web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Neljän Tuulen leiri ja lamavierailuja

Neljän Tuulen leiri ja lamavierailuja                         16.7.13


Olipa taas Neljän Tuulen leiri. Kutsuimme kovasti Ukko Ylijumalaa. Ja tulihan hän. Ukkosta ja sadetta oli melkein vuorokausi. Teltta oli litimärkä, ja auto oli pohjaa myöten vedessä ja tiet poikki. Pienempikin olisi kyllä riittänyt.

Loppuseremoniassa haukka kiersi piiriämme, eikä kukaan pelännyt tai kastunut.

Kuvia Koskelan museotilalta löytyy Facebookistani.

Hauskoja tapahtumia sattui. Etsin illalla joka paikasta kolmea esinettä. En löytänyt. Aamulla esineet löytyivät juuri sieltä, mistä etsin. Aamiaisella pudotin leivän lattialle. Se putosi pari päivää kateissa olleiden silmälasien viereen. Lasit olivat juuri kulkutiellä, mutta täysin ehjät. Leirin alussa olin äkäinen, kun ruokailuvälineeni katosivat tiskistä ensimmäisenä päivänä. Egoni esitti halpamaisia ajatuksia kanssaleiriläisistä. Minä esitin halpamaisia ajatuksia egosta, kun välineet löytyivät telttaa purkaessa sen alta.

Oli erittäin liikuttava kokemus havaita, miten enkelien opetus toteutui nimenantoseremoniassa. Mielen vallitsi syvä kiitollisuus ja riemu. Kokemus liittyi aurinkoon. Muistin myös, että ensimmäinen ja toistaiseksi rajuin energiakokemukseni liittyi aurinkoon, kiitos Juan Loperan. Olen kertonut kokemuksesta aiemmin.

Aikanaan kävimme Egyptissä etsimässä aiempaa elämääni n. 200 v. sitten (ja löysimme sen). Faarao Eknaton tuntui tuolloin jotenkin tutulta. Hänhän korvasi Egyptin vanhat Jumalat auringonpalvonnalla. Minulle on aiemminkin kerrottu, että minulla on tekemistä muinaisen Egyptin kanssa. Keväällä enkelit vahvistivat, että minulla on jotain tekemistä Eknatonin kanssa. Joten aurinko on kanssani ja auttaa kauttani.

Wikipedia: Akhenaten (lähteestä riippuen myös Akhenaton tai Ekhnaton, alun perin Amenhotep~IV; k. 1362 eaa.) on yksi tunnetuimmista Egyptin faaraoista. Amenhotep IV:n vanhemmat olivat hänen edeltäjänsä Amenhotep III ja tämän vaimo kuningatar Tiy. Amenhotep IV muutti nimensä Akhenateniksi Atonin kunniaksi]. Akhenaten nosti Atonin valtakunnan viralliseksi jumalaksi ja kielsi kaikki vanhat jumaluudet. Hän myös pyrki uudistamaan uskontoa siten, että auringon palvomisen sijaan palvottaisiin auringon kautta säteilevää jumalan valoa.

Energia leviää seremonioissa. Leirillä oli pitkään intiaanivanhinta auttanut amerikkalainen ”Pertti”. Hänen seremoniassaan tunsin seisovani kuin intiaanipäällikkö, kädet puuskassa. Huomasin etten ollut ainut. Buddhalaisessa resitaatiossa ääneni muuttuu munkin ääneksi. Äänessä tosiaan tapahtuu usein muutoksia, joihin en itse vaikuta. Useimmilla ihmisillä on kokemuksia, että tekevät/sanovat asioita, joita itse hämmästelevät jälkikäteen. Tällöin intuitio pelaa, olet kosketuksessa kaiken kattavaan energiaan.

Edelleen minua väsyttää. Saatan nukkua yöllä 12 tuntia ja päivällä pari päälle ja aina vaan väsyttää. Ruumiini sopeutuu uusiin hienompiin energiatasoihin. En jaksanut mennä juurilamani Rabsangin opetuksiin. Luulen, että väsymys johtuu hänen energiastaan, kun hän vie minua eteenpäin.

Enkelit kuitenkin opettivat, että ei kannata kantaa huonoa omaatuntoa, vaikka ei jaksa tehdä kaikkea mitä pitää. Vaikka kyllä mökin rakennus ja jatkuva väsymys ovat aika huono yhdistelmä, joka aiheuttaa stressiä ja huonoa omaatuntoa, kun ei ehdi kaikkea. Enkelit kuitenkin käskivät nauttimaan, kunnes minua tarvitaan.

Vähän myös masentaa, kun sain kriittistä palautetta tiestäni. Se kuitenkin on kaikkine sivuteineen tapahtunut opettajien luvalla ja ohjauksessa. Juuri sekä Lama Rabsang ja Ringu Tulku puhuivat energiasta. Ringun mukaan ihminen on energian ”flow” virta. Joten eivät energiakokemukseni ole aivan ilmasta temmattuja… tai siis ovathan ne sieltä temmattuja…mutta eivät mielikuvitusta, vaikka siitähän koko homma alkaa, kun viestit ovat alussa niin heikkoja.

Tänä vuonna on alkanut tapahtua. Mietin vaan, että olenko buddhalainen, vai mikä minä olen? Vastaan niin, että minulla on paljon henkioppaita, se on kerrottu minulle useaan otteeseen. He eivät voi viedä minua väärille teille. On pakko luottaa.

Jotta olisin saanut samat energiakyvyt buddhalaista tietä, olisi pitänyt mennä 3 v:n retriittiin. Vaikka buddhalaisuus on moottoritieni, tukevat ja nopeuttavat sivutieni matkaani. Ne kaikki ovat vain välineitä, kuten uskonnot yleensäkin. Buddhalaisuuskaan ei ole ainoa oikea väline, tehokas kylläkin.

Kuten olen kertonut, alkoi tieni voimakkaammin Sherablingin luostarissa Intiassa Tai Situ Rinpochen energiansiirrolla eli transmissiolla, kun Lama Rabsang oli ensin näyttänyt mieleni luonnon. Uskon, että lamat seuraavat energiatasolla, ja puuttuvat jos hairahdun harhaan.

Motivaationi ja kiitollisuuteni syveni entisestään, kun Lama Rabsang kertoi, että Tai Situ on valaistunut ja tulevan Buddha Maitrean emanaatio. En voi tuntea kuin syvää kiitollisuutta ja olla iloinen, että otin häneltä uudelleen turvautumisen ja uuden nimen, jolla on suuri merkitys. Myös Ringu Tulku kertoi Tai Situsta.

Ringu Tulku Rinpoche kertoi hauskoja ja hyviä juttuja. Tässä yksi, jonka eräs pikku tyttö kertoi hänelle. Oli kolme jättiläistä, jotka varastivat ihmisen onnellisuuden. He miettivät miten kätkeä se, etteivät ihmiset löytäisi. Yksi aikoa kätkeä meren alle, muista se oli huono piilo. Toinen halusi kätkeä korkealla, mutta kahden muun mielestä sekin on huono paikka. Mutta sitten he löysivät todella varman piilon, josta olivat yhtä mieltä. Kätketään onnellisuus ihmisen mieleen, sieltä hän ei sitä helposti löydä. Niin totta.

Toisessa jutussa heikkokuntoinen mies oli saanut lottovoiton, ja mietittiin miten kertoa voitosta niin, ettei mies kuole sydänkohtaukseen. Sitten joku kertoi, että pappi olisi oikea henkilö kertomaan voitosta. Pappi kierteli ja kaarteli, kunnes kysyi, että otetaanpa mielikuvituksesta vaikka tällainen esimerkki, että jos mies voittaisi lotossa, niin mitä hän tekisi rahoilla? Antaisin kirkolle, mies vastasi. Pappi kuoli sydänkohtaukseen.

Buddhalaisella tiellä kyse on energian löytämisestä, eli onnellisuuden löytämisestä, koska se on energian ominaisuus. Joillakin onnellisuus on juuri pinnan alla, toisilla paljon syvemmällä ja vaikeammin kaivettavissa esiin. Jos sattumalta joskus juot alkoholia, niin jos olet nousuhumalassa onnellinen, hauska jne, on onnellisuus lähellä pintaa. Alkoholi poistaa estot ja todellinen luonto nousee esiin. Jos tappelet muiden kanssa, on viha lähinnä pintaa, mutta ethän sinä. Buddhalainen perusopetus on, että jokaisessa ihmisessä asuu hyvyys.