web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ajatuksen voima

Ajatuksen voima        12.11.14

Tämän blogin kirjoitan mielelläni. Minun on käsketty odotella rauhallisesti tulevaa tehtävääni. Koen sen mitä nyt kirjoitan, liittyvän jotenkin elämäntehtävääni. Olen toivonut että tällaiset asiat kerrotaan minulle pasuunain, trumpettien ja enkelikuoron säestyksellä, niin tärkeitä nämä asiat ovat. Mutta ei. Ne tulevat hyvin ohuina ja herkkinä viesteinä, jotka helposti jäävät mielen kohinan alle. Tärkeä osa henkistä tietä on havaita ja reagoida näihin viesteihin.

Olen tänä syksynä moneen otteeseen lainannut Jeesuskanavointia ja Kenting Tai Situ Rinpochea. Jeesus sanoi, että maailma on ajatuksen maailma ja siitä aiheutuu ongelmamme. Niin sanoisi varmasti Buddhakin. Tai Situn mukaan energia on mielen voima.

Asiaan liittyy myös Dalai Laman ajatukset siitä, että tulisi luoda koko maailmaan yleismaailmallisiin, kaikille ihmisille yhteisiin ja ihmisyyteen liittyviin arvoihin perustuva arvojärjestelmä (esim. äidinrakkaus, kaikkien uskontojen tappamiskielto jne). Tämä ei liittyisi mihinkään uskontoon, mutta ei olisi myöskään niiden kanssa ristiriidassa. Tästä muodostuisi valtava mielen, ajatuksen, rukousten jne voima, jonka tarkoitus olisi pelastaa luonto ja maailma katastrofilta.

Kuin pisteenä i:n päälle tuli Ultra-lehden (11/14) Aulis Muhosen artikkeli: ”Yhteinen tietoisuutemme”. Se vetää hyvin yhteen ajatuksiani ja täydentää niitä.

Eri puolilta maailmaa on löytynyt ennustuksia ja vanhoja kirjoituksia tulevasta kulta-ajasta. NASA:n mukaan avaruuden sädevoimakkuudet ovat nousseet 19 % ja tämä vaikuttaa meihin. Kulta-aika on tulossa.

Kirjoittaja käy läpi ihmisen historiaa ja evoluutiota. Pisti silmään ihmisen esi-isien tasajakokulttuuri, mistä olen kirjoittanut. Suomen ensimmäinen yhteisö oli matriarkaatti, jossa oli omaisuuden tasajako. Sitten tänne muutti Vasarakirveskansa. Se alkoi viljellä ja omistaa maata sekä sotia omansa puolustamiseksi tai lisäomistuksen hankkimiseksi. Terveisiä vaan Putinille.

Kulta-aikaa edeltää ennustusten mukaan ahdistuksen aika. Luonnon katastrofit heijastavat sitä, mitä me kukin käymme itsessämme läpi. Kirjoittajan mukaan:” Tämäkin vahvistaa yhteisen tietoisuuden periaatetta… Ahdistuksen aika ja koettelemuksen ajat ovat sellaisenaan jokaisen sielun, jokaisen olion kokemuksia.”

Kirjoittaja kysyy, voiko ihmisen tietoisuus olla syyllinen maanjäristysten, hirmumyrskyjen sääolojen, tulivuoren purkausten, tsunamien jne. syntymiseen. Jos näin on, niin vaikuttaako hyvän karman, hyvien ajatusten lisääntyminen päinvastaiseen suuntaan? Kirjoittaja vastaa: ”Näyttää olevan olemassa syitä, jotka osoittavat siihen suuntaan, että ihmisyyden eettisen ja henkisen ominaisuuden kasvu vähentäisi katastrofien määrää ja voimakkuutta”.

Tätä tukee mm. seuraavat tieteelliset mittaustulokset. Vuonna 1997 rakennettiin eri puolille maailmaa 37 satunnaisgeneraattoria, jotka mittaavat energiatasojen muutoksia. Prinsessa Dianan hautajaiset aiheuttivat merkittäviä poikkeuksia mittaustuloksiin. Kun lentokoneet törmäsivät New Yorkin kaksoistorneihin, kaikki laitteet ympäri maailman tallensivat huomattavia muutoksia samaan kellonaikaan kun terroriteko tapahtui. Ihmisen aiheuttama levottomuus vaikutti sähkökenttiin. Myös maata kiertävä satelliitti mittasi voimakkaan magneettipiikin, jollaista ei ennen eikä jälkeen ole nähty.

Tämän jälkeen on asiaa paljon seurattu ja saatu em. johtopäätöksiä tukevia tuloksia. Kun suuret ihmismäärät kokoontuvat rauhan puolesta, on mitattu maailmanlaajuisia vaikutuksia. Ne synnyttävät ”globaalin tietoisuuden” hetkiä ja mittarit menevät päinvastaiseen suuntaan, kuin New Yorkin terroriteossa. Voisi ehkä sanoa, että yhteinen tietoisuus kasvaa.

Kiitos näistä ajatuksista, ne vastaavat moneen kysymykseeni: ”Me emme ole avuttomia maan mullistusten kourissa tai salamyhkäisten poliittisten maailman voimien edessä, vaikka niin saattaa tuntua. Meidän mielemme ovat yhteisiä toinen toistemme ja Maan kanssa, jota meidän on tällä hetkellä vaikea ymmärtää…. Maailmankaikkeuden energiat ovat todistettavasti luonteeltaan rakastavaa ja tämän vuoksi on todennäköistä, että kaikki maailman aurinkokunnan tapahtumat – vaikka ne vaikuttavat pahaenteisiltä – pitävät sisällään myönteisen tarkoituksen. Niiden tarkoitus on auttaa ymmärtämään kaikkia ihmisiä, ihmisten yhteistä evoluutiota ja heräämistä. Rakkaus jota luomme omassa elämässämme saattaa näin laajentua siihen täydelliseen evoluutioon, mitä tarkoittaa olla ihminen… (James Twyman): Maailman konfliktit ovat seurausta omista konflikteistamme. Heijastamme tuntemukset maailmaan, sillä emme ole valmiita hyväksymään, että olemme konfliktin syy ja sitä kautta ratkaisu. Siksi sodat ovat raivonneet maailmassa aikojen alusta – koska emme ole valmiita käsittelemään konfliktia, siellä missä se todellisuudessa on: meidän sisällämme.”

Esitin eilen kysymyksen Lama Geshe Dakpa Gyaltsenille: Uskon, että meidän egokeskeinen energiamme ja talousjärjestelmämme aiheuttavat luonnon riistoa ja tuhoutumista kahdella tavalla. Nopeutamme kehitystä omilla fyysisillä elintavoillamme ja kulutustottumuksillamme. Mutta me tuhoamme luontoa myös kielteisen karmamme, ajattelumme vuoksi. Jos ja kun näin on, niin emmekö me voi myös auttaa luontoa myönteisellä karmalla?

Lama myönsi näin olevan. Hän otti esimerkiksi Suomen ja Kiinan ja sanoi huonon karman vaikuttavan myös viiveellä. Kiina on hyvin saastunut, Suomessa taas on puhdas luonto. Tämä johtuu suomalaisten hyvästä karmasta. Mahtaisiko Kiinassa vaikuttaa karmaan Maon toteuttaman kansanmurha ja kansalaisia sortava hallinto- ja talousjärjestelmä?

Buddhalaisen käsityksen mukaan on kuusi maailmaa joita voi myös ymmärtää mielentiloiksi. Näistä vain yksi, meidän maailmamme on Laman mukaan saastumassa. Sitä minä en kyllä tiedä mitä tämä oikein merkitsee, mutta onhan se hyvä uutinen, jos jossain elämässä joudumme muihin maailmoihin.

Mitähän tapahtuisi, jos maailman kaikki eri uskontoihin kuuluvat rukoilisivat tai meditoisivat samanaikaisesti maailman rauhan puolesta? Em. tieteellisten tulosten perusteella tapahtuisi varmasti positiivisen energian kasvu, mutta se jäisi lyhytaikaiseksi, ellei meditointia toisteta säännöllisesti, niin että siitä muodostuisi elämänasenne. Ainoa pysyvä tie on henkisyyden kasvu, olipa uskonto mikä tahansa. Tällöin henkinen energia kasvaa kohti yhteistä tietoisuutta. Sanotaan, että tällainen henkinen energia on kasvussa. Jos meillä olisi koko maailmassa yhteinen arvomaailma perusarvoissa, kuten Dalai Lama ehdottaa, olisi vaikutus varmaan moninkertainen, koska rukouksissa/mietiskelyssä lähtevä viesti on sama.

Tässäkin asiassa Aasien kulttuurit ovat paljon Länsimaita edellä. Aasiassa uskonto luo myönteistä ajattelua, myötätuntoa ja toisen arvostamista. Länsimainen ihminen on koulutettu ja siksi myös analyyttinen ja kriittinen. Se tosin on kehityksen edellytys, mutta kumpi on ihmiselle parempi elämäntapa, rauhallinen muiden ja luonnon kanssa sopusoinnussa oleva, vai Länsimaissa yleinen kriittinen ajattelu, joka johtaa jatkuvaan tyytymättömyyteen ja sitä kautta luonnon tuhoutumiseen. Ajatuksilla ei länsimaalaiselle ole väliä, vaikka eläisimme joka päivä täynnä vihaa ja kaunaa, kunhan emme vahingoita muita. Väärin. Tämä energia tuhoaa luonnon.

Buddhalaisuudessa on huono puoli se, ettei useinkaan selitetä miksi jotain harjoitusta tehdään. Henkiopettajat ovat jopa sanoneet kanavoijilleni, ettei minulle saa selittää, vaan minun on tajuttava asiat itse. Tällä on kaksi vaikutusta. Jos selitettäisiin heti, harjoitus vaikuttaisi nopeammin, kun sen tavoitteen ymmärtää. Toisaalta kun keksii itse selityksen, on motivaatio paljon vahvempi. Toiset ovat opetettuja, toiset ovat oppineita.

Olen tehnyt muutaman vuoden Tonglen-harjoitusta. Siinä vedetään sisään sydämeen maailman ihmisten tuskaa mustana pilvenä ja ulos hengitetään hyvää energiaa valkoisena pilvenä.  Energian nousun ja sen aiheuttamien väristysten vuoksi, harjoitukseni on jäänyt usein lyhyeksi. Lama on sanonut, että tee siitä huolimatta. Nyt tajuan, että energiatasoni nousu heijastuu muihin ihmisiin ja myös luontoon. Nyt on aivan toisenlainen motivaatio tehdä harjoitusta.