web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energian ominaisuuksista


Energian ominaisuuksista                                31.13.15

Kirjoitin ja viime blogissa hyvästä ja pahasta energiasta. Ja sanoin ettei kumpaakaan ole sinällään itsestään olemassa. Hyvä tai paha energia on ihmisessä, se on ihmisen itsensä luomaa.

Paha energia voi johtua traumoista, lapsuuden pahoista kokemuksista, aiemmista elämistä niiden aiheuttamasta vihasta (kuten olen itsestäni aiemmin kertonut), mustasukkaisuudesta jne. Kuitenkin vaikka olisikin traumoja, henkistä tai seksuaalista väkivaltaa, niiden ei välttämättä tarvitse aiheuttaa pahaa energiaa. Jos ne pystyy käsittelemään ja löytämään tasapainon, ei pahaa energiaa synnykään. En voi tarpeeksi painottaa, että joka ikinen henkinen tie alkaa omien traumojen ja pahojen kokemusten läpikäynnillä ja selvittämisellä. Ne voivat muodostua jopa vahvuuksiksi. Sitä parempi opettaja, mitä syvemmällä käy itsessään.

Paha energia ilmenee usein fyysisesti sairauksina. Oma ryhtini oikeni, pää nousi kyssästä ylös ja selkä suoreni kun selvitin syntymäretriitissä yhden lapsuuden “pahan” kokemukseni. Tai ei se ollut edes paha ja aika mitätön, mutta mieleni teki siitä pahan. Tajusin, miksi olin ollut sosiaalisesti arka ja miellyttämisenhaluinen. Olen kertonut miten minut huijattiin tälle kurssille, luulin, että se oli astmaatikolle sopiva hengitystekniikkakurssi (Syvähengitys), mutta se olikin syntymäretriitti. Jos olisin sen tiennyt, en olisi mennyt kurssille, kun juuri olin käynyt samaisen kurssin. Kaikki ei tullutkaan selvitettyä.

On melkoisen varmaa, että jos ei selvitä traumojaan alkaa kehittyä huonoa karmaa, energiaa. Tällaisen henkilön läheltä haluaa pois. Hän on niin täynnä itseään. Oma olo muuttuu aivan voimattomaksi. Kutsun näitä ihmisiä energiasyöpöiksi. He ovat todella kaukana tietoisuudesta, mitä heidän ympärillään tapahtuu. Hei eivät ota muita huomioon, kun tarvitsevat kaiken rakkauden itselleen. Huonoa karmaa - energiaa voi puhdistaa hyvillä teoilla ja harjoituksilla.

Irene Hopkinsin (Kundaliinijooga, sisäisen voiman lähde) puhuu Kundaliinienergian vaikutuksista: “Kun todellinen itse, sielu, maadoittuu persoonallisuuteen, se alkaa toimia elämän eri alueilla, kyvyt yhdistyvät käyttäytymiseen ja taidoista tulee hyödyllinen osa elämää “(s. 21). “Tajunta voi laajeta kuin maailmankaikkeus, mikä tarkoittaa sitä, että mahdollisuutesi ovat äärettömät. Sielusi voi ilmaista itseään rajattomin tavoin kehosi ja mielesi kautta. Tämä voi ilmetä ainutlaatuisena  lahjakkuutena, inspiraationa, rakkauden ilmauksina, luovuutena tai muulla täyttymystä tuovalla tavalla” (s. 23). Hänen mukaansa “Kristus-sana tarkoitti vanhan kristillisen kirkon mukaan ihmisessä olevaa aurinkoa (=energiaa), eli tuli-elementtiä” (s. 24).

Energian ominaisuudet syntyvät meissä kahdella tavalla. Kun energiakanavat ovat auki niin ihmisessä jo oleva onnellisuus, viisaus, luovuus pääsee paremmin esiin, kun mieli ei kahlitse niiden käyttöä. Mehän käytämme vain pienen osan aivokapasiteetistamme. Mielen puhdistuttua käytämme aivojamme tehokkaammin. Kun olemme riittävän pitkällä henkisellä tiellä, me olemme osa kaiken kattavaa energiaa, viisautta

Aika moni lukijoista tietää energian parantavan voiman, joillain on varmaan Reiki-koulutuskin. Jos energiakanavat ja chakrat ovat auki sitä paremmin pystyy välittämään ja säteilemään energiaa. Mutta kukaan, ei edes Jeesus, parantanut omalla energiallaan. Jos joku kaatajapappi näin väittää, hän valehtelee. Raamattu väittää Jeesuksen parantaneen, mutta Koraani sanoo, että Jeesus välitti parantavaa energiaa.

Henkisen tien tavoite on yhä uusien energiatasojen vastaanottaminen, kun ruumis on sopeutunut aiempiin tasoihin. Onnellisuus on energian ominaisuus. Pitkällä henkisellä tiellä olevat ihmiset ovat hyväntuulisia ja onnellisia. Sitä ei välttämättä aivan heti huomaa, koska myös tarve puhua turhia asioita vähenee. He eivät murehdi mennyttä ja stressaa tulevaa. Onnellisuuden saavuttaa elämällä tässä hetkessä. Se on henkisen tien ehkä vaikein harjoitus monelle, ei kaikille.

Opettajani Charles Lawrence aina sanoo, että aja vaan Marketin oven lähelle, kyllä siellä on parkkipaikka. Aina myös löytyy paikka. Onnelliselle ihmiselle tapahtuu hyviä asioita. Asiat onnistuvat. Minulla on vielä pitkä matka siihen. Piti viedä vene kesärenkailla Helsingistä Tammisaareen, vaan tuli kauhea lumisade. Olen vähän stressannut etukäteen reissua ja se näkyy lumisateena. Mutta jos olisikin tapahtunut joku vahinko matkalla ja minua suojeltiin siltä? Vai oliko kyseessä vain harjoitus, jolla minua opetetaan olemaan stressaamatta ja elämään tätä hetkeä.. Emmie tiiä.

Buddhalaisuudessa kaiken kattavaa energiaa kutsutaan primaariseksi viisaudeksi. Energian kautta olemme yhteydessä kaiken kattavan maailman viisauteen, se on tiivistynyt solutasolle. Meille ei sanota, että tämä on nyt kaiken kattavaa viisautta, vaan huomaamme, että intuitiomme ja inspiraatiomme kehittyy. Olemme alitajuisesti yhteydessä tähän viisauteen.

Onnellinen ihminen saa voimavaransa käyttöönsä. Tämä ilmenee luovuuden lisääntymisenä. Taiteellinen itsensä toteuttaminen tulee yhä helpommaksi ja palkitsevammaksi. Luovuutta lisää myös herkkyyden kasvaminen. Ensin maalliset aistit herkistyvät ja vähitellen tuntosarvet tuntemattomaan kehittyvät.

Tässä jutussa haluan vain kertoa, mitä hyvää henkisellä tiellä seuraa. Sen mitä minä tiedän, olen lukenut tai kokenut. Tässä taatusti on vain pieni osa energian ja ominaisuuksista. Ihmiset joihin luotan ja jotka ovat paljon minua edempänä tiellään kertovat aineettomasta siirtymisestä, matkasta ilman ruumiin painolastia. Eräs lama sanoi nähneensä, miten eräs tunnettu Rinpoche jatkoi kulkuaan suoraan ilman halki, vaikka rappuset veivät alaspäin.

Kuitenkaan mystiset  ja yliluonnolliset kyvyt eivät ole mitenkään välttämättömiä henkisellä tiellä. Nämä kokemukset ovat yleensä lyhyitä ja tuovat jälkikäteen onnellisen olon. Et ole yksin. Kyseessä on sama ilmiö, jossa näytetään seuraava taso, jolle tulee pyrkiä.