web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energiamoottori

Energiamoottori                                                                  13.3.15

Arvoisa Tiede-lehden toimitus

Olin pari vuotta sitten Dipolissa seminaarissa, jossa käsiteltiin saasteetonta ja ympäröivää energiaa hyödyntävää moottoria. Paikalla oli Otaniemen tutkijoita, jotka kertoivat, että tekniikka on heille tuttu. He perustivat ryhmän, joka lupasi viedä asiaa eteenpäin, vaan eipä ole ryhmästä kuulunut mitään.

Tällainen moottori on keksitty USA:ssa jo kauan sitten ja sen prototyyppejä on rakennettu mm. autoon. Moottorin väitetään olevan nyrkin kokoinen. Myös serbi Nikola Tesla mainitaan tässä yhteydessä. Öljy- ja autoteollisuuksien painostuksesta toinen amerikkalainen tutkija suljettiin vankilaan, toinen mielisairaalaan.

Pyydän, että tekisitte jutun aiheesta. Miksi tekniikkaa ei hyödynnetä, vaikka se pelastaisi maailman? Eikö tämä olisi tekniikka, johon vakavissa taloudellisissa ongelmissa oleva maa voisi ensimmäisenä maailmassa satsata, varsinkin se tuo kaiken öljyn ja lähes kaikki autot ulkomailta ja jonka talous ei ole riippuvainen auto- tai öljyteollisuudesta. Suomen taloustilanne on niin vakava, että meidän täytyy olla itsekkäitä. Niin ovat muutkin.

Kumman haluamme säilyttää, autoteollisuuden työpaikat ulkomailla vain pelastaa maailma raaka-aineella, joka on ilmaista, ei lopu koskaan, eikä saastuta. Suomihan on väittänyt keskittyvänsä ekologiseen teknologiaan. Syntyisihän uuteen teollisuuden haaraan myös uusia työpaikkojakin.

Juhani Hakala

Espoo