoluuttinen totuus uskonnosta, kysyi hyvä ystäväni? Vastauksia voi olla monia, alla minun yritelmäni. Jos olet eri mieltä: kommentoi.
Olipa iso ja vaikea kysymys. Olen blogissani kirjoittanut (www.juhanihakala.fi), että uskonto on vain väline, ei tavoite. Buddhalaisena sanon, ettei totuus löydy uskonnosta, mutta ilman uskontoa ei välttämättä löydy totuutta.

Joo tiedän, sanan vääntelyä. Selitän.
Absoluuttinen totuus on energia. Sen voi löytää uskontojen avulla, mutta harvemmin myös ilman niitä. Tiede myös tunnustaa ja osaa mitata kaikenkattavaa energiaa, primaarista viisautta, kristusenergiaa, intuitiota, jumaluutta, suojelueläintä, enkeliä jne minkä mielesi tuottaa. Ne ovat sama asia, energia, jossa on kaikki viisaus. Se ei ole uskonto, vaan totuus.
Siksi sanotaan, että elämme suhteellisessa, dualistisessa maailmassa, jossa "totuuden" muodostaa oma mielikuvituksemme ja tunteemme. Kun ne ova kaikilla erilaiset, ne eivät voi olla absoluuttinen totuus. Kun valaistuessa tietoisuutemme yhtyy kaiken kattavaan energiaan - muiden valaistuneiden energiaan, on meillä yhteinen absoluuttinen tietoisuus.
Tämä totuuden etsiminen on osa buddhalaisuutta. Oma mielikuvituksemme, tunteemme, kokemuksemme ovat esteitä tämän totuuden löytämiselle. Siksi ne pitää käsitellä ensin. Buddhalaiset harjoitukset kohdistuvat juuri sen vuoksi mielen puhdistamiseen.