web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Mielen voima

Mielen voima                                                                  4.2.15

Minun oli pakko pyytää 6-7 vuotta sitten Intiassa Sherablingin luostarissa audienssi Tai Situ Rinpochelta. Luennolla hän oli määritellyt energian täydellisen moraalisuuden voimaksi. Se ei minusta kerro mitään. Siksi kysyin henkilökohtaisesti asiaa. Hän sanoi, että energia on mielen voima.

En ole tätä asiaa aiemmin täysin tajunnut. Olen kyllä lukenut aiheesta, mutta ei oo täysin kolahtunut. Nyt jysähti. Oli sen aika. Oikein jytky.

Jytkähti kun ”sattumalta” sain kirjastosta käsiini kirjan Joseph Murphy: ”Alitajuntasi voima”. Kirja on edelleen arvostettu ja luettu, vaikka se on kirjoitettu jo runsaat 50 vuotta sitten. Varsinainen sanoma on kirjan 100 ensimmäisellä sivulla. Kirjoitusajankohtaa ja kirjoitusmaata (USA) kuvaavat mm jälkimmäisen puoliskon otsikot: ”Miten käytät alitajuntasi voimaa rikastukaksesi” ja ”Oikeutesi rikkauteen”.

Nyt alan ymmärtää mitä buddhalaisuudessa tarkoitetaan primaarisella viisaudella, kaiken kattavalla energialla. Se on myös mielen – alitajunnan - käytössä oleva voima. Ja kun alitajunta on yhteydessä kaikkialla olevan energiaan, voi sanoa energian olevan mielen voiman.

Kirjassa lainataan paljon Raamatun lauseita. Lukija tietää suhteeni Raamattuun, mutta nämä lainaukset hyväksyn täysin. Kyse on uskon, alitajunnan voimasta:

Mark 11:23: ”Totisesti, jos joku sanoo tälle vuorelle: ”Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen”, se myös tapahtuu, jos hänen sydämensä ei epäile, vaan uskoo, että niin käy kun hän sanoo”.

Mark11:24: ”Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän.

Job 22:28: Mihin tahansa ryhdytkin, se onnistuu, valo loistaa sinun tielläsi.

Kirjassa puhutaan Jumalasta joka on meissä. Jeesusta ei mainita kertaakaan. Eikä myös sitä, että kirja on ristiriidassa ”virallisen totuuden” kanssa: Jumala löytyy ihmisen ulkopuolelta ja kirkkoa tarvitaan välittäjätehtävään. Ja toisaalta kirja vastaa täysin sitä mitä Jeesus sanoi Tuomaan evankeliumissa.

Kyse on Jumalan etsimisestä alitajunnasta, joka on yhteydessä maailmankaikkeuteen – jumaliseen energiaan. Sen avulla voit parantaa ihmisiä vaikka eivät olisi paikalla, onhan teillä yhteinen energia. Onnellisuutta ja tasapainoa tässäkin hommassa haetaan.

Alitajunnasta on hyvä tietää muutama asia. Se on aina töissä, silloinkin kun ruumis nukkuu. Alitajunta on tosikko. Se uskoo kaiken mitä sille sanot, tai mitä muille sanot. Alitajunta on tunteiden, muistojen sanojen jne varasto. Jos sanot, että joku on paha, niin alitajuta uskoo sen, ja valmistautuu toimimaan sen mukaisesti. Siksi ole varovainen ja aina rehellinen. Alitajunta ei väitä vastaan. Sinun tarvitsee vain uskoa lujasti ja toivomasi tapahtuu. ”Mielesi usko on mielessäsi oleva ajatus”.

Alitajunta hallitsee kehon toimintoja – ja aiheuttaa siten myös sairaudet. Kaikki sairaus on mielestä peräisin. Mielen voimaa osoittaa se, että hypnoosilla voidaan saada aikaan minkä tahansa sairauden oireet.

Jos jankutat koko ajan, ettei sinulla ole johonkin varaa, alitajunta uskoo sen, vaikka se ei olisi totta. Itselläni meni asunnon myynti ja mökkitontin osto totaalisesti pieleen, kun ajattelin koko ajan, ettei se kuitenkaan mene hyvin.

Tietoinen mieli havainnoi aistien avulla. Alitajunta toimii intuition avulla. Sillä on selvä- ja kaukonäköisyyden kyky, koska se on yhteydessä kaiken kattavaan energiaan. Käytössämme siis on ääretön viisaus ja rajaton älykkyys.

Suurimmat saavutukset taiteen, tieteen jne alueella on saavutettu, kun tietoinen mieli – ego – vaikenee ja ihminen on alitajunnan vallassa. Kirjassa vaikka minkä verran esimerkkejä taiteilijoista ja tiedemiehistä, jotka ovat käyttäneet luodessaan alitajunnan luovuutta ja viisautta.

Saat yhteyden alitajuntaasi kun mielesi on tasapainossa, kun alitajuntaasi talletetut ajatukset ovat rakentavia, tasapainoisia ja rauhallisia. Yhteys syntyy kun mieli pystyy hiljentymään kuuntelemaan. Näinhän se on henkiselläkin tiellä, ensin on hoidettava traumansa.

”Kun opit miten saat siihen (alitajuntaan) yhteyttä ja opit vapauttamaan sen, elämässäsi tapahtuu ihmeellisiä asioita, saat lisää voimia, lisää varallisuutta, lisää terveyttä, lisää onnea ja iloa…. Pystyt saamaan yhteyden uuteen voimaan joka auttaa sinua toteuttamaan toiveesi…. Alitajunnassasi piilevä ääretön viisaus pystyy paljastamaan sinulle kaiken minkä haluat tietää… Jokaisella on valinnan vapaus. Jos valitset terveyden ja onnen ja uskot siihen, niin alitajuntasi toteuttaa toiveesi.”

Tietoisen mielen ja alitajunnan suhdetta kuvaa laivavertaus. Tietoisuus on kapteeni joka ohjaa laivaa. Alitajunta on konehuone, joka kuljettaa laivaa ja korjaa tai aiheuttaa laivan vikoja.

On olemassa kaiken maailman uskonnollisia kaatajia ja parantajia. He ottavat kaiken kunnian itselleen. Kuitenkin se joka parantaa, ei ole uskonto tai pappi, se on alitajunta. Se on kyllä totta, että uskonto voi vahvistaa uskoa paranemiseen. Parantavat voimat ovat kuitenkin jo olemassa alitajunnassa. Tarvitaan vain luja usko siihen, että asetettu tavoite toteutuu.

Lopuksi muutama tekniikka, joita kuka tahansa voi soveltaa. Jokaiseen kuuluu mielen hiljentäminen ja toisto. Kaikissa pitää ensiksi asettaa selvä tavoite, mitä alitajunnalta toivoo. Sen jälkeen on kuviteltava eri tekniikoin haluttu lopputulos ja on tunnettava, että se on todellisuutta. Luotava usko, että asia toteutuu, olipa se hyvä terveys, rauha, myötätunto jne. Mitä suurempia ja jalompia ajatuksia sitä suurempia ja jalompia tekoja seuraa. Usko tulee ymmärryksestä miten tietoinen ja alitajuinen tietoisuus toimivat.

Kristitty voi toimia rukouksen avulla tai buddhalainen meditaatiossa. Tärkeintä on hiljentää mieli. Prosessi toimii myös ilman minkäänlaista uskonnollista lähestymistapaa, kunhan ymmärtää miten mieli toimii ja uskoo sen pääsevän asetettuun tavoitteeseen.

Visuaalinen henkilö voi visualisoida tavoitteen, nähdä se sielunsa silmillä. Toinen on mielen elokuvamenetelmä. Voi etukäteen ohjata mielessään filmin tapahtumasta, jota pelkää. Fobioista pääsee eroon vain kohtaamalla ne.  Se voi tapahtua unessa. Eräs ystäväni pääsi eroon jatkuvista hukkumisunista antamalla itsensä hukkua.

Minä pääsin eroon korkeanpaikan kammosta, kun minut armeijassa komennettiin Miessaaressa jyrkälle ja jäiselle katolla suojaamaan piippu. Ajattelin, että jos sanoisin minulla olevan korkeanpaikan kammon, kuulisin siitä koko loppuajan ja varmaan joutuisin joka tapauksessa kiipeämään. Joten kiipesin ja pelko katosi.

Baudoin-tekniikassa mielen annetaan vaipua unenkaltaiseen tilaan, jossa kaikki toiminnat ovat minimissä. Kyse on meditaatiotilasta. Haluttu tavoite tiivistetään lauseeseen/muutamaan lauseeseen, jonka muisti helposti oppii toistamaan.

”Kiitollinen sydän on aina lähellä maailmankaikkeuden luovia voimia, joka johtaa luokseen lukemattomien siunausten virran, vastaavuuden periaatteen mukaan, joka puolestaan perustuu syyn ja seurauksen kosmiseen lakiin (yksi buddhalaisuuden perusoppeja).” Isä on luvannut pojalle ylioppilaslahjaksi auton. Poika ei vielä ole saanut autoa, mutta hän on hyvin onnellinen ja kiitollinen, ihan yhtä iloinen kuin olisi jo saanut auton.

Affirmaatiomenetelmässä (uskoa vahvistava lause) sovelletaan positiivisia ja määrättyjä lauseita. Eli toistetaan samaa rukousta, mantraa jne, joka sisältää yhden tai useamman lauseen tavoitetilasta.

Sanamme saavat voimaa juuri niin paljon, kuin panemme niihin tunnetta ja vakaumusta. Itseluottamus kasvaa kun tajuaa maailmaa liikuttavan voiman toimivan meidän hyväksemme.

Yhdessä menetelmässä vain sanotaan parannettavan nimi. Sen jälkeen ajatellaan Jumalaan liittyviä ominaisuuksia, hyvyyttä, täydellistä rakkautta, rajatonta autuutta jne. Itse tekisin asian niin että vaipuisin syvään meditaatioon ja välittäisin jumalista energiaa. Kiitollisuuden tunne nostaa myös parantavan energian tasoa. Näin tietoisuus – energia - nousee korkealle jumaliselle värähtelytaajuudelle ja tämä parantaa.

Viimeisessä menetelmässä parannettavalle vakuutetaan, että sairaus on peräisin harhaluuloista, aiheettomista peloista ja kielteisestä ajatuskuvioista, jotka asuvat parannettavan alitajunnassaan.

Näin yksi ympyrä on sulkeutunut buddhalaisella tielläni. Ymmärrän primaarisen viisauden, kaiken kattavan energian, joka on kaikissa meissä. Mieli on se, joka määrää mitä maailmassa tapahtuu.