web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ystäväni ja opettajani farao Ekhnaton - auringon poika

Ystäväni ja opettajani farao Ekhnaton - auringon poika                                            12.11.15

Meillä on iso Kiinanruusu, joka kukkii kesäisin valtavasti. Nyt se on yllättäen jatkanut syksylläkin kukkimista, niin kuin minun mielenikin. Eilen aukeni korkeimman oksan huippuun valtavan suuri keltainen, auringonvalon värinen kukka.

Samaan aikaan myös minussa puhkesi auringon kukka. Olin Karjalohjalla Neljän Tuulen rummutuksessa. Se oli tosi vahva. Arkkienkeli Metatron oli mukanamme koko ajan, sanoi kirjailija Ukko.

Itse koin ensimmäistä kertaa opettajani, mitä olen monesti pyytänyt. Farao ´“auringonpalvoja” Ekhnaton seisoi ylväässä yksinäisyydessään valtansa merkit rinnallaan. Tuli valtava liikutuksen, kiitollisuuden ja tuttuuden tunne. Hän ei puhunut, mutta tunsin. miten hänen energiansa virtasi minuun.

Kuten olen kertonut on minulla ollut Egyptissä ainakin kaksi elämää. Oli pakko käydä Egyptissä varmistamassa pitivätkö täällä saamani tiedot myöhemmästä elämästä paikkansa - pitivät. Tuolla matkalla myös  Farao Ekhnaton tuli minulle tutuksi. Minulle oli kyllä jo aiemmin sanottu, että olisin elänyt Egyptissä faaraoiden aikaan. Enkeliauttajani avulla tiedän jo, että farao Ekhnaton on opettajani. Hänen Jumalansa oli aurinko. Ja niin on minunkin. Aurinko on jumalinen energia. Kaikki, Jumalatkin, ovat sitä energiaa.

Ekhnatonista ja saamistani vihkimyksistä myös tiedän, että aurinko liittyy vahvasti minuun ja tulevaisuuteeni. On jopa väitetty, että minusta tulisi kuvaannollisessa mielessä aurinko. Eilen tajusin mitä se merkitsee. Enkelien antama mantra varmisti asian: “Minä olen valo, minä ole se joka minä olen”.

Nyt tunnen, että saan kontaktin ystävääni ja opettajaani milloin haluan ja voin käyttää tätä energiaa muiden auttamiseen. Äiti Amman ystävällinen nauru ja tönäisy (mitä sinä  täällä teet?)  vahvistaa ajatuksiani tai se voilla myös kaiken tämän muutoksen syy, hänen energiansa.

Olen toivonut kontaktia opettajiini, niin että voin kommunikoida heidän kanssaan suoraan kuten Ukko tai enkeliauttajani. Tajusin eilen ettei niin ehkä tule käymään. Minä en saa puhetta, minä saan energiaa - faaraon ja auringon energiaa. Se on myös kommunikaatiota, informaatiota. Päätin uskoa, että olen auringon energian välittäjä. Ja toimia sen mukaan. Se minulle on monesti sanottu, että energiatasoni on korkea ja säteilevä. Vaan en ole antanut itseni uskoa sitä.

Mutta miten voin auttaa, ellen itse usko itseeni? Olen joskus jättänyt kertomatta Teille asioita, koska pelkään ne tulkittavan vain itserakkauteni tuotoksiksi. Jatkossa ei ole niin. Minun  on uskottava itseeni, jotta muut voisivat uskoa minuun.  Vaikka suurin osa ihmiskunnasta pitää juttujani täytenä huuhaana, niin maailmassa on arvokas vähemmistö, johon sinäkin kuulut, joka ymmärtää, että on olemassa paljon enemmän mitä me aisteillamme koemme. Maailman tulevaisuus  on meidän harteillamme

Nyt ymmärrän myös sen, miksi enkelit sanovat koko ajan auttajalleni, että älä selitä Jussille sen on tajuttava asia itse. Ajattelen niin, että enkelit ovat auttaneet mieleni ja fysiikkani (melkein) kuntoon, joten voin opetella vastaanottamaan tämän elämäni tehtävää.

Tuomas Rounakarin mukaan: “Anna tietämättömyyden vapauden sulattaa kaikki oletukset ja elä uusia vastauksia joka päivä.”

Vaikka minä ehkä jo tiedän elämäntehtäväni, niin opettelen vastaanottamaan uusia vastauksia joka päivä. Uusia keinoja auttaa muita. Uusia ”sattumia” - ihmeitä koettavaksi. Kiitos siitä.


Kuka Ekhnaton oli?
Ekhenaton syntyi 1300-luvun alkupuolella ennen ajanlaskun alkua. Isänsä kuoltua hän toteutti valtakunnassa radikaaleja poliittisia ja uskonnollisia uudistuksia. Auringon, Atonin, palvomisen merkiksi hän muutti nimensä Ekhnatoniksi. Hän sai kuusi tytärtä yhdessä päävaimonsa Nefertitin kanssa. Sivuvaimo synnytti hänelle Tutankhamon-nimisen pohjan.

Akhenaten (lähteestä riippuen myös Akhenaton tai Ekhnaton, alun perin Amenhotep IV; k. 1362 eaa.) on yksi tunnetuimmista Egyptin faaraoista.
Akhenaten yritti käännyttää Egyptiä monoteismiin kieltämällä vanhat jumalat ja asettamalla oman Aton-jumalansa ainoaksi jumalaksi. Hänen pyrkimyksensä taustalla oli erityisesti halu kumota liian vahvaksi kohonnut pappishierarkia.

Akhenatenin ainoaksi jumalaksi nostama Ra-Horakhtystä johdettu auringonjumala Aton ei ollut hänen oma keksintönsä. Atonia oli palvottu paikoin jo pidemmän aikaa, mutta palvonta oli hyvin pienimuotoista vielä 18. dynastian alkuaikoinakin.

Hän myös pyrki uudistamaan uskontoa siten, että auringon palvomisen sijaan palvottaisiin auringon kautta säteilevää jumalan valoa.

Akhenaten siirrätti myös uskonnollisen pääkaupungin pois Thebasta, itse rakennuttamaansa Akhetateniin ("Atonin horisontti").

12112015_95248_0.png

Ra eli Re on yksi vanhimmista muinaisessa Egyptissä palvotuista jumalista. Ra oli auringonjumala, mutta Rata palvottiin alun perin luojajumalana Heliopoliissa.

Ra oli muinaisegyptiläisessä uskonnossa yksi tärkeimmistä jumalista. Muinaisegyptiläiset pitivät aurinkoa hyvin tärkeänä maansa hyvinvoinnin kannalta. Muinaisegyptiläisillä oli tapana selittää luonnossa tapahtuvia ilmiöitä jumaluuksien kautta. Auringon jumalia oli monia, mutta Ra nousi eniten palvotuksi auringon jumalaksi. Neljännen dynastian aikana hallinnut Djedefre (n. 2566–2558 eaa.) otti käyttöön uuden nimikäytännön, jossa yhtenä faaraon viidestä nimestä oli "Ran poika". Ran nimen ottivat käyttöön myös useat myöhemmät faaraot osana nimeään mm. Ramses II (Rasta syntynyt), jonka hallitsijanimi oli Usermaatra (Ran oikeudenmukaisuus on vahva).

Lähde Wikipedia

Suomalaisetkin Ra-kastavat. Jos vain osaavat. Kaikki eivät osaa. Jos tarvitsee kaiken rakkauden itselleen, ei siitä riitä muille.