web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tuntoja

Tuntoja   4.6.16
 

Syöpäleikkaus lähestyy. Vielä tämä tarvittiin. Vai onko tämä vain valmistelua seuraavaan elämään? Alkaisi kyllä jo riittää. Ei jaksa enää murehtia sairauksia ja se kai oli tarkoitus – toivottavasti? Elän vain leikkaukseen asti ja katsotaan sitten. Vähän huolettaa, kun äänihuulet voivat vaurioitua ja puhe lakata kokonaan tai toistaiseksi. Mutta minustahan on povattu opettajaa. Mutta voihan kirjoittaenkin opettaa. Eikös tämä ole sitä.

Elinkaareni on nyt 1,5 viikkoa, tehdään jatkosuunnitelmia sen jälkeen. Neljän Tuulen Leiri on minulle henkilökohtaisesti hyvin merkityksellinen, ehkä toivun leiriin mennessä. Leiri alkaa olla täynnä, joten on kiire, jos aiot tulla.

”Ajatuksia” kansion ”Politiikka” alakansiossa kerron jo vuoden kestäneistä sairauksistani ja miten terveydenhoidon rahanpuute voi tappaa.

Elän yhä enemmän energiassa. Mieli on onnellinen ja seesteinen. Turhat ajatukset ovat vähentyneet. Seksi vaan on vanhalla äijällä mielessä. Protestanttisen kasvatuksen saaneena pidän seksiajatuksia ”huonoina”. Vaan enpä minä niistä pääse eroon. Ymmärrän hyvin nunnien ja munkkien selibaattivaatimuksen. Se vaan on nyt niin, että sekstinen energia on osa elämänvoimaa, osa kaiken kattavaa energiaa. Voin kyllä kertoa, että kun energiakanavat ovat puhtaat niin energia liikkuu vapaasti ja voimakkaasti.

Seksuaalisen kanssakäyminen liittyy länsimaiseen tantraan. Joillekin se on orgasmin parantamista, joillekin rakkauden kokemista ja kehittämistä. Täällä väitetään, että nämä ovat hindulaisen tantran päätavoitteet. Eivät ole, mutta lähtökohta on kyllä kahden hindulaisen jumaluuden rakkaudessa. Buddhalaiseen tantraan, jossa olen, seksi liittyy vielä vähemmän. Mutta kuitenkin elämän voima on energian ominaisuus. Asiaan liittyy paljon muutakin, mutta en ole niin pitkällä, että ymmärtäisin.

Minä en elämässäni ole tehnyt tietoisesti paljoa pahoja tekoja. Mutta ajatellut ja puhunut pahasti sitäkin enemmän. Siksi minun kurkkuchakraa on puhdistettu jo vuoden verran. Alkaisi jo riittää, ellei minua ole tarkoitus tappaa.

Onneksi opettajat ja enkelit muistuttavat olemassaolostaan höyhenin. En tiedä mistä sängyn viereen yöpöydälle oli tullut tosi kaunis sulka. No minähän sen siihen varmaan olen epähuomiossa laittanut, mutta sillä ei ole väliä. Myös maassa matkallani makaa höyheniä. Jos minua kehotetaan näin uskomaan ja jatkamaan, on ehkä elämää edessäpäin.

Ongelmani koko ajan on ollut, että minulla on tutkijakoulutus. Uskon vasta kun todisteet ovat riittävät. Näen, miten joillakin muilla on suora yhteys henkiin, enkeleihin ja minunkin sanotaan olevan pitkällä henkisellä tiellä. Kun olen ollut jo vuosia vain väsynyt ja sairas, hiipii epäilys, olenko minä lainkaan henkisellä tiellä vai pelkästään sairas? Vakuuttaakseni itseni, minun on koko ajan etsittävä todisteita ja yritettävä vakuuttaa itselle, että minusta todella pidetään huolta. Ja samalla minulle kerrotaan, kuinka paljon merkittäviä opettajia näkyy pääni päällä.

Vielä buddhalaisesta tantrasta, nopeasta tiestä ja epävarmuudestani. Tiibetinbuddhalaisuudessa tantrasta ei saa puhua. Minua on moitittu siitä. Kun joulukuussa tajusin Rinpochen opetusten perusteella, että olen tantra-prosessissa, hän sanoi vältellen, ettei tiedä asiasta mitään. Prosessista ei ole olemassa kirjoitettua tietoa, koska se on salaista. Kukaan lama ei ole auttanut minua. Sanotaan vaan, että pitää odottaa ja kaikki menee varmasti hyvin. Prosessi vaatii initiaation ja läsnä olevan opettajan. Minulla ei opettajaa fyysisellä tasolla, mutta tiedän minulla olevan paljon opettajia toisessa todellisuudessa. Ainoa minulle hyödyllinen kirja chakrojen ja energiakanavien puhdistumisesta on kristityn kirjoittama.

Meinasin kirjoittaa, että minulla ei ole yhteyttä mihinkään. Korjaan: minä en tiedä, että minulla olisi yhteys johonkin. Kuitenkin ympärilläni tapahtuu hyviä asioita ja voin jakaa ylhäältä tulevaa energiaa.

Se on fakta, että mieleni on muuttunut rauhallisemmaksi, tasapainoisemmaksi, vaikkei se näytä estävän kinoja vaimon kanssa. Viimeksi kun lopetin kinaamisen, riidatkin vähenivät. Miksiköhän?

Tätä ei saisi sanoa, mutta tunnen, että olen loppusuoralla johonkin. Joko seuraavaan elämään tai tasapainoisempaan loppuelämään. Mutta mitäpä noista. On pakko vain kärsiä tätä hetkeä. Korvata levottomat ajatukset energialla ja seesteisyydellä. Tulee mikä on tullakseen. Tämän kohtalonuskoni vuoksi minulla on niin vaikea pyytää apua. Ja eipä sitä ole hirveästi tullutkaan, koska minun on vaan läpikäytävä tämä kaikki tullakseni paremmaksi ihmiseksi. Harjoitettava itseäni.

Se on selvää, että olen oppinut pitämään sairauksiani harjoituksina. Tiedän aina mitä persoonani puolta nyt koulutetaan. Paljon on puhdistettu.  Enkelithän ennustivat jo alkuvuodesta sairauksieni jatkumista, tosin viime vuotta lievempinä. En nyt tiedä onko syöpä lievempi sairaus, mutta enpä enää saa tukehtumiskohtauksia, enkä elä vain keitoilla, kun mikään muu ei mennyt alas.

Kuitenkin on aika tehdä hoitotahto. Siinä on mm seuraava kappale: ”Olen uskonnoltani tiibetinbuddhalainen. Se on uskonto länsimaisessa mielessä, mutta Dalai Lama määrittelee sen mielen tieteeksi. Minua on harjoitettu suhtautumaan kuolemaan luonnollisesti ilman pelkoa. Tavoitteenani on kuolla hyvällä mielellä, uteliaana uudesta kokemuksesta. Jos se on mahdollista, haluan meditoida istuma-asennossa, omassa rauhassa kuoleman lähestyessä. Olen harjoitellut tietoisuuden sinkoamista kuoleman hetkellä. En tiedä mitä sen jälkeen tapahtuu eikä kiinnostakaan. Jälkeen jättämäni ruumiin saa polttaa. Se palveli hyvin, en tarvitse sitä enää. Kuolema on uuden alku.

Toivottavasti tämä juttu ei masentanut Sinua. Tämä on minun tapani kohdata ja käsitellä vaikeat asiat. Ehkä siitä on myöhemmin jotain apua Sinullekin.

Olen kokenut aiemman elämäni kuoleman rabbina Varsovan Ghetossa. Muistan ihmetelleeni, miksi kuolema tuntui niin hyvältä. Tämä kokemus muutti suhtautumiseni kuolemaan ja sehän oli tarkoituskin. Kerran pyörtyessä tuli sama tunne. Rajalta palanneet ovat kertoneet samaa.