web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kesäkuulumisia


Kesäkuulumisia                                        14.7.15

Onpa ollut elämäni rankin kesä. Nyt jo jaksan ajatella, että hyviä harjoituksia. On minulla vaan kova pää, kun näin pitää ravistella.

Mutta vielä on tietä edessä pitkälti. Chakra-käsikirjan (Sharamon, Baginski) mukaan “Avoimien otsa- ja kruunuchakrojen yhdistyessä huomaat, että kaikki näkyvä koostuu valon eri värähtelyistä. Toiveesi toteutuvat spontaanisti, sillä olet yhteydessä kaikenlaiseen valonvoimaan että vedät toivomiasi asioita puoleesi kuin magneetti.” Sairauksiako?

Vähitellen alan ymmärtää, että kaikki on yhtä. Valkoinen Veljeskunta puhuu valon verkosta. Asiat ovat aivan samoja, mutta käsitteet ovat ihmisen. Ja kun kielet, kulttuurit ja asenteet eroavat, on aivan samoilla asioilla vain eri nimet ja luokitukset eri paikoissa.

Niin siis kuulumisiin. Kaikkihan alkoi toukokuussa, kun enkelit rukkasivat aivojeni oikeaa, loogista puoliskoa. Samaisessa kirjassa kerrotaan, että se edeltää kausaalichakran (10 cm takaraivon takana) avautumista. Pään päällähän on Sielutähti ja sen päällä Tähtiportti.

Aivohalvausta edeltää usein puhevaikeudet. En enää osannut sanoa “ärrää” kun kieli ei liiku kunnolla. Leuat tuntuivat oleva eri paria. Välillä puhe oli aika mongerrusta. Eli taatusti aivoissani tapahtui jotain m.o.t.

Seuraavassa vaiheessa tyttärentytär sairastui vakavasti. Vasta ekaviikon lopulla lääkäri totesi, että selviytymisen mahdollisuudet ovat suuremmat. Sitten jännättiin pari viikkoa tuleeko sappineste ulos, vai jääkö polttamaan sisäelimiä. Aina kun tuli sairaalasta vanhemmilta tekstiviesti sydän kylmeni. Huonot ja hyvät uutiset vaihtelivat. Olisin niin mielelläni vaihtanut osia tytön kanssa. Hoidimme hänen 2 v. veljeään.

Rakkauden aidoin laji on rakkaus lapsenlapsiin. Se on erilailla vapaata kuin vanhempien rakkaus, joiden pitää huolehtia perheen elannosta. Kunhan oppisimme tuntemaan tätä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.   

Sitten alkoi minun harjoitus. En ole vielä kunnossa, mutta nyt jo osaan ottaa sairauteni harjoituksena, koska käytökseni on selvästi hidastunut, olen tietoisempi ympäristöstäni. Siinä kyllä edesauttoi juurilamani tapaaminenkin.

Aloin saada rajuja tukehtumiskohtauksia. Myös astma uusiutui. Ainoastaan liemiruoka meni alas - teelusikalla. Ja sekin saattoi saada aikaan kohtauksen. En voinut syödä muiden läsnä ollessa, kohtaus kuulostaa tosi pahalta, kun yritin saada ilmaa. Olin tajunnanmenetyksen rajamailla. Taistelin sitä vastaan. “Turhaan” sanoi lääkäri: “Kun pyörryt, lihakset rentoutuvat”. Mutta syytä kohtauksiin eivät lääkäritkään keksineet. Oireet olivat aivan samat, kuin aloittamani uuden lääkkeen haittavaikutukset.

Kohtaukset liittyvät henkiseen tieheni kahdella tavalla. Ensinnäkin kaikkinainen herkkyys - myös aistien - kasvaa. Kunnes ne ovat niin herkät, että tajuamme muutkin todellisuudet. Oletan, että pölyallergiani on nyt herkemmässä.

Toinen piirre on kohtausten rajuus. Kun energia kulkee vapaasti, ilman lukkoja, on sen aiheuttamat seurauksetkin rajuja. Olen sen huomannut muissakin asioissa. Oletan, että pohjimmainen syy ongelmiini oli lapsen sairaus. Stressi purkautui näin rajusti. Kolme viikkoa on mennyt, nyt jo helpottaa, tosin kiinteää ruokaa en vieläkään uskalla syödä. Yritin, ei onnistu.

Myönnän, että vaikeimmilla hetkillä uskoni oli koetuksella. Mitä olen tehnyt, että minua näin koetellaan? En edes tajunnut tehdä Lääkäribuddhan harjoitusta, ennen kuin Lama siitä mainitsi.

Kyse on uskosta. Ongelmani on se, että koko päässäni oleva oppirakennelma on minun itseni tuottama. Olenkohan ihan varmasti oikeassa? En ole uskonut mihinkään ymmärtämääni, ellen ole saanut vahvistusta muualta (opetuksista, kirjoista jne). En usko, ellei se ole todistettu. Kaikkea vaan ei voi todistaa.

Nyt alan uskoa ilman todistuksia. Kerroin johtopäätöksistäni energiasta uskonnoista jne Ringu Tulku Rinpochelle ja pyysin keskeyttämään, jos olen väärässä. Ei keskeyttänyt. Täydensi vain paria kohtaa.

Uskon, että on tieteen heikkoutta, ettei se vielä pysty todistamaan esim. kaikkia buddhalaisia opetuksia tosiksi. Me olemme puhuneet 2500 vuotta, että kaikki on energiaa, puhuimme pienistä alkeishiukkasista jne. Nyt tiede on vihdoin tullut samoille linjoille. Kognitiivinen psykologia, on tullut hyvin lähelle buddhalaisuutta, perustuuhan nyt muodissa oleva Mindfulness- terapia Buddhan opetuksiin.

Sitten päätin uskoa, että eiväthän enkelit minulle tahallaan harmia aiheuta, kaikella on tarkoituksensa. Kuitenkin jälkikäteen tarkastellen henkinen tieni on ollut hyvin looginen, asteittain etenevä.

Uskonnoissa kyse on uskomisesta, mutta ei Jumalaan uskomisesta. Vaan hänen opetuksiinsa ja itseen uskomisesta, koska sinustakin voi tulla Jumala, tie vaan on pitkä ja karikkoinen. Kirkko vaatii, että pitää uskoa, ei ymmärtää. Buddha opetti, että pitää ymmärtää, että voi uskoa.

Jos uskot rituaaliin, rukoukseen jne, tuo uskosi tuloksia. Jos mielesi ei ole aidosti mukana on rukoileminen aivan turhaa. Energia on mielen voima. Aiheesta on hyviä kirjoja (Helmet kirjastoista löytyy vanha kirja: Alitajunnan salattu voima).

Lopuksi suosittelen Vipassana-meditaatiota. Otat jonkun ongelman ja alat meditoida. Aiemmin kävely teki  saman (tiedekin on tämän todistanut). Ideoita syntyy itsestään. Olen myös meditaatiossa välillä miettinyt näiden juttujen aiheita. Tänäaamuna meditaatiossa tuli ajatus, että minun pitäisi saada julkisuuteen kaikkia uskontoja koskeva artikkeli, tavallaan synteesi ajatuksistani. Kun sitten avasin koneen, juttu syntyi melkein itsestään. Se vaan vielä vaatii kypsyttelyä, jotta se ylittäisi julkaisukynnyksen.