web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Minulla on kova pää

Minulla on kova pää                                                       13.1.14
 

Minulla on niin kova pää, että joskus sitä pitää kolauttaa, että viesti menisi perille. Näin tapahtui – sananmukaisesti. Menetin hetkeksi tajuntani ja putosin lattialle. Ja ihan omasta syystäni. Kova pääni hankaloittaa erityisesti oman käytökseni muuttamista.

Nyt tajuan, ettei tietoisuuden lisääntyminen ole saavuttanut syömistäni, joka on aika keskeinen tapahtuma ihmisen elämässä. Hotkin. Ja ruoka jää yhä useammin ruokatorveen. Kun sitä huuhtoo vedellä, on ollut yhä pahempi olo, kunnes eilen pyörryin. Ilmeisesti vesi lisää painetta ruokatorveen ja sen vieressä kulkee hermorata aivoihin. Pyörtyä voi kyllä pelkästä tuskastakin.

Heräsin lattialta. Ilmeisesti en pitkään ollut tainnoksissa, kun vaimo kuuli kaatumisen ja heräsin kun hän tuli paikalle. Tajuttomuudessa näin ”unia”, joita kyllä en enää muista. Kun heräsin, oli hyvä olla ja oli tunne, että tämä liittyy jotenkin valaistumisprosessiin (jossain tulevassa elämässä). Tuli vaan tunne, kun tainnoksissa mielikuvat vilisivät, ettei kuolema ole lopullinen olotila, vain yksi bardoista niin kuin elämäkin..

Vaimo on aina moittinut hotkimisesta. Nyt en enää hotki, vaikka minulla on kova pää. Sain myös riittävän potkun laihduttamiseen, jota olen vuosikymmenet yrittänyt. Kiitos!

Viime viikolla kieriskelin vanhoissa traumoissa. Olen kuitenkin sen verran kehittynyt, etten haukkunut muita itse kehittämistäni ja erityisesti suurentelemistani minun päässäni olevista traumoista. Siksi mietin aikanaan menoa luostariin muutamaksi kuukaudeksi, että pääsen eroon ajatuskalkkeumistani. Tai toivonut, että jotain äkillistä tapahtuu, joka irrottaa ajatukseni vanhoista urista. En ihan tajunnan menetystä tarkoittanut, mutta kaikki otetaan vastaan mikä ylhäältä annetaan.

Vastoinkäymiset ovat harjoituksia. Harjoitusten tarkoitus on edistää henkistä tietämme. Minä tarvitsin havahdutuksen ja sain sellaisen.  Huomaan kyllä jo eron milloin murehdin ja milloin minut valtaa hyvä energia. Kun jälkimmäinen olotila on niin hyvä, niin miksi helvetissä en ole siinä olotilassa, kun sen jo osaan.

Kulunut 13 vuotta ovat olleet rankat, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Välillä on niin toivoton olo, kun tietää mikä on oikein, mutta ei osaa olla/tehdä oikein. On helpottanut, että yksi maallinen opettajani on kertonut omasta tiestään, joka kuulosti paljon rankemmalta, mutta hän onkin ollut opettajani. Mutta mitä syvemmällä itsessään käy sitä kirkkaamman kruunun saa ja osaa paremmin auttaa muita.

Minulla lienee kuitenkin toivoa, sillä buddhalaisten perustotuuksien tajuamisen olen tehnyt ensiksi lukemalla, lamoja kuuntelemalla ja yksin analysoimalla. No ei ihan näin. Kyllä ainakin henkiopettajani ovat varmaan auttaneet tajuamaan. Mutta nykyään hekään eivät auta, sanovat vaan, että pitää tajuta itse. Viimeksi tavatessani Juurilamani tunsin muutaman kerran, että hän meinasi kommentoida, kun kerroin tiestäni, mutta ei kommentoinut. Minullahan ei ollut kolmeen vuoteen fyysistä kontaktia häneen. Uskon kyllä, että hän henki/energiatasolla käy kurkkaamassa missä mennään ja puuttuu tarvittaessa. Sen hän myönsi, että kaiken aloitti Tai Situ Rinpoche, kun lamani oli ensin näyttänyt mieleni todellisen luonnon. Tärkeintä oli, että sain hyväksynnän Lamaltani sekä enkeli- että Valkoisen veljeskunnan kokemuksilleni. Siis buddhalaiselta lamalta! Hänhän itse kertoi retriitillä hengistä. Kaikki käy yksiin.

Ainoa harjoitus, jonka olen saanut on Tonglen. Mahamudraakin on suositeltu tekemään vaikka kokeeksi. Tonglenissa sisäänhengitetään maailman tuskaa ja uloshengitetään hyvää energiaa, myötätuntoa. Ensiksi sitä voi tehdä itsensä puhdistamiseen, mutta myöhemmin kärsimyksen poistamiseen maailmasta. Energia nousee selvästi ja säteilee koko ruumiista. Yritän pysyä sydänchakrassa. Se on rankka harjoitus, enkä jaksa tehdä sitä pitkään jos energia nousee vahvaksi. Lama kuitenkin kehotti edelleen jatkamaan.

Se miten maailmaan pystyy Tonglenilla vaikuttamaan, on aika uskonvaraista. Länsimaalainen kysyy aina ensin miksi ja mikä on tulos, ennen kuin tekee mitään. Se lisää motivaatiota. Siksi olen tehnyt aiemmin Tonglenia aika lyhyesti, osittain myös energian nousun takia, sitä ei jaksa kauan. Ilmeisesti osaan jo tehdä jotain, kun eräässä harjoituksessa lamakin havaitsi välittämäni voimakkaan energian.

Mutta nyt pureskelemaan kunnolla, syömään tietoisesti.