web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Sattuma on Jumalan tapa pysyä nimettömänä.

                                                                                                         29.1.14

Sattuma on Jumalan tapa pysyä nimettömänä.

Olen kirjoittanut jatkuvasti blogeissani ettei sattumaa ole. Kaikella on tarkoituksensa. Kyse on vain siitä, huomaatko sattuman, ”Jumalan” tahdon, ymmärrätkö sen ja toimit sen mukaan. Kyse on myös intuitiosta. Blogeissani on runsaasti ”sattumia” ja kun toimin niiden mukaan, huomaan, että kyse ei ole sattumasta, vaan Jumalan, kaiken kattavan energian tahdosta minun parhaakseni.

Viimeisin tapahtui kun Hengen ja tiedon messuilla menin kuuntelemaan päivien eka luentoa Valkoisesta Veljeskunnasta, joka oli peruttu. Ja ensimmäinen tuttava sanoi juuri kanavoineensa pitkästä aikaa Veljeskuntaa. Oletin, että minulle oli tulossa viesti, kuten olikin.

Olin vähän aikaa sitten ravintolassa lounaalla ja vierestä kulkeneen työmiehen vaatteista leijui höyhen syliini. Viime aikoina henkisellä tiellä on ollut hiljaisempaa, eikä väsytäkään hirveästi enää. Olen jo ollut huolissani, otanko takapakkia. Höyhen rauhoitti: ole vaan rauhassa, kyllä sinusta pidetään huolta. Viimeisin höyhen oli pojanpoikani Alvarin paloauton kauhassa. Kesällähän löysin höyheniä jatkuvasti ja oletin enkeleillä olevan asiaa. Kuten olikin.

Onni perustuu enemmän sisäiselle asenteelle kuin ulkoisille olosuhteille.

Olet sitä mitä ajattelet. Et voi palvella kahta herraa, mammonaa ja Jumalaa, sanoi Jeesus. Onni ei löydy ulkopuolelta tavarasta vaan sisältä. Jumala ei ole ihmisen ulko- vaan sisäpuolella.

Logiikka vie sinut pisteestä A pisteeseen B. Mielikuvitus vie sinut kaikkialle (Einstein).

Niinhän Tai Situ Rinpoche sanoi, että energia on mielen voima. Jos mielikuvitus sanoo että epäonnistut, niin epäonnistut. Jos mielikuvitus sanoo, että onnistut, niin myös onnistut. Onnistumisen esteet ovat useimmiten mielessä.

Toinen lähtökohta on lopullinen päämäärä: käsitteettömyys. Jos olemme kiinni säännöissä ja määräyksissä, ei mielikuvitus toimi vapaasti. Usein meillä on kokemukseen tai tunteeseen perustuva ennakkokäsitys, joka on todellinen vain kehittymättömälle mielelle.

Mielikuvituksen voima ei tarkoita päiväunia vaan mahdollisuuksia.

”Mieln voima” on asia, jota en vielä ymmärrä. Se on paljon valtavampi kuin osaan kuvitella.

Parhaat opettajat sanovat minne katsoa, mutta eivät sitä, mitä siellä on katsottava.

Minulla on hyvät opettajat. Enkelit sanovat koko ajan, että minulle ei saa selittää, vaan minun on tajuttava itse. Ei olla opetettavana ja opittava.  Tällöin tajuaminen ja omaksuminen tapahtuvat paljon paremmin.
On tajuttava mitä edessä näkee. Usein henkisellä tiellä näytetään pieni vilaus seuraavasta tasosta, jotta tietää mihin on pyrittävä.

Toinen tuntee sateen, toinen tulee vain märäksi.

Kyse on tietoisuudesta ja myös elämän asenteesta. Sateen tuntija on läsnä tässä hetkessä,, hän tuntee minkälainen sade on: tihkua, tipottelua, kaatosadetta ja jopa nauttii sateesta. Hänelle lasi on puoliksi täynnä. Kastujalle lasi on puoliksi tyhjä. Kielteisen asenteen vuoksi hän ei paneudu siihen mitä on, vaan siihen miltä asiat hänestä näyttävät.

Tunteaksesi maailman, tunne itsesi. Muuttaaksesi maailmaa, muuta ensin itsesi.

Tämä liittyy edelliseen blogiini, jossa esitän avoimen kysymyksen arkkipiispalle. Meillä kaikilla, myös kirkolla, on vastuumme maailmasta: Dalai Laman viimeisin kirja Beyond Religion käsittelee juuri tätä. Meillä on vastuumme maailman tuhoutumisesta.

Olen kirjoittanut yhteiskunnallisesta buddhalaisuudesta. Kun minulla on taloustieteellinen koulutus, on minun pyrittävä muuttamaan talousjärjestelmää ihmiskeskeisempään suuntaan. Nyt elämme talousjärjestelmän ehdoilla, ei ihmisen.

Emme näe asioita niin kuin ne ovat. Näemme asiat niin kuin me olemme.

Tämä on buddhalaisuuden perustotuuksia. Jokaisella on oma totuutensa, joka ei ole absoluuttinen totuus. Henkisen tien tarkoitus on muuttaa oma totuus yhteiseksi totuudeksi.

Ensin on tajuttava totuuden henkilökohtaisuus. Vasta sitten siitä voi pyrkiä pääsemään siitä eroon. Olet itse esteesi. Nouse itsesi yläpuolelle.

Anna rakkautesi saarnata voimakkaammin kuin huulesi.

Paljon tärkeämpää kuin saarnata rakkautta, on osoittaa rakkautta. Myötätunto ja rakkaus ovat melkein sama asia. Rakkaudellinen asenne leviää paljon paremmin, kuin rakkauden sanat. Rakkaus realisoituu asenteessa ja teoissa.

Mitä hiljemmin kuljet, sitä enemmän kuulet.

Tämä sopii hyvin metsässä liikkumiseen, mutta myös mieleen. Kun metsässä liikkuu mieli tyhjänä, kuulee metsän. On metsässä. Emme ole muualla mielikuvituksen maailmassa.

Onni on suunta, ei paikka.

Et saavuta täyttä onnellisuutta heti, vaan se vahvistuu vähitellen. Onnellisuus (energia) ei ole vain sinua varten, vaan levittämistä varten.

Anoa henkilö, jota parempi sinun tulee olla, on sinä eilen.

Henkinen tie ei pysähdy, se on jatkuvaa kehitystä. Valaistumaton ihminen ei ole koskaan valmis. Kehitys ja muuttuminen ovat henkisellä tiellä pysyviä olotiloja.

Ota vastuu energiasta jonka tuot tilaan.

Me jokainen tuomme oman energiamme tilaan. Jos olemme vihaisia, ovat muutkin pian vihaisia. Tai jos olemme onnellisia, ovat muutkin pian onnellisia. Emme itse aina tiedosta energiaamme. Hymy on lyhin etäisyys ihmisten välillä. Minkä annat maailmalle, antaa se saman moninkertaisena takaisin.