web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kuka loi kristinuskon?

Kuka loi kristinuskon?                          21.10.15

Oheiset tekstit olivat aiemmin etusivulla. Tallensin ne vain tähän.

Kuitenkin viimeisin tieto kristinuskon alkuperästä väittää, ettei ole koskaan elänyt henkilöä nimeltään Jeesus. Hänestä ei ole mitään historiallisia faktoja, kuten ei Muhammadistakaan. Jeesuksen historiattomuuden todisti viimeksi eräs rokkariteologi. Samaa sanoi opettajani Charles Lawrence.

Facebook-kaverini Taavi Kassila taas tekee kirjaa Jeesuksen vuosista Tiibetissä uuden kirjalöydön valossa. BBC 4:hän väittää (siitä löytyy aiempi juttu), että kolme tietäjää olivat buddhalaisia munkkeja ja Jeesus vietti Tiibetissä vuodet, joista Raamattu ei kerro mitään. Ristiinnaulitsemisen jälkeen hän lähti Intiaan juutalaisyhteisöön, siksi hauta oli tyhjä. Intiassa on vieläkin Jeesus Nasaretilaisen hauta.

Vähän sekavat tunnelmat. Itse uskon, että on olemassa rakkauden energia, jota kutsun Jeesukseksi. Se on samaa energiaa kuin Buddhallakin.…..Åbo Akademin professori Göstä Lindeskog toteaa: “Jeesus ei ollut uuden uskonnon perustaja”;” Paavali oli kristinuskon ja kirkon perustaja”  (Heikki Räisänen: Uuteen uskoon s 55).

Uutta uskontoa, ei perustanut sen enempää Jeesus kuin Paavali”  (sama lähde, ss. 62-63).

Jeesuksen ja Paavalin välissä ovat Stefanoksen kaltaiset hellenistit. Heitä voi pitää kristinuskon varsinaisina perustajina” (s. 63).

Tiedelehden(4/15) mukaan (Juha Pakkala: Raamatun sana on niin kuin se luetaan): "Raamattua on käännetty antiikin ajoista ja jokainen käännös on muuttanut tekstiä...Ajankohtaistaminen ja tulkitseminen on jatkunut myös Raamatun selitysteoksissa ja muussa kirjallisuudessa....Jos jo Raamatun kirjoittajat ymmärsivät, että tekstit kävisivät merkityksettömiksi, ellei niitä jatkuvasti ajanmukaistetttaisi  vastaamaan yhteisön kokemusta todellisuudesta, on vaikea perustella miksi suomalaisen yhteiskunnan täytyisi pitää tiukasti kiinni muinaisessa Lähi-Idässä vallinneista käsityksistä."

Professori Räisäsen mukaan, esim. ensimmäisessä Matteuksen evankeliumin versiossa sanotaan vain, että Jesuksen hauta oli tyhjä. Kun tämä mysteeri  piti selvittää lisäsivät myöhemmät "ajantasaistajat" ylösnousemuksen ja syntien anteeksiannon.

Miksikö minä jatkuvasti kristinuskoa mollaan? Haluan vain osoittaa, ettei kristinusko ole lähtöisin Jeesuksesta vaan ihmisestä. Ja kun näin on, voi Raamatun sanomaa ajanmukaistaa, vaikka homojen tappamisen osalta. Jeesus opetti rakkautta itseä ja muita kohtaan. Sen pitäisi olla kristinuskon ainoa sisältö ja teologia. Rakkaus ja myötätunto ovat myös buddhalaisuuden keskeinen sanoma.