web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Keskustelua Jeesuksen kanssa

Keskustelua Jeesuksen kanssa

Alla referoimani kanavointi tapahtui Ultrapäivillä 3-4.7.14. Kanavoija oli Lea Tikkala ja kanavoitava oli Jeesus Nasaretilainen. Kanavointi tapahtui Ihmeiden Oppikurssin (IOK) työpajassa. IOK käsittää 1970-luvulla kanavoituja Jeesuksen opetuksia.

Alempana on ensin kahden illan opetukset. Niiden jälkeen oli mahdollisuus kysymyksiin. Kysyin Jeesukselta mm uskonnoista, Raamatusta ja kirkosta. Buddhalaisena hyväksyn hänen mielipiteensä täysin. Ainoat asiat, joiden kanssa nämä Jeesus Nasaretilaisen opetukset ovat ristiriidassa, ovat kristinusko, Raamattu ja kirkko! Hän selittää yksilötasolla myös miksi näin on käynyt. Kirkko käskee etsimään Jumalaa ihmisen ulkopuolelta, Jeesus kehottaa kääntymään sisään, itseen päin, sieltä löytyy Jumala: ” Mielesi pyhin on täynnä puhdasta kultaa, viattomuutta, vapautta ja iloa”. Kanavointi vahvistaa Kenting Tai Situ Rinpochen vastausta mikä energia on: ”Se on mielen voima”.

Olen sanonut, että loppusuoralla uskonnot ovat yhtä. Kanavoinnin jälkeen sanon, että uskovat/etsijät ovat yhtä. Jumalalla ei ole uskontoa. Uskonto erottaa, usko yhdistää. Jumala on samaa energiaa, nimet vain vaihtelevat eri kulttuureissa ja kunkin persoonallisuuden rakenteeseen sopivissa oppijärjestelmissä.  Nämä kamppailevat tiukasti paremmuudesta, vaikka kyseessä on sama asia. Tämä näkyi Ultra-päivilläkin.

Ihminen on itse luonut itselleen käsitejärjestelmän kanssakäymistä helpottamaan. Kirkko, oppirakennelmat ja Raamattu perustuvat käsitejärjestelmiin. Jumalalla ei ole käsitteitä, eikä häntä niillä voi palvoa. ”Palvonta” tapahtuu vain oikealla asenteella itseään kohtaan, rakastamalla itseään.

Kanavointi oli pitkä, joten olen joutunut karsimaan päällekkäisyyksiä ja muuttamaan kirjoitettavaan muotoon. Termi ”jokainen sinä” tarkoittaa meitä kaikkia.

3.7.14

Terveppä terve

Maailma ei ole paikka. Se on ajatusten summa.

Aamulla voit jutella itsesi kanssa millaisen päivän haluat. Millaisen päivän antaisit ajatuksillesi. Näin löydät lempeyden, armeliaisuuden, luottamuksen ja arvostuksen. Vai löydätkö ristiriidan, syyllisyyden, murheen? Millaisen hetken itsesi kanssa antaisit ajatuksillesi? Millaisen hetken Sinä haluaisit? Kukaan ei halua pelkoa ja ristiriitaa. Voiko mikään olla tärkeämpää kuin se mitä sinä annat itsellesi?

Riittää, että itse haluaa ja jakaa toisen kanssa. Onnellisuus lisääntyy automaattisesti silmänräpäyksessä.

Veljesi on pelastajasi. Maailman ainoa tarkoitus on parantaa kaikki ihmissuhteet. Sinun suhteesi itseesi on johtotähti; armeliaisuus, arvostus.

Mitä haluaisit itsellesi iloksi antaa? Eikö se ole mahdollista siellä ajassa joka hetki? Jokaisessa Sinussa on kirkkain johtotähti – rakkauden kaipuun kipinä. Rakkaus on hyväksyntää.

Lasten kaltaisen katsantokanta ei sisällä mennyttä eikä tulevaa. Se on tässä ja nyt; kaikki rajattomat mahdollisuudet.

Joku ajattelee: en pysty antamaan itselleni iloa. Miksi et pysty? Kyse on tottumuksesta ja kokemuksen vaihtamisesta. Kaikki alkaa pienestä. Olisiko mahdollista että jokaisena päivänä antaisit ja soisit itsellesi mahdollisuuden kysyä itseltäsi olenko hyväksynyt itseni tänään. Mitkään muodot eivät voi Sinua sisältä sitoa. Millaisena koet itsellesi antaman vapauden?

Jumalan ajatuksissa Sinä olet täydellinen, vilpitön ja viaton.  Sinun vilpittömyytesi on ikuinen.

Et voi koskaan unohtaa, että jokainen on samanarvoinen. Kukaan ei ole ylempänä, eikä kukaan ole alempana. Se olisi rakkaudelle mahdottomuus.

Vartioi ajatuksiasi. Se ei tarkoita kontrollia, se ei tarkoita rangaistusta, se ei ole Jumalan tahto. Se tarkoittaa ainoastaan, että huomaat oletko kohdellut itseäsi rakkaudettomasti. Ja kun huomaat voit muuttua, elää paremmin - uudelleen ja uudelleen. Ei ole mistään muusta kysymys, kuin että voisit hyväksyä, että olet viaton.

Näin alkupaloiksi haluan antaa herkkuruokaa rakastaa itseään eli hyväksyä itsensä. Tarvitaan vain kaksi, itse ja veli. Veli tarkoittaa sitä, että jokainen kohtaaminen on tärkeä. Jossa kummallakin on halu nähdä itsessä ja toisessa vilpittömyys. Niin saman tien se on käytössä koko maailmankaikkeudessa, ajatuksen suurimmalla voimalla.  Ei siis ole kyse pikku jutusta eihän?
Nyt on kysymysten aika. Olkoonpa halukkuutesi kysymyksen esittämiseen pieni tai suuri. Jokaisella on kysymyksiä, ajatuksia, joiden kanssa on miettinyt ja pohtinut. Niin saataisiinko me niitä yhdessä niitä katsoa? Haluan rohkaista heitä, jotka eivät ole koskaan olleet kanavoinnissa. Ei ole pientä eikä suurta kysymystä. Jokainen ajatus, joka askarruttaa mieltä, on hyvä päästää irti. Ken haluaisi tulla kuulluksi?

 
4.7.14

Terveppä terve

Kun sinä tervehdit, sinä tervehdit itseäsi. Olisiko loisteliasta antaa itselle mahdollisimman paljon hyvää; mahdollisimman upeaa, täynnä mahdollisuuksia, jokainen päivä. On monenlaisia mahdollisuuksia ja ne eivät avaudu silloin kun sinä pidät itseäsi huonona, riittämättömänä armottomana, syyllisenä, epävarmana, olipa kyseessä mikä tahansa rakkaudettomuuden muoto - mikä tahansa, sillä ei ole merkitystä. Sanat ovat vain symboleiden symboleita.

Milläs jalalla sitä tuli noustua aamulla? Kuka heräsi ajatukseen, ettei millään jaksaisi nousta? Millaisen herätyksen Sinä haluaisit? Haluaisitko onnellisen päivän? Haluaisitko sopusoinnun vallitsevan ajatuksissasi? Vai haluaisitko alistumisen päivääsi? Liika kiltteys ja uhrautuminen ei ole koskaan sallittua. Eikö siellä maailmassa yleensä esim. työelämässä edellytetä sitä, että sinun tulee olla kiltti, muuten sinua vastaan hyökätään. Onks tuttua?

Jokaisella on varmasti tällainen kokemus. Muista silloin, että älä tuomitse ketään. Sen kun muistaisi aamusella. Rakastakaa eli hyväksykää toinen toisenne, niin kuin Isä rakastaa minua ja minä rakastan Isää. Eikös sellainen aamu olisi hyvä aamu aloittaa päivä? Olisiko?

Jokainen vastaa myöntävästi. Jokainen haluaa ja kaipaa rakkautta. Jokainen.  Ei ole niin kovaa kuorta, etteikö siellä syyllisyyden itkua itkettäisi, sielun piikkikuoren alla. Mutta miksi itkeä, kun voi antaa ajatuksilleen tilaa kohdata itsensä, hyväksyä täsmälleen juuri sellaisena kuin juuri nyt on. Jokainen Sinusta kaipaa hyväksyntää. Pitääks paikkansa? Jokainen Sinussa haluaa olla edes sen arvoinen, että voisi olla hyväksytty. Rakasta itseäsi eli hyväksy itsesi, hyväksy kaikki uudet mahdollisuudet. Mahdotonta ei olekaan. Näinhän se Katri Helena laulaa niistä kokemuksistaan. Jokainen on kokenut, että mahdoton on muuttunut mahdolliseksi - ihmissuhteissa, missä tahansa oivalluksessa

Eihän ihminen muista hyviä kokemuksia, se muistaa vain ne kaltoin kohdellut kokemukset. Näinhän se on jokaisella. Se on sota itseään vastaan kun ei muista rakasta itseään. Rakkaus ei ole kaupankäyntiä. Rakkaus ei ole osto- ja myyntiliike. Todellinen rakkaus on ilo, kiitollisuus, mahdollisuus, arvostus, kunnioitus itseään kohtaan. Sinulla on opas, joka kuljettaa sinut läpi kaukaisen maan. Ja vaikka myrskyt pauhaa, jokaisella Sinulla on opas sisimmässäsi. Mielesi pyhin on täynnä puhdasta kultaa, viattomuutta, vapautta ja iloa.

Siellä ajassa täytyy olla kiltti että saisi hyväksyntää. On oltava orja. Niin se uppoaa viattomuus kiireen ja hälyn ehdollistuman alle. Miksi minä en vieläkään ymmärrä?  Onks sekin tuttua?

Kun rankaiset itseäsi niin miten rankaisu ja ymmärrys mahtuvat samaan silmänräpäykseen? Mutta siitä mikä on opittu, voidaan irrottautua ja ottaa viisaampi oppi tilalle. Näin minä johdattelen jokaisen Sinun katsomaan sisimpäsi viattomuutta. Et ole koskaan, et milloinkaan, vapaaehtoisesti halunnut syyllistyä, vai oletko?
Aatellanapa sitä että kuka menisi vankilaan vapaaehtoisesti? Ulkoinen vankila ei ole mitään verrattuna sisäiseen vankilaan eli omaan armottomuuteen ja syyllisyyteen. Kaiken takana on paljon enemmän kuin näkyy päällepäin. Paljon enemmän jota itse kokee. Aina on mahdollisuus löytää itsestäsi syvä kiitollisuus, Apu on aina lähempänä kuin kukaan voisi uskoa. Se on aina läsnä.
Keskustelu 14.7.14

Ju (Jussi) Esitän väitteen, ja toivon, että sitä kommentoitaisiin, koska uskontojen välit ovat tällä hetkellä todella huonot. Islam ja kristinuskon eivät välttämättä nykyään ole Jeesuksen tai Muhammadin opetusten mukaisia. Itse en löytänyt Jeesusta kristinuskon kautta, koska kirkko oli välittäjänä välissä, vaan buddhalaisuuden kautta, kun löysin energian ja ymmärsin Jeesuksen energiaa välittävät parantavat eleet. On vaikea ymmärtää kristinuskoa kun teologien mukaan vain 4 % Jeesusta koskevasta tiedosta pitää paikkansa Uudessa Testamentissa. Näen niin, etteivät uskonnot ole itsetarkoituksia tai päämääriä vaan kulttuurisidonnaisia välineitä. Loppujen lopuksi loppusuoralla uskonnoilla ei ole mitään eroa, vaan Jeesuksen, Muhammadin ja Buddhan aidoissa opetuksissa ei ole eroa. Mutta Kristinuskon ja Islamin välillä on nykyään eroa, koska ihminen on muuttanut alkuperäisiä opetuksia. Itse uskon, että kyse on kaikenkattavasta energiasta, josta voidaan käyttää eri nimiä. Kuinka väärässä olen?

Je (Jeesus) Olet oivaltanut, että voisiko uskonnollisuudella olla sijaa siellä missä usko ja totuus on? Se mikä on koettu oman kokemuksen kautta, siellä uskonkin täytyy olla. Mutta sallitko että jatkan? Mikä on kaiken uskonnollisuuden muotojen alla? Kaikki etsivät. Eikö ole niin? Kaikki etsivät sisäistä rauhaa ja luottamusta. Kun tietää, ettei yksinään selviä. Ihan vilpittömästi kaikissa uskonnollisuuden muodoissa on etsintää. Oletko samaa mieltä?

Ju Olen

Je Kaikissa uskonnollisuuden muodoissa on heitä, jotka vilpittömästi etsivät. On myös heitä, jotka haluavat käyttää rankaisuvaltaa. Käsitys, että Jumala voisi rangaista, on tuhansien, tuhansien vuosien aikana siirtynyt polvesta polveen. Eikö Raamattu perustu historiatietoihin ja kokemuksiin, että on olemassa rankaiseva jumala. Mitä mieltä olet?

Ju Näin on ja ihminen on käyttänyt rankaisuvaltaa korostaakseen omaa valtaansa.

Je Aivan. Ollakseen jotain, saadakseen rakkautta, saadakseen kunnioitusta. Kaikkialla on kuitenkin loppujen lopuksi halu etsiä totuutta. Kun on rakkaudettomuus itseään kohtaan, niin eikö silloin ole halua puolustautua kun toinen toimii väärin? Vain me olemme oikeassa. Kaikilla meillä on syyllisyytemme. Kaikki uskonnollisuudet ja väitteet perustuvat syyllisyyteen. Jumala ei kuitenkaan ole mitään muuta kuin täydellinen rakkaus. Mitä täydellinen rakkaus sinussa merkitsee?

Ju Että Jumala on minussa

Je Juuri näin. Jumalan ajatus on jokaisessa. Sillä maailma ei ole luotu niin kuin sanotaan, maailma on tehty. Sillä hetkellä kun maailma tehtiin, Jumala laajensi meidän jokaisen mieleen rakastavan ajatuksensa. Voisiko yleismaailmallinen uskonto olla totta?

Ristiriitaisia ajatuksia ei voida yhteen sovittaa. Siellä missä rankaisu on, siellä ei voi sovittaa. Kun sinä olet huolissasi niistä ristiriidoista, niin olisiko sinulle mahdollista katsoa, että maailma on täynnä rakkauden pyyntöä?

Ju On. On vain surullista, että maailmassa on niin paljon vihaa ja se tuntuu lisääntyvän.

Je Ymmärrys jokaisen kohdalla on rakastaa itseään, eli hyväksyä valon kipinä, joka meissä jokaisessa on, jonka haluamme sytyttää ollaksemme onnellisia. Kun kipinä tule yhdenkin ajatuksiin, se laajenee maailmakaikkeuden suurimmaksi voimaksi maailman ääriin saakka. Viha ei voi koskaan hallita rakkautta. Pelko ei voi koskaan olla suurempi kuin ääretön rakkaus. Siellä ajassakin lauletaan, että Menninkäinen yötä rakastaa ja Päivänsäde valoon haluaa.

Mutta löytääksesi rauhan, kun sinäkin olet huolissasi, niin olisiko mahdollista lähettää jokaiselle rakastava hengitys. Sinussakin on valon pisara, kasvata sitä. Toisiko se sinulle levollisen mielen?

 Kukaan ei voi välttyä siltä, että haluaisi vihdoinkin löytää itsensä. Ja mitä enemmän tuskaa, sitä lähempänä on mahdollisuus katsoa armeliaasti kokemuksiaan: ”Ennen en ymmärtänyt, mutta nyt haluan ymmärtää. Tänään en kiinnitä huomiota ristiriidan ajatuksiin antamalla niille valtaa ja voimaa. Tänään kiinnitän huomion ajatuksiin, joissa ratkaisut tulevat ihan itsestään. Minun ei tarvitse ponnistella maailman hyväksi vaan minun tehtävänä on muistaa kuka minä ikuisesti olen”.

Minä olen Sinä ja Sinä olet minä, jokaisessa Sinussa ja minussa on kaipuu rakkauteen josta luulee tulleensa hylätyksi. Jumalan mielessä jokaisella on oma paikkansa, jota kukaan toinen ei voi täyttää. Se odottaa, kunnes sinä haluat täyttää sen ja rakastaa itseäsi vilpittömänä ja viattomana täynnä mahdollisuuksia. Eikö tämä laajentaisi rauhaa mielessäsi. Mitä mieltä olet?

Ju Kyllä

Je Maailma on ajatusten maailma ja ajatukset ovat maailmankaikkeuden suurin pulma. Viha on yksi pelon muoto. Ja pelolla on miljardit eri muodot ja ne vaihtelevat koko ajan. Ja kun ne vaihtelevat koko ajan, niin voiko viha tai mikään pelon muoto olla ikuisesti pysyvä? Mitä mieltä olet?

Ju Kaikki muuttuu, jokainen voi auttaa parempaan auttamalla itseään

Je  Auttamalla itse itseään ja ymmärtämään lähimmäisiään. Kanssakulkijoita. Hyväksymällä lähimmäiset viattomana ja vilpittömänä. Silloin etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Jokaisessa on valon kipinä. Eikös ole loistavaa kun jokainen voi katsoa toisessa olevaa valon kipinää. Sinä katsot minun kipinää ja minä katson Sinun. Sillä mitä itsestäsi aattelet, sen maailmaan saattelet. Ja välittömästi toteamus: kukaan ei ole syyllinen, en minä etkä Sinä. Jos on erehtynyt ajattelemaan itsestään pienuuden kautta, ei sillä ole väliä mitä tapahtuu vaan mitä on nyt. Saanko tehdä vastakysymyksen sinulle, miksi valtaa janotaan?

Ju Ei osata rakastaa itseään.

Je Täsmälleen. Kun on sinut itsensä kanssa ja armelias itselleen, ei ole mitään tarvetta käyttää minkäänlaista komennusvaltaa. Ei ole halua hallita. Se on loppujen lopuksi näin yksinkertaista. Tahtoisitko jatkaa jutustelua? Sillä kysyt nyt itseltäsi ja saat harjoituskokemusta.

Ju Sinä, Muhammad ja Buddha olette uskonnon luojia ja olen hyvin surullinen että kristinusko on niin paljon muuttunut, että esim. jälleensyntymisoppi kiellettiin Konstantinopolin kirkolliskokouksessa. Se on hyvin keskeinen opinkappale, joka vaikuttaa perisyntiin, viimeiseen tuomioon jne. Olen murheissani, että se rakkauden opetus, joka Sinulta on lähtenyt, se on unohtunut ja muodot ovat jättäneet sen alleen.

Je Mistäköhän se mahtaisi johtua? Olisiko niin, että on tartuttu pelon ajatukseen ja pelko haluaa mieluummin olla oikeassa kuin onnellinen. Se ei ole lähtöisin rakastavasta jumalasta. Kerrotko Harri kvanttifyysikon sanoman

Harri Kvanttifyysikkojen mukaan maailmaa ei voisi olemassa, ellei ole mieltä, jonka maailman havaitsee ja itse asiassa tuo mieli näyttää muovaavan myös maailmankaikkeutta.

Je Maailma on ajatusten maailma ja ajatukset rikkinäisyydessään ja syyllisyydessään ovat sekasortoisia. Ei uskalleta puhua, mikä johtuu siitä, että pelätään rikottavan sääntöjä ja joudutaan hylätyksi. Potkitaan pois. Ei vaan ainoastaan kirkon piirissä vaan arkielämässä, arjen muodoissa. Pelko on opittu ja syyllisyys on opittu, kaikkien tuhansien vuosien aikana. Mutta kuitenkin tahtoisitko nähdä niin, ettei se ole Jumalan tahto? Toivon, että jokainen ennemmin tai myöhemmin, mieluummin enemmin, ettei tarvitse kärsiä tuskaa, muistaisi, että pelko ei ole ikuisesti pysyvä, sen muodot muuttuvat. Mikään ei ole pysyvää. Joten kannattaako siihen pelkoon koskaan luottaa.

Mihin maailma päättyy? Mikä on viimeinen tuomio? Mitä tahtoisit kertoa?

Ju Että kaikki eettiset ihmiset valaistuvat

Je Mikä on viimeinen tuomio? Se on, että Jumala saattelee jokaisen ikuiseen autuuteen, ikuiseen kiitollisuuteen, ikuiseen varmuuteen. Siis tuomio ei ollutkaan pelon tuomio. Jumalan tuomio on aina sama jokaisen kohdalla. Äärettömän suuri kiitollisuus. Sinä halusit rakkautta, Sinä halusit autuuden. Nyt on päättynyt pelon taival, nyt olet ikuisessa autuudessa.

Rakkautta ei voi opettaa, se ylittää kaikki rajat. Mikään ei ole kenenkään syy. Kun sen oivaltaa, näkee, että jokainen on pohjimmiltaan viaton mutta on erehtynyt luulemaan pelon muotoja pysyviksi. Sallitko vielä yhden kysymyksen?

Ju Kyllä

Je kumpi Sinulle on tärkeämpää merkityksellisyys tai merkityksettömyys

Ju Merkityksellisyys

Je Se on Jumalan tahto, Siellä on rakkaus, jota kaikki kaipaa. Siellä on se hyväksyntä, jota kaikki kaipaa. Ei ole ainoatakaan, joka ei kaipaisi. Jokainen, kaikkien unien ketjussa, jota joku myös jälleensyntymäksi ymmärtää. Pelko lähti Jumalasta ja jatkui unessa. Kun ei ollutkaan autuutta, täytyi taistella pysyäkseen hengissä. Kun se oli pelkoa, joka ei ole ikuista totta, niin eikö se ole unta? Painajaissuunta. Kun kuitenkin siellä on kaipuun kipinä,

Sitä rakkautta ei milloinkaan voi muuttaa. Sitä autuutta ei voi unohtaa. Mutta sitä autuutta voi harjoitella siellä ajassa. Muistamaan sen, antamalla sitä itselleen. Jakamalla sitä kaikille. Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Joten rakasta vihollistasi. Hänkin on viaton Jumalan mielestä. Saitko laajimman vastauksen?

Ju Kyllä, hyvin paljon kiitoksia

Je Suurenmoinen kiitos. Minä iloitsen suunnattomasti aina kun ymmärrys laajenee, se laajenee kohti syvempää totuutta. Pelko tiivistyy, mutta rakkaus laajenee. Ymmärrys laajenee. Eikö se ole suurenmoista kiitollisuutta?  Kuka nyt tahtoisi seuraavaksi laajentaa ymmärrystään?