web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energia – mitä se on?

Energia – mitä se on?                        21.3.15

Otsikon kysymykseen on helppo vastata, energia on värähtelyä sekä buddhalaisuuden, että kvanttifysiikan mukaan. Sitä on kaikkialla. Me olemme kasaantunutta värähtelyä. Siksi me kaikki olemme yhteistä jumalista energiaa. Se on jo meissä. Kyse on löytämisestä.

Olen luvannut pitää Neljän Tuulen kesäleirillä kokonaisvaltaisen luennon energiasta. Kokonaisvaltaisen sikäli, että se kattaa kaiken, niin luonnon kuin jumalisen energiankin (sama asia). Yritän vastata kysymykseen elämän tarkoituksesta. Tässä ja tulevissa blogeissani luonnostelen tätä esitystä.

Aion tämän kirjoitussarjan lopputulemana väittää, että jumalinen energia on sama kaikissa uskonnoissa (Kristusenergia). Miksi siis väitellä, mikä uskonto on paras? Jeesus, Muhammad ja Buddha täällä eläneinä ihmisinä saavuttivat energian, valaistumisen, miksi siis emme mekin voisi? Tosin emme ehkä pääse aivan yhtä pitkälle.

Kaikki se mitä kerron jatkossa energiasta, on itse kokemaani tai muista lähteistä varmistamaani. En ole saanut buddhalaisia opetuksia energiasta. Yksi opettajistani Ringu Tulku on tulossa Suomeen ja aion pyytää audienssin buddhalaisesta energiakäsityksestä. Tiedän kyllä jo nyt, että jos olisin täysin väärässä, minut olisi jotenkin ohjattu oikealle tielle. Olen ymmärtänyt, että saadakseen samat energiaopetukset buddhalaisuudessa on mentävä kolmen vuoden retriittiin. Erään nunnan mukaan näistä asioista ei saisi puhua lainkaan julkisuudessa. Olen eri mieltä. 

Esi-isämme pyyntikulttuurissa elivät luonnon energiassa, olivat luonnon energiaa. Me olemme menettäneet tämän kyvyn. Tuolla aiemmassa blogissani myös väitin Tai Situn Rinpochen määritelmän mukaan, että energia on mielen voima. Mistä oikein on kysymys?

Edellisissä blogeissani jo kerroin miten on rakennettu kaikkialla olevaa energiaa hyödyntäviä saasteettomia moottoreita, joita ei öljy- ja autoteollisuuden painostuksen vuoksi ei ole saatu käyttöön. Tämä teknologia pelastaisi maapallon.

Pyysin lupaa Ringu Tulku Rinpochelta ottaa shamaaniopettaja. ”Kunhan motivaatio ja Dharma ovat riittävän vahvat, niin mitä tahansa” Hän sanoi.  Shamaani Charles Lawrencen ja energiaopettaja Juan Loperan avulla löysin energian. Se oli tavallaan kiertotie, kun buddhalaisuuden kautta ei ollut mahdollista saada näitä opetuksia.

Charles kysyi ensitapaamisella kolmasti, missä olemme tavanneet. Emme olleet. Myöhemmin hän sanoi, ettei tunne minua, mutta minun energiani hän tuntee, se on samanlaista kuin hänen energiansa. Samaan liittyy varmaan myös se, että Sherablingin luostarissa pari vanhaa munkkia/lamaa tuli tervehtimään kuin kauan pois ollutta hyvää ystävää, kunnes lähellä huomaisivat, etten ollutkaan tuttu. Ehkä energiani oli tuttu, kun toinen teki aina mutkan lähelleni temppeliä kiertäessään.

 

Energia on ja ei ole vaarallista

Minulla on kaksi peruslähtökohtaa. Energia on ja ei ole vaarallista. Energian huomaaminen ja kokeminen ympäristössään ei ole vaarallista. Tällainen ihminen on vain herkkä aistimaan. Kun ymmärtää energian ja sen säteilyn lainalaisuuksia, ymmärtää ihmistä.

Toinen vakava huomio, joka liittyy nunnan varoituksiin. Ennen kuin voitte henkisellä tiellä kokea itsessänne energiaa, se voi tapahtua vain ja ainoastaan sen jälkeen, kun olette selvittäneet aiemman elämänne traumat, pahat kokemukset ja salaisuudet. Se on kaikkien henkisten teiden peruslähtökohta. Toisin sanoen on puhdistettava vanhasta kuonasta energiakeskukset (chakrat) ja –kanavat, jotta energia voi vapaasti kulkea. On oltava tasapainossa itsensä kanssa. Eräällä ystävälläni nousi energia ennen traumojen selvittelyä, hän joutui mielisairaalaan.

Chakrojen ja energiakanavien puhdistuminen voi aiheuttaa vaikutusalueellaan sairauksia. Minulla meni lonkka täysin jumiin kakkoschakran ongelmien vuoksi. Väsymys on jatkuvaa, kun ruumis sopeutuu uusiin energiatasoihin. Charlesin mukaan väsymys kyllä helpottaa, mutta ei lopu koskaan. Myös eri puolilla vartaloa on tuntemuksia, kun varastoidut muistot puhdistuvat. Minulla prosessia on kestänyt jo 14 v. Prosessi alkoi heti, kun pääsin osa-aikaeläkkeelle. Olin aluksi vartaloni tapahtumista aika hämmentynyt, kunnes ”sattumalta” löysin kirjan, jossa kerrottiin mitä minussa tapahtui. En ollut yksin. Kirja oli Amazonista tilattava Genevieve, Lewis Paulson: Kundaliini and the Chakras.

Henkisellä tiellä energiaa ei tarvitse etsiä, se tulee kun on aika – niin kuin opettajakin.

Teen Neljän Tuulen kurssin aluksi harjoituksen. Pyydän osanottajia sulkemaan silmänsä ja aistimaan ympäröivää luonnon energia (leiri on saaressa, jossa on korkea kallio). Sen jälkeen meditoin ja nostan omaa energiatasoani, ensin neutraalisti ja sitten lisään sydänchakran säteilemää onnellisuutta. Sen jälkeen puhutaan kokemuksista. Yllättävän moni ihminenhän kokee energiaa. Moni ystäväni osaa parantaa välittämällä energiaa (esim. Reiki).

Maan energian – maaemoa – ovat monet tietämättään kokeneet. Metsään mennessä on noussut seksuaalisia tunteita. Se on maaenergiaa, joka kulkee seksuaalichakran kautta. Puissa on energiaan, yhdestä sain oikein kunnon sätkyn. Veden energia on minulle rakas. Aurinko on voimakkain energian lähde. Sen huomasi, kun aurinko taas tuli pitkästä aikaa esiin. Hyvä mieli lisääntyy. Yhteenlaskettuna nämä ovat luonnon energiaa. On myös hyvää tai pahaa energiaa, joka johtuu siitä mitä paikalla on tapahtunut.

Voimakkaimmat energiakokemukset olen saanut ulkomailla. Parhain kokemus oli Pariisissa Montmartrella St Paulin katedraalissa. Hyvä energia oli niin voimakas, etten pystynyt seisomaan vaan oli istuttava ja itkettävä onnen itkua. Itkua, mutta ikävämpää, aiheutti Buchenwaldin keskitysleiri. En pystynyt menemään lähelle krematoriota, vaan oli poistuttava lujaa ulos porteista.

Mahatma Gandhin sanoin ”Ainoat paholaiset maailmassa ovat ne demonit, joiden sallimme vapaasti juosta sydämissämme”. Maailma ei kohtele meitä huonosti, vaan me kohtelemme maailmaa huonosti.

Juan Lopera opetti minulle auringon energian. Ensin Juan piti minua poispäin auringosta eikä tapahtunut mitään. Sitten hän käänsi minut aurinkoon päin ja valtava auringon energiaryöppy valtasi minut. Sätkin pitkään, koska ruumiini ei ollut sopeutunut niin korkeisiin energiatasoihin. Aurinkoa palvonut Faarao Eknaton on yksi opettajistani. Henkisellä tiellä voi saada myös aurinkovihkimyksiä.

Myös moni lukijoista on varmaan kokenut käden tai jalan tahattomia kouristuksia. Minä voin saada sellaisen Sinussa aikaan, välittämällä energiaa. Ne voivat ilmestyä myös tahattomasti vaikka yöllä. Kouristukset johtuvat siitä, että ruumis ei kykene vastaanottamaan annettua energiamäärää.

Kouristusten lisäksi minä pystyn aikaansaamaan sydämen hyvää onnellisuuden energiaa. Siksi minua halutaan halata. Pystyn myös nostamaan seksuaalienergiaa, niin että se on aistittavissa, säteilen sitä. Se vaan joskus johtaa väärinkäsityksiin. Olette myös varmaan kokeneet, miten huoneen energia muuttuu, kun siihen saapuu ”hyvä” tai ”paha” ihminen.

Mutta miten oppia kokemaan energioita? Alussa energia on niin hienovaraista, että on pakko sanoa että ”totta tai ei - minä uskon”. Alussa käytin mielikuvitusta huomatakseni hienovaraisen energia. Ainoa asia mihin sen voi sekoittaa kehossa, ovat sydämen lyönnit. Käy paikoissa, joissa tiedät olevan energiaa ja opettele aistimaan. On tietysti kallisravoista, jos on joku aistiva ystävä, joka voi auttaa.  Valaistuneiden gurujen luennolla voi tulla hyvän olon huojuttaa. Se on gurujen säteilemää energiaa.

Ihmiset kokevat varmaan energian eri tavoin kehossaan. Ulkoinen huojunta on yleisin kokemus. Kun energia alkaa mahtua kehoon se tuntuu usein alussa päässä ja vähitellen koko kehossa. Kun energia kulkee vapaasti kehossa, tunnet sen koko vartalossa, vaikka sormien ja varpaiden kihelmöintinä, paineen tuntuna. Kokemuksia on vaikea kuvata, koska ne ovat yksilökohtaisia ja usein käsitteillä kuvaamattomia.

Joskus energiaryöppy on niin raju, että se täytyy lopettaa, koska ruumis ei pysty vastaanottamaan niin voimakasta energiaa. Tiedän ihmisiä, jotka ovat lopettaneet henkisen tien, peläten, että energia voi vahingoittaa. Pystyt kyllä itse kehittämään ja säteilemään pahaa energiaa ja se vahingoittaa sinua. Tie mielisairaalaan on lyhyt. Mutta pystyt myös puhdistamaan pahaa energiaa. Jos olet motivoituneesti henkisellä tiellä ja pudistat chakorojasi, eli läpikäyt traumojasi, paha poistuu.

Minä uskon, ettei pahaa energiaa ole itsessään olemassa, me luomme sen. ”Pahat henget” eli paha energia on mielen aikaansaannos. Mutta enemmän energian ominaisuuksista seuraavassa blogissa.