web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Absoluuttista totuuttako ei etsitä uskonnoissa

Eräs hyvä ystäväni kysyi Facebookissa seuraavaa: ”Absoluuttista totuuttako ei etsitä uskonnoissa”?

Vastaukseni
Olipa iso ja vaikea kysymys. Olen blogissani kirjoittanut, että uskonto on vain väline, ei tavoite. Buddhalaisena sanon, ettei totuus löydy uskonnosta, mutta ilman uskontoa, ei löydy totuutta.

Joo tiedän, sanan vääntelyä. Selitän.

Absoluuttinen totuus on energia. Sen voi löytää uskontojen avulla, mutta harvemmin myös ilman niitä. Tiede myös tunnustaa ja osaa mitata kaikenkattavaa energiaa, primaarista viisautta, Kristusenergiaa, intuitiota, jumaluutta, suojelueläintä, enkeliä jne minkä mielesi tuottaa. Ne ovat sama asia, energia, jossa on kaikki viisaus. Se ei ole uskonto, vaan totuus.

Siksi sanotaan, että elämme suhteellisessa, dualistisessa maailmassa, jossa "totuuden" muodostaa oma mielikuvituksemme ja tunteemme. Kun ne ovat kaikilla erilaiset, ne eivät voi olla absoluuttinen totuus. Kun valaistuessa tietoisuutemme yhtyy kaiken kattavaan energiaan - muiden valaistuneiden energiaan, on meillä yhteinen absoluuttinen tietoisuus.

Saa olla eri mieltä. Lähetä tarpeen vaatiessa sähköpostia ja kommentoin nimettömänä täällä blogissani (juhani.hakala@tietotori.fi).