web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Taavi ja Tuomas

Taavi ja Tuomas

Taavi ja Jeesus

Otsikkoon piti tulla Taavia, Tuomasta ja Tantraa, mutta jälkimmäisestä tuli niin pitkä, että Tantrakurssista siitä oman juttunsa. Elikkä yhteenvetoa viime aikojen tapahtumista.

Ensiksi moitin Taavi Kassilaa. Hän piti tosi mielenkiintoisen esityksen Minä Olen messuilla. Hän on kirjoittanut kirjan Jeesuksen elinvuosilta 12-30 (Nasaretin miehen salaisuus), joista Raamattu ei kerro mitään. Messuilla hän viittasi alkuperäislähteisiin ja luulin, että kirja perustuu niille. Ei perustu, vaan toisen käden lähteille.

Kysyin Taavilta perustuvatko Jeesuksen suuhun laitetut sanat lähteisiin vai hänen mielikuvitukseensa. Hän ei vastannut. Kirjalta menee vähän pohja pois, kun ei tiedä mihin luottaa.

Kysyin myös toista asiaa. Ensiksi Jeesus oli 6 vuotta Brahmiinien opetuksessa. He eivät pitäneet Jeesuksen tasa-arvosusista opetuksista. Issa kuten hänet siellä tunnetaan (Jeesus paalinkielellä), lähti tiibetinbuddhalaiseen luostariin ja oli siellä toiset 6 vuotta. Tässä vaan on sellainen ongelma, että Tiibetinbuddhalaisuus syntyi vajaa 1000 vuotta myöhemmin. Taavi ei ole vastannut.

Hän käytti apotista nimitystä Lama Rinpoche, mikä ei ole mahdollista. Ne ovat henkisyyden astetta osoittavia arvonimiä  joita ei voi olla samaan aikaan yhdellä ihmisellä.

Olisi todella mielelläni kuullut niistä alkuperäislähteistä, joihin kirja perustuu. Esim. kuulemma matkalla Intiasta Jerusalemiin Jeesus opetti ja siitä on olemassa dokumentteja. Samoin ristiinnaulitsemisen jälkeisistä tapahtumista on dokumentteja. Niiden mukaan Jeesus opetti 49-80 vuotiaana Intiassa. Olen nähnyt samansisältöisen BBC 4:n ohjelman Youtubessa, siksi olisin todella mielelläni halunnut tietää lähteistä ja niiden luotettavuudesta.

Kirja on tehty monella tasolla juonimuotoon. Pääjuoni kertoo tiedemies Notovitsista ja miten hän löytää buddhalaisluostarista Jeesuksesta kertovan käsikirjoituksen. Toisella tasolla Taavi kertoo itsestään ja isästään, kun hän kiertää Notovitsin käymiä paikkoja. Kolmannella tasolla hän kirjoittaa elokuvakäsikirjoitusta Notovitsin matkasta. Neljännellä tasolla hän seuraa Jeesuksen matkaa ja puheita. Näistä olisin halunnut tietää lähteet, koska luennon perusteella Taavi tietää nämä vanhat kirjoitukset.


Tuomas ja karhu

Järjestipä Tuomas Rounakari mahtavat Karhunpeijaiset. Se oli hänen opinnäytteensä, eli kolmas konsertti viiden konsertin sarjassa. Sen jälkeen olisi vielä väitöskirja. Kuuntelin esityksen jälkeen kun 7 oppinutta (kai professoreita kaikki tyynni) arvosteli esitystä ja hyväksyi sen ilolla. Kysyin yhdeltä professorilta onko “ilolla hyväksytty” hyvä vai kiitettävä - jälkimmäinen oli.

Yksi professori kiitteli Tuomasta kun hän näytteli transsin niin hyvin - ei näytellyt. Esitys oli todella raju, itkua myöten. Tuomas rojahti lopuksi lattialle.

Sanottakoon myös, että muutkin esiintyjät olivat huippua. Professorit kiittelivät lintua esittänyttä naista. Niin minäkin.

Kyseessä oli minullekin testi. Minulle on sanottu, että läsnäoloni lisää esiintyjän energiaa ja esitys syvenee tästä. Charles välillä kyselee olinko paikalla jossain hänen esityksessään. Kun sanoin olevani, hän sanoi, että ilmankos se tuntui niin hyvältä.

Nyt aivan tietoisesti välitin energiaa Tuomakselle. Kun lopetin välittämisen, niin Tuomaksenkin vauhti hiipui. Uskokoon ken haluaa. Loppuhalauksesta päätellen ainakin osa tuli perille asti. Chakrakuvankin mukaan yhteyteni ylös on auki.

Olen tosi iloinen, että Tuomas tule eNeljän Tuulen leirille (www.fourwinds.fi)

Toinen uusi asia  ilmeni minussa Tantrakurssin jälkeen. Charles usein sanoo, ettei hän etukäteen tiedä mitä hän aikoo sanoa. Juttelimme erään henkisellä tiellä olevan ystäväni kanssa. Yleensä puhun sekavasti tajunnanvirtaa, ja punainen lanka katkeilee. Nyt ei käynyt niin. Tiesin selkeästi mitkä asiat minun pitää ystävälleni kertoa henkisestä tiestä. Asiat tuli ikään kuin ylhäältä annettuina.