web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Juurilamaa tapaamassa

Juurilamaa tapaamassa                                   10.12.13

Olin viikonlopun Oulussa Sanginjoella retriitissä (Palpung Oulu). Taitaa olla vanha kansakoulu, mahtava ja toimiva paikka. Retriitissä on vapaa tunnelma ja tapaa Lamaakin enemmän: keskustelu on vilkkaampaa kuin normaaliopetuksessa, jossa lama tulee, lama puhuu ja kysyy onko kysymyksiä, joita ei useinkaan ole ja lama lähtee pois. Interviewit ovat kaupungissa hätäisiä kun aina on joku odottamassa oven takana.

Iloinen uutinen oli, että minun prosessini alullepanija Tai Situ on kysellyt minkälaisia kokoustiloja Palpungilla on jos vaikka hän joskus tulisi käymään??? Helsingin Palpung-keskukselle hän povasi sitä perustettaessa vaikeita alkuvuosia, mutta sitten siitä syntyy kansainvälisestikin arvostettu keskus. Se varmaan edellyttää laman läsnäoloa.

Retriitissä uskaltaa kysyä aika henkilökohtaisiakin kysymyksiä. Suurin Ahaa-elämys minulle oli mindfulness. Kyllähän minä olen tiennyt sen järjen tasolla, mutta en vielä omaksunut sydämeeni.

Olen aiemmin kirjoittanut, miten Astangajoogassa minun on vallannut outo olo. On voimakas energian tunne, tekee kaiken hyvin hitaasti ja nauttien. Samanlainen pumpulinen olo on joskus ollut hyvän harjoituksen jälkeen. Kun Sherablingissa meditoin temppelissä, jossa oli vanhojen mestareiden patsaita, olo oli pitkään kuin pumpulissa.

Tietoinen tila on laman mukaan juuri edellä kuvailemani. Kaikki tehdään hitaasti tunnustellen ja nauttien. Kuin Zen-harjoitus. Energia liittyy tähän tilaan. Löydän tilan kun menen energiaan. Joten ei muuta kuin hidastamaan vauhtia.

Tämä tila syntyy henkisen tien seurauksena. Se ei ole irrallinen ilmiö. Toisaalta on muutenkin aivan hyvä oppia tekemään asioita hitaasti ja tietoisesti. Tulos on varmaan sama. Siihen ei tarvitse liittyä energiaa, tämä on vain minun tieni. Myös muutamat lukijani ovat kertoneet vastaavista kokemuksistaan.

Toinen tärkeä huomio oli, että olen kova analysoimaan ja miettimään. Eli toiminta tapahtuu päässäni, päächakrojen alueella. Se on länsimaalaiselle varsinkin koulutusta saaneelle tyypillistä. Tajusin, että minun pitää jatkossa keskittyä sydämeeni. Valkoiset veljet sanoivat minulle: ”Tunne miten rakkaus kasvaa sydämessäsi”. ”Ei riitä, että tajuat päässäsi, sinun pitää ymmärtää sydämelläsi” sanoi Lamakin. Tosin sanoin jatkossa keskittyväni sydämeeni. ”Väärin” sanoi Lama. ”Sinun pitää levätä sydämessäsi.
Lama ei ole ennen puhunut hengistä. Nyt puhui. Luonnon hengistä, kodin hengistä, maan hengistä, puiden hengistä jne. Prikulleen samoin kuin meidän esi-isämme uskoivat. Ympäri käydään, yhteen tullaan.

Kysyin myös olenko oikealla tiellä, kun enkelit auttaa ja Valkoinen veljeskunta kanavoi. Sain siunauksen toiminnalleni. Tämä avaa aivan uusia ja ajattelemisen arvoisia asioita.

Puhuin retriitissä aiemmista elämistäni. Kiinnostivat kovasti lamaa. Miten aiemmat elämät vaikuttavat tähän elämään. Löytyvät vanhemmista blogeistani. Eli olen ollut tässä ja edellisissä elämissä buddhalainen (nyt), kristitty (ennen tässä elämässä), juutalainen rabbi (edellisessä elämässä) ja muslimi (puunhakkaaja Egyptissä, jossain aiemmassa elämässä). Olen myös palvellut aurinkoa Faarao Eknatonin aikaan. Laman mukaan buddhalainen on ollut jossain aiemmassa elämässä buddhalainen. Olen kertonut miten Sherablingin luostarissa pari vanhaa munkkia luuli tuntevansa minut.

Laman mukaan uskonnoilla ei ole väliä, kaikissa uskonnoissa on hartaita uskovia ja aineksia, sekä niitä jotka perustelevat ihmisten vahingoittamisen uskonnollisin syin. Uskonto on vain kulttuurisidonnainen väline relatiivisella tasolla. Absoluuttisella tasolla ei ole käsitteitä, eikä siten uskontoakaan.
Hän kertoi myös mestareista ja joogeista, joita eivät aika ja paikka rajoita. He voivat siirtyä sekunnissa maapallon toiselle puolen ja kulkea seinien läpi, koska heidän molekyylirakenteensa muuttuu. Tällaisia henkilöitä on nytkin elossa. Aika ottaa kevyesti ne, jotka ottavat ajan kevyesti. Näistä asioista enkelit eivät vielä minulle ole kertoneet. ”Vielä”-sana on enkelien mielipide.

Laman merkitys ei ole siinä, että hän vain käy opettamassa. Sekin on tärkeää ja aina opetuksista löytyy henkilökohtaisia neuvoja sen hetkiseen tilanteeseen. Mutta Lama vaikuttaa myös energiatasolla ja seuraa siellä kehitystämme. Olen tuntenut energian minussa, mutta nyt siihen liittyy onnellisuuden tunne. Vauhtini on selvästi hidastunut. Hiljalleen mennään kohti täydellistä läsnäoloa, tietoisuutta. Yksi elämän vaikeimmista asioista on olla läsnä tässä hetkessä. Ainakin minulle.

Pisteeksi I:n päälle oli eilinen enkelitapaaminen. Kanavoin jo pikkuisen ja lensin enkelien kanssa, ehkä joskus yksinkin? Löysin sydämestäni pyhän paikan, joka oli täynnä auttajiani.